Deprese 😞
Ahojky všem.Musím se Vám tady asi trošku vykecat.Ale jinak už nevím, a třeba mi někdo něco poradíte.
Máme krásného 7měsíčního klučíka.Miluji ho nadevše.Vše bylo v pořádku jak porod tak i šestinedělí jsem zvládla, sice někdy úzkostlivá, ale zvládla.Ale posledí dobou je vemě nějaký vztek.nikdy jsem nebyla nervák , nebo tak nějak.ale ted mě vykolejí maličost a jsem vzteklá.Teba když se snažím uspat malího.Mne si očička, je uavený.Spí mi jedině v kočárku přes den.No a když se ho snažím uspt , tak si začne vískat ,nebo knourat nebo plakat nebo se mi začne točit v kočárku, a mě pak rupnou nervy a jsem v zteklá.Nikdy bych malímu nějak neublížila to né, aby jste si to nemysleli.Ale potřebovala bych to zesebe nějak dostat.Nevm čím to je, a nevím jak stím bojovat a hlavně mě to moc mrzí ☹ ☹ ano stalo se že jsem ho trošku plácla přes zadeček, Vím že zato nemůže a mě to pak začne strašně mrzet a je mi ti líto. ☹ ☹ ☹
Ahoj maminky...mám chlapecka co ma 3 a pul mesice...manzel moc nepomáhá,ze pry mi to vrátí az bude malej vetsi a v klidu s nim bude moci byt sám...nechci se hádat vykladá si s ním,prebaluje ale zbytek je na me,coz chápu....umrel mi prvni syn pri porodu a mela jsem starch ze nebudu mit dalsi,pak najednou ouhle...ale nejak jsem byla stastnejsi v tom prvnim tehotenstvi..jsem ráda ze mám malého je nédhernej,hodnej a miluju ho...pred tehotenstvim jsem porad pracovala,cvicila,jezdila autem,delala si nehty atd a najednou konec...pripadám si ted zavrená mezi 4 zdmi,maly nechce flasku jen prso,takze nema rezim v jidle jak u flasky a tu nechce,málokdy,jen cajicek...zvykl si na ruce,jelikoz mu trvá se vyríhat...v kocarku a autosedacce vydrzi 15 min...pak rev a ja nemam srdce ho nechat rvat.. 😒 takze cely den sedim doma ze strachu s nim jit vem..jen na zahradu alespoñ to....a uz mi hrabe..kdyz spi obcas neco udelam,ale bez nalady jako kdysi...prej mam mit trpelivost,snazim se ale ty nervy uz v sobe mam a navic kdyz mi to ujede,manzel rve po me,ze je malinkej atd.. ☹ 🙂 a nenávidím se,byla i chvile kdy jsem se na malého ani nepodívala,vycerpánim...i prsa se budi v noci kade 2 hodiny,prdiky ho budi porad,ikdyz delam masaz atd...a pres den kdyz spim s nim,tak neudelam nic a je to kolotoc...spis nevim jak ho naucit na kocarek a jakoukoliv sedacku....a navic v polovine prochazky chce prso,takze tlacim s deckem u prsa a pripadam si jak idiot... ☹ omlouvam se vsem za to jak se chovam..
Cítila jsem se dost podobně, připadala jsem si někdy dost na dně. Brečela jsem několikrát. Malý se taky moc rád v kočáru nevozil a doma nevydržel chvíli sám na dečce. Jen jsem se vzdálila na jeden metr a to byl řev. Navíc byl malý dost uplakaný. Naštěstí mi manžel dost pomáhá, zkus to tomu tvýmu nějak vysvětlit, že ti prostě pomoct musí, že už nemůžeš. Co babičky? Ty nefungují? Neboj bude to jen lepší a lepši jak bude malý starší. Ještě radím koupit šátek, tam se většině miminek líbí. Malý hezky uvidí a ty budeš mít volné ruce 😉
@capullitoderosa Ahoj.Moc dobře tě chápu.Potřebovala by jsi aspon jedno týdně mít chvilku pro sebe.Taky jsem to tak měla že mi muž nepomáhal,občas přebalil.Ale ted je malímu skoro už 9měsíců, a zlepšilo se to.Sice né tak jak bych potřebovala, ale aspon něco .My jsme teda nekojili, U tebe je nevíhoda,že ti malej nepije z flašky.Že by ses třeba domluvila s někým že by ti pohlídal malího a ty sis udělala chvilku pro sebe..Znám ten pocit , když je člověk mezi 4stěnami.Nevím jak ti pordit,ale vím jak ti je.Zkus si promluvit s přítelem, aby tě vslech, co tě tráp a jak ti, je, at ti spon umožní jeden den v týdnu, mylím že i ten jeden den by ti pomohl.Přeji ti hodně pevné nervy, a hodně sil to zvládnout. 🙂
@alokin66 ahoj tak nastesti na te decce vydrzi dele nez v kocarku,to si s nim vice hraji a on kouka na tv a hracky,ma kousatka...manzel ma hodne prace a po ni vyrizuje to co ja nestihnu...vim ze jak bude malej bez prsa a uz chodit tak s nim bude porad...ted s tim prckem si jeste nevi rady.. 😒 jsi moc hodná....je vázne hnusné se tak cítit,navic kdyz na ty miminka cekáme s takovou láskou...no asi proste to chce jen pockat az ty mesice utecou...ziji v cizine takze moje mama tu neni,tchyne je krava a kamosky najednou zmizely..nejak to probojuju jen nechci aby to citil malý ze me...je stastnej a nechci mu to zkazit.. 😒 🙂
@efea1986 jsi moc zlatá,snad mi jen staci ze me nekdo poslechne a ze vim nejsem jedina co to prozyva stejne...manzel je nestastny ze jsem na nervy,je to slozite..budeme bojovat snad ten rok utece rychle,vim ze ikdyz bude chodit bude to asi horsi,nevim,mslim si ze ne.. 🙂 i tobe preji pevné nervy
@capullitoderosa ahoj mymu miminku je teprve 14dni ale chápu tě, kdybych neměla zlatyho manžela který dělá vše kromě kojeni a kdyby mohl tak snad i kojí, tak nevím, jak bych to zvládala. Taky jsem tu měla na 4 dny každou babičku a i tak mam porad návaly ze brecim,tak za mě jsi statečná!! Na prdiky zkus kapičky biogaia, používáme týden a prdiky se strašně zlepsily. Vydrz, každý říká jak jsou začatky těžký a ono se to zlepší, hlavní je zdravý děťátko a nehty si časem můžeš dělat každý den 🙂
@karlajasmine 🙂 já vím,ze ano...jeje a s temi nehty o to mi nejde,spise o to,ze me nejak presla chut uplñe na vse,mluvim o pocitech,ale pomalu se to lepsi...je zvlástní,ze nás nikdo nepripraví na to co se deje po porodu,kazdej mluvi o tehotenstvi a poprodu o tomto nikdo.. ☹ ale chce te bojovat,nic jineho nezbyva..ja jsem spis potrebovala s nekym o tom mluvit a stydim se rici me máme,spise aby se netrápila... 🙂 ze zacátku jsem se cítila zle kdyz plakal a ja nevedela co mu je a jak mu pomoci,to je logicke asi pr prvnim miminku a on plakal a ja chytala nervy z toho pomoci nevedet jak pomoc a pak jsem rvala ze jsem skareda máma no a postupem casu ta unava, no a ted ten kocarek a auta,mám znicené záda..no sbad kolem toho 6 mesice jak bude sedet tak to bude lepsi.. 🙂 🙂 🙂 vím ze ano
@capullitoderosa Ajaj, přesně ty pocity co máš ty taky znám. Miminko se vyvíjí hrozně rychle! A tím se snižuje i jeho otravnost 🙂 Pro mě nastal zlom na konci 6. měsíce, to malá přestala mít několikahodinové záchvraty breku - do té doby jsem si už zvykla, že s tím prostě nic neudělám... Od 7 měsíců už přestala brečet bezdůvodně a příčina breku se dala odstranit. Pak další zlom v 1 roce a teď jí je rok a půl a připadám si, že je to tak dva měsíce, co jsem se konečně smířila s rolí matky. Už je v pohodě, brečí jen když si někde nabije, je s ní mnohem větší zábava, čteme si knížky, spolupracuje, povídá, běhá, i si sama pohraje. Chce to jen nějak přežít těch prvních pár měsíců a mít na mysli, že se to bude rapidně zlepšovat! 🙂
Já bych neřekla, že tyhle pocity přicházejí kvůli dítěti, ale proto, že možná ( a tedˇ si jen troufám hádat ), nejste spokojená se svým osobním životem, necítíte se příjemně, spokojeně a klidně se svým partnerem. Jestli je to tak, pak bych začala pracovat na řešení Vašeho vztahu, nebo na vztahu s někým jiným, kdo Vám Vaší spokojenost narušuje a teprve po tom co Vám bude dobře po této stránce, bude dobře synovi s Vámi a Vám se synem 🙂
@capullitoderosa Kdyby šlo to, že by nás někdo nato připravil co nás čeká a nečeká.Jaké to bude s miminkem a nebu.Jak se partneři budou chovat a zase jak budou jiný.Bohužel nic takového není.Musí být silný aby jsme to zvládli, a pak se budem hezky radovat z našich dětiček.Aněkdy pomůže že se z toho člověk vykecá, a že jsou lidi ,kteří to doáží pochopit, a apon jednou větou podpořit,někdy i taková malčkost postačí.Nejlepší je mít nějakou kamarádku , která má taky mimčo, aby jste spolu mohli někam vyrazit, taky by to bylo fajn.Budu držet pěstí, aby jsi to zvádla, a věřím že ano .
@amazonka.k Přečetla jsem několik příspěvků a jsem také úplně stejného názoru - nespokojenost sama se sebou a se vztahem s mužem...a to se pak přenáší do chování se k dítěti.
@tymothy Musím nesouhlasit. Jsem možná vyjímka - jsem spokojená sama se sebou a vztah s manželem máme skoro idylický. Tyhle faktory samozřejmě vztah k dítěti nemůžou neovlivňovat a asi je potřeba se v první řadě zamyslet nad nimi, ale byla by chyba všechny problématický momenty vůči dítěti redukovat jen na ně 😉
@efea1986 ahoj..presne tak...je pravda ze uz jsem dosla do bodu kdy jsem se chtela odprasknout,hur receno..a rekla ksem dost...nebudu naic spechat,delat veci jak citim ja a ne rady nasich maminek,byla to jina doba..a hlavne klid a dychat at ten stres malej neciti 🙂 a uz tyden mi to funguje,musi jinak nebudeme stastna rodina...musim byt silná..asi vsechny,ikdyz ty hormony jsou potvory....a vazne nikdo nas nepripravý na to co bude,kazdý den mluví o porodu a tehotenství a to podle tohoto byla procházka ruzovou zahradou 🙂 tak bojovat...
@tymothy pletes se,asi sis tim neprosla..ja mam stastne manzelstvi...a maleho jsme ocekavali s laskou..navic po srmrtinaseho prvniho syna...ty hormony jsou sviña...
@capullitoderosa Ahoj .Tak to je dobře že ti to už týden funguje jen tak dl, a bude to za chvilku dobrý .Držím pěstí, at to hezky jde.JJ hormony to je stršný no.
@efea1986 ahoj. ked to stále pretrváva, určite si daj namíchat bachovky na míru. vid diskuze https://www.modrykonik.cz/forum/alternativni-lecba/bachovy-esence-mate-zkusenost/ a tam Ti poradí
@capullitoderosa když to tak ctu, co pises - můžeš mít poporodní deprese, řešila bych to u lekare

ahoj,no uz mas docela velkeho chlapecka a neomlouvej se muj ma jem 3 a pul a jsem na tom stejne...tvuj maly nevim muze mit prdecky anebo si chce rihnout,oni od nas tu nervozitu vciti a potom nespi nevyhoda..ja navic davam MM...vsichni rikaji trpelivost..nevim jak u tebe,ale nikdo mi vazne nerelk jak ti to znemi zivot....me se toho nahrnulo vic,ted si pripadam jak ve vezeni,je to blbe vim...malej nema jeste rezim spaci,je hodnej,ale nesnasi kocarek ani sedacku pro deti co mam,lezet vydri 15 min a pak rev,chce jen ruce a koukat...a jsem vcerpaná....ted i malo papá,prso chce v noci kazde 2 hodiny....a trpi prdikama...rada bych ti pomohla,ale muzou to byt i zoubky....zkus se poradit s doktorkou...ja take nevim co delat,nekdy i brecim,ze uz jsem unavená..