icon

Rozchod v osmém měsíci těhotenství. Jak dál?

stela88
3. čer 2025

Ahoj holky .
Mam termin 8.7 .

Dobry den , omlouvam se , ze pisu ale jsem ZOUFALA . 🥹🥹🥹🥹

Jsem tehotna , presne za mesic rodim . Mam vztah s clovekem kterymu je 31 , ja mam 38 . Jsme spolu 4 roky , zijeme spolu rok a pul .
Bohuzel prvnich 6 mesicu vztahu me podvadel se svoji ex , to jsem zjistila , rozesla se. .ale odpustila . Vzala ho zpet . Pak jsem zjistila , ze se ucil spanelstinu pres nejakou aplikaci a doletela za nim slecna z brazilie , na tyden . To uz jsme spolu byli toho pul Roku . Ja jsem byla razantni a rozesla se ale po 3 tydnech jsem se mu ozvala a vzala ho zpet / on me dal silent treatment a ocividne jsem mu nechybela .
Nasla jsem dum , vetsi , nastehoval se ke me . Dum vymaloval, vymenil dvere , material mel zdarma z prace a ja byla vdecna ze je manualne sikovny . Problem byl placenj . Vse jsem platila rok a ctvrt JEN ja . Najem , Plyn , elektrika, voda , jidlo . Pokud jsme 2 x leteli za jeho rodici do spanelska platila jsem si vse i tam , Letenky , vecere …
Ted jsem 8 mesicu tehotna . Dost jsme se doma hadali kvuli penezum , ja se necitim v bezpeci s jeho laxnim pristupem . Nakoupila jsem vse pro mininko a nachystala pokojicek / a zaplatila. Pohadali jsme se a Protoze momentalne soravuje nemovitosti pres Airbnb , kdyz tam nejsou hoste , rekla jsem mu at tam dva dny spi / at se nehadame . Ja mam rizikove tehotensvti a uz jsem jednou potratila a chtela jsem klid 🥹

Odjel . Dva dny nezavolal, nenapsal a neozval se ….
Rano jsem se vzbudila, a vzpomenula si ze jeho stary IPhone je doma , vimmmmmmm ze se to nema 😳🙄🫣ale zapla jsem ho , a vse se tam propisuje. Takze jsem tam uvidela zmeskany hovor ve 2 rano v pracovni den . Coz je divne. Cislo jsem si ulozila- abych se Podivala na fotku na whatsup . Mlada holka . Zavolala jsem ji a zeptala se kdo je a proc ve 2 rano vola partnerovi. Ona se mi omluvila ze nevedela ze je zadany . Ze Ona dela na baru a on tam byl … jinymy slovy ji dal svoje cislo . Poprve po dvou letech byl sam a hned toho vyuzil. Hormony udelaly svoje , zavolala jsem mu ze kdyz tohle dela ze mu sbalim veci. Zeptal se Jen v kolik je dovezu😳. Veci jsem mu odvezla. Nerekl vubec nic , zadne premlouvani nebo omluva . Jen Klasika , ze neudelal nic . Ze ji dal cislo ze ho otravovala a co mel chudak delat .
Nechal me dojet . Tohle je 18 dni zpet . Od te doby jsem ho nevidela. Napsal mi jednu smsku “ doufam ze Jsi ok a pokud neco budes potrebovat ozvi se “

Vim ze odletel do spanelska k rodicum , ze je tam . Ja mu napsala co bude dal a on me rekl ze nebude resit drama na dovolene . Ze nebude se sebou Co ho Jen tak vyhodi…

Jsem z toho tak unavena tak zklamana ze sebe , ze jsem si nekoho Takovyho nasla . On je schopny mi rict jak jsem krasna a nejlepsi vec co se mu stala - ze me miluje , ale tim jak jsem mu sbalila veci a on chudak neudelal nic tak neni cesty zpet ze musi mit hrdost.
Mam z toho hlavu jak balon a nemuzu spat.
Mam strach o miminko Protoze mam obrovsky stres

sigyn
3. čer 2025

Napsat jeho rodičům, že budou mít vnoučka a tatínek, že bude platit alimenty.
Jinak máte partii, kterou jste si vybrala, no. Tam nebyly varovné signály, ale doslova elektrický ohradník.

ina10
3. čer 2025

@stela88 on je tedy Čech, předpokládám, že? Akorát jezdí do Španělska za rodiči…
Když budeš něco potřebovat, tak se ozvi…ok, co nejdříve si vyřiď alimenty od nej na sebe (do dvou let dítěte) a alimenty na dítě, ať platí. Snad máš v papírech, aby dítě mělo tvoje příjmení, když je to jen expřítel.
A zjisti si, jestli by ti měl přispět i na výbavu pro mimčo.
Kdyby alimenty neplatil, může to jít za jeho rodiči (prarodiče vnoučátka-snad máš na ně kontakt).

reeeza
3. čer 2025

Zkus se zaměřit na sebe, svůj život.

Asi to neuslyšíš ráda, ale JSI NA NĚM ZÁVISLÁ a celkově váš vztah není ani vzdáleně kvalitní. Je toxický.

Ta tvá závislost je něco, co když si třeba na terapii vyřešíš, bude ti pak mnohem lépe a do budoucna si najdeš někoho s kým vytvoříte kvalitní vztah který nebude toxický.

Máš svoji hodnotu, jen si toho nejsi vědoma. Jsi schopná neskutečně ohýbat hřbet jen pro co? Trošku hezkých slov. Ale co jeho chování, činy? Hezká slova umí říkat každý, překrásná manipulant, kor když jsou v rozporu s jeho chováním.

Nauč se stanovit si hranice a znát svou cenu. Tenhle vztah už fakt neřeš, nestojí na pevných základech a raději se zaméř na sebe, miminko a zázemí pro něj. Nech teď vztahy chvilku plavat a zaměř se na sebe a aby ti bylo hezky.

lv
3. čer 2025

Ten chlap je fakt výhra, zahýbá, podvádí, nepodílí se finančně.. no nezáleží mu na tobě, jen umí asi hezky kecat. Vyřiď si alimenty a modli se, aby byl i tak skvělý otec, jako je partner (-myslím tím, že ti nebude chtít sebrat dítě, mít střídavou péči atp.).

stela88
autor
3. čer 2025
@sigyn

Napsat jeho rodičům, že budou mít vnoučka a tatínek, že bude platit alimenty.
Jinak máte partii, kterou jste si vybrala, no. Tam nebyly varovné signály, ale doslova elektrický ohradník.

@sigyn jeho rodice to vi. Jako otce ho neuvedu. Alimenty nechci

stela88
autor
3. čer 2025
@lv

Ten chlap je fakt výhra, zahýbá, podvádí, nepodílí se finančně.. no nezáleží mu na tobě, jen umí asi hezky kecat. Vyřiď si alimenty a modli se, aby byl i tak skvělý otec, jako je partner (-myslím tím, že ti nebude chtít sebrat dítě, mít střídavou péči atp.).

@lv nebude mit na syna narok . Musel by me dat k soudu a to neudela

sigyn
3. čer 2025
@stela88

@sigyn jeho rodice to vi. Jako otce ho neuvedu. Alimenty nechci

@stela88 Alimenty nejsou pro vás, ale pro dítě. Pokud jste finančně zajištěná, tak samozřejmě je to lepší varianta. Pokud ne, tak do půl roku tady bude příspěvek ,,Nevím jak to finančně zvládnout..."

suzanna123
3. čer 2025

Co k tomu říct... Cpala jsi do vztahu s tebou chlapa, co o to evidentně nijak zvlášť nestál a tady je výsledek 🙄 Pokud ti za tohle stojí, tak ho zase můžeš přesvědčit, ať se k tobě vrátí, ale žádnou změnu bych opravdu nečekala, nebo ho hoď za hlavu, soustřeď se na sebe a dítě a pokud budeš stát o další vztah, tak si vyber někoho, kdo stojí i o tebe.

kakamila12
3. čer 2025

Přečti si po sobě, co jsi napsala a jdi slavit, že je pryč 🙂. Než takového chlapa, je lepší být sama s dítětem.

stela88
autor
3. čer 2025
@sigyn

@stela88 Alimenty nejsou pro vás, ale pro dítě. Pokud jste finančně zajištěná, tak samozřejmě je to lepší varianta. Pokud ne, tak do půl roku tady bude příspěvek ,,Nevím jak to finančně zvládnout..."

@sigyn ja jsem zajistena . Mam podnikani a nepracuju nekolik let . Jeho penize nepotrebuju . Nastesti . Mam I svuj dum . Mam stesti, ze se nemusim o nic prosit

krtcice
3. čer 2025

V tom případě bych ho nikde jako otce neuvedla. Než se s ním v budoucnu o všem dohadovat (výběr školky, školy, jeden bude chtít nepovinné očkování a druhý ne...) a nedej Bože kdyby si vzpomněl že chce třeba střídavku nebo to dítě jednou třeba odvezl do Španělska... Ne, pokud nepotřebujete od něj peníze, tak za všechny ty nervy do budoucna to nestojí.

ina10
4. čer 2025
@stela88

@sigyn ja jsem zajistena . Mam podnikani a nepracuju nekolik let . Jeho penize nepotrebuju . Nastesti . Mam I svuj dum . Mam stesti, ze se nemusim o nic prosit

@stela88 tak jestli jsi zajištěná a jeho finance nepotřebuješ, tak není co řešit. Jen tak mimochodem, dělal si z tebe náhodou kasičku? Kdysi jsem viděla film Samec a tam si borec nabrnknul bohatou holku, u které bydlel a která by mu snesla modré z nebe, ale taky ji podváděl…tak ho vyhodila na ulici…

ina10
4. čer 2025
@krtcice

V tom případě bych ho nikde jako otce neuvedla. Než se s ním v budoucnu o všem dohadovat (výběr školky, školy, jeden bude chtít nepovinné očkování a druhý ne...) a nedej Bože kdyby si vzpomněl že chce třeba střídavku nebo to dítě jednou třeba odvezl do Španělska... Ne, pokud nepotřebujete od něj peníze, tak za všechny ty nervy do budoucna to nestojí.

@krtcice kdyby chtěl střídačku, tak by určitě chtěl i vysoké alimenty ze zakladatelčiny strany na dítě, oni ti chlapi si to umí zajistit, když chtějí…kamarádka je rozvedená, mají děti ve střídavce, její ex má práci, ve které dostává peníze i bokem, takže přiznané má minimum (zároveň nestrádá), ale u té kamarádky se snaží, aby z ní co nejvíc vyždímal těmi alimenty na děti (ona má tabulkový plat, nic bokem a jak sama říkala, kdyby se posunula finančně výš, vůbec by si nepomohla, on by ihned zažádal o zvýšení alimentům její strany)…

krtcice
4. čer 2025
@ina10

@krtcice kdyby chtěl střídačku, tak by určitě chtěl i vysoké alimenty ze zakladatelčiny strany na dítě, oni ti chlapi si to umí zajistit, když chtějí…kamarádka je rozvedená, mají děti ve střídavce, její ex má práci, ve které dostává peníze i bokem, takže přiznané má minimum (zároveň nestrádá), ale u té kamarádky se snaží, aby z ní co nejvíc vyždímal těmi alimenty na děti (ona má tabulkový plat, nic bokem a jak sama říkala, kdyby se posunula finančně výš, vůbec by si nepomohla, on by ihned zažádal o zvýšení alimentům její strany)…

@ina10 ano to je pravda. Taky mám děti ve střídavce, a musíme si vzájemně posílat alimenty. My teda jsme měli plus mínus stejný výdělek, takže pro klid úřadů si každý měsíc jen přepošlem stejnou částku co vypočítali. Ale pokud by byly příjmy rozdílné, i výživné bude různé.

jani_cz_ka
5. črc 2025

Tak tohle mě hodně moc mrzí, snad budeš mít velkou podporu i jinde než v tom partnerovi, ale dá se to. Tohle je za mě asi nejhorčí varianta :( nebo možná ne, protože budeš mít miminko, které je mnohem víc než ten chlap...