Jak dlouho už jste doma s dětmi?
Maminky zdravím....chci se zeptat,jak dlouho jste už doma s dětmi? Nee,že bych měla málo práce... Tři děti,velký dům,studují VS.... Bydlíme na samotě.... Poslední dobou mi trochu "hrabe" 🙂)) Jsem doma 8 let skoro.... Děkuji za připomínky...
@babanci to je krasne 🙂 presne take detstvo si predstavujem pre svoje deti. Moji rodicia odchadzali do prace skoro rano, takze ako sestrocna som sa uz musela chystat so sestrou do skoly sama. A neboli doma ani pri prichode z druziny ☹ Nie, nie... toto pre svoje deti nechcem... to si clovek v sebe nosi cely zivot
Mě ćekají zlaté ćasy. Můj chlap je starší,za dva roky může do dúchodu a já budu ještê dlouho nakat. Tak než dorazím z práce,bude uklizeno a uvařeno,vypráno,vyžehleno. Tak jsme se dohodli abon to v pohodê dá.
Toto bych právě taky nechtěla.
Jen doma sem byla rok s měsíc, z toho 8 měsíců těhotenství a 5měsíců s ditetem. Od 5m chodim do prace na cast uvazku a jsrm moc spokojena. Nejak nedokážu pochopit. Jak to muze ciste doma někoho bavit po nekolil let
Tak já jsem extrém. Vzhledem k tomu, že mám dceru s postižením, tak jsem doma už hezky dlouho a ještě asi dlouho budu. Ale měla jsem to takhle: do 3 let klasická mateřská, s tím, že asi od 2,5 let jsem pracovala z domova pro svého zaměstnavatele. Ve 3 letech nebyla dcera zralá do školky, zaměstnavatel mi dal roční neplacené volno, ale zaměstnal mě opět z domova na dohodu. Pak už bylo nutné do práce jezdit, ale mohla jsem jen na poloviční úvazek, to bylo do dceřiných asi 5 let. Poté přišla doba, kdy jsem věděla, že už to takhle dál nepůjde, dcera to přestala zvládat (vyzvedávaly ji dvakrát týdně babičky a ona tím, že je autista, tak špatně nesla to střídání osob, byť babičky jsou skvělé). V tu dobu začal mít zaměstnavatel problémy a zrušil několik pracovních míst včetně toho mého. No a od té doby jsem s dcerou zas doma. Je jí 8. I když u nás se moc nedá říct "doma", během školního roku má malá prakticky denně nějaké terapie, některé další má třeba jednou za 2 týdny a i jinak se snažíme pořád někde jezdit. To tedy hlavně teď o prázdninách, doma malá byla za celý červenec tak max. týden, a to ještě ne v kuse. V podstatě vždycky jen vybalíme, vypereme, zabalíme a zas jedem anebo děláme jednodenní výlety.
Můj muž právě chce abych byla doma navždy 🙂))) Vede dvě firmy, práce jak na kostele...teď budeme mít prvňáka,do toho miminko v podstatě ještě...že samoty vše autem... Vlastně asi bude blbost si brát ty služby ve špitále 😀 jak to tak po sobě čtu 🙂))) od října moje škola....no tepic 😀
No tak ted jsi mne dostala, to já jsem na domácnost flink a vždycky jsem byla. Takže normální u nás byly skvrny od pastelek a barviček na koberci v obýváku, zašlapaná plastelína tamtéž, křídy pod tabulí, otlapkané pacičky kde se dalo - no ale spokojené děti.
@babanci souhlasím, moje máma se mnou byla doma celou základní školu, někdy to bylo špatné, dostala jsem ji, hned jak jsem přišla domů, když jsem něco vyvedla 😉 ale na druhou stranu jsme spolu podnikaly různé věci a hlavně jsme mohly spolu trávit na chatě skoro celé prázdniny, nemusela řešit, kam mě dá na tak dlouhou dobu a jak co stihne.
@keckemet mám to stejně 🙂 Doma s dětmi jsem 6tým rokem a minimálně 4-5 let ještě budu, manžel má dobrou práci a vždy chtěl, abych zůstala doma. Většinu času mi to vyhovuje, během školního roku odvezu děti do školy/školky, nakoupím, uvařím, poklidím, něco málo na zahradě a pak mám svůj volný čas. Odpoledne děti vyzvednu, zajdem na nějaké ty kroužky, celkem pohoda. Občas ale chytnu blbou náladu, že už jsem doma dlouho, že veškerý výdělek ( a stres s tím spojený) je na muži a co já budu jednou dělat, jestli se mu něco stane/onemocní atd. Pravda ale je, že takto mám opravdu dost času na děti, nestresuju je ráno nutným odchodem do školky, když se do školky necítí (třeba když jsou jen minimálně nachlazené), tak je nechávám v klidu doma, na výlety můžeme kdykoliv, nemusím řešit pracovní volno a hlídání v době prázdnin,....
A abych teda nezblbla úplně 🙂 tak od ledna chci začít chodit na jazykovku - chci si dodělat jazyky, můj velký rest a chyba z gymplu.
jsem doma jen 3 roky, ale klidně bych s malou zůstala ještě doma dalších 5 let... pořád se nemůžu nějak srovnat, že ji najednou celý den neuvidím a vlastně jen až pár hodin po školce a práci než půjde spát... strašně to uteklo a pořád mi příjde tak maličká....
Já teda zatím tak tři měsíce, ale to jsme 2v1, ale svagrova manželka je doma 7x3 let a asi bude doma dyl, poslední vyžaduje vice péče, ale zase chodí do místní malotridky uklízet 🙂
Já teda planuju max tři roky, ale kdo ví, jestli nepřijde další dítě 🙂
Synovi je 7 měsíců, tak od roku plus mínus plánuju tak 1-2x týdně směnu v práci, i kdybych měla vydělávat jenom na hlídání, být pořád s dítětem, tak mi jebne. Představa, že bych byla doma s dětmi několik let v kuse a nedej bože měla dělat hospodyňku je na mašli.
Ahoj, jsem doma devátým rokem.... sice jsem před narozením mladšího syna 2 roky pomáhala mamce ve firmě, ale jen tak napůl, jen když byl starší syn na dopoledne ve školce ( je autista, takže chodil jen na dopoledne do speciálky), krásně jsem si tou prací odpočinula a načerpala síly na odpoledne 🙂 Ta práce byla vždy mým koníčkem a navíc jsem už tehdy věděla, že se ji se synem nebudu nikdy věnovat naplno ( pracovala jsem jako Geodet v terénu , a to půlúvazek opravdu nejde).
Teď se těším, až půjde mladší syn v lednu do školky a já buď seženu od dalšího září práci jako asistent pedagoga, abych trochu přispěla do rodinného rozpočtu ( dovážíme totiž staršího syna 30km každý den do školy) a nebo se nám zadaří do třetice, což bych si moc přála 🙂
@keckemet Tak já jsem doma 6 let a ještě budu rok. Jsem doma spokojená, vyhovuje mi to. Kdybych mohla, tak jsem doma snad pořád. Nenudím se, pořád něco podnikáme, dětem se hodně věnuji, domácnost zvládám. Do práce se mi ani zatím nechce. Nejvíc se bojím toho, že to pak nebudu stíhat . práce, děti, domácnost. Bude to asi náročné. Teď máme na všechno klid a pohodu.
Muž co by mi řekl, at zůstanu doma je můj sen 😀 Bohužel muž nevydělavá tolik, abysme si to mohli dovolit. Já bych jinak zůstala doma hned, ted jsem doma rok a moc se mi to líbí, nenudim se, spíš nestíhám, malá je hodně náročná, musí mít pořád pozornost a neustále být se mnou, takže vyplnuje celý můj den, jezdíme na návštěvy, na výlety, doma uvaříme poklidíme, jdeme se psem na procházku je večer. Chystáme se na další miminko aby to navazovalo na tuhle rodičovskou, takže budu doma cca 6 let, kdyby to finanční situace dovolila, tak bych chtěla třetí, ale to nepředpokládám, takže potom pomažu zpátky do práce, kde mám naštěstí tedy stálé místo, ale s malým platem. Jsem zvědavá jak to bude dál, protože vyzvedávat a dávat děti do školy a školy před prací nebudeme stíhat, tak bůh ví jak to všechno bude 😀
@keckemet Mam jedno ditko 4 mesicni a uz mesic pracuju cca 30 hodin mesicne. Uprimne rada bych byla vylucne na materske a neresila praci, ale nejde to z financnich duvodu...... Litala bych s malou po ruznejch hernach, venovala se rucnim pracem, chodila bych na ruzny aktivity s mrnatama, asi bych se venovala nejaky neziskovy aktivite. Myslim, ze by me to bavilo, ale urcite bych se sdruzovala s jinejma maminama se stejnou denni naplni a hledala bych si nejaky smysluplny uplatneni, jinak by me hrablo. Jde o to, co Vam vlastne chybi, kolektiv a nebo treba nejaky smysl, atd.... 🙂
Ja som bola s malym dima 34 mesiacov. Stacilo nam obom. On uz potreboval kolektiv a nove podnety a ja som sa uz tiez potrebovala realizovat v praci.
@keckemet Já bych naopak ty služby v nemocnici vzala. Přijdeš na jiné myšlenky a dostaneš se mezi "normální" lidi. To je taky potřeba. A dřinu z VŠ zužitkuješ v praxi🙂 Já bych se naopak bála chlapů, kteří chtějí, aby jejich žena byla jen doma a nerealizovala se ve své profesi. Chlap by měl ženu podporovat v její práci, ne jí říkat, aby byla v domácnosti a vařila a starala se o děti 😕 Moje kamarádka vystudovala prestižní VŠ a ještě před narozením syna byla cca 2 roky doma a flákala se, protože ten její chtěl, aby mu vařila teplé obědy atd. Uživil je, to jo. Ale vždycky, když šla někam na pohovor, tak jí od toho úplně zrazoval, že když mu nebude vařit, tak víc projí, než ona vydělá 😕 Teď je na mateřský a pochybuju, že někdy něco bude dělat. Je to velká škoda☹ Závěr je takový, že si myslím, že žena by neměla být na chlapovi úplně finančně závislá a naopak. Myslím si, že to nepřispívá k rovnocennému vztahu.
Jsem na tom stejně jako Ty, taky 8 let... 🙂 Ale už při prvním dítěti jsem začala podnikat, postupně se to navzdory přibývajícím dětem rozjíždělo víc a víc a teď už se mi neskutečně uleví, až nejmenší půjde do školky (snad v zimě), protože nebudu muset účtovat po nocích, ale konečně v normální pracovní době a budu snad konečně trochu vyspalá, po těch letech... 😀 K tomu musím dělat i něco, co mě baví, takže jsem se pustila do aromaterapie, vyrábím mýdla a tak - a z toho bych ráda časem udělala druhou živnost. Po pravdě - po 8 letech takového "nerežimu" a volnosti si už neumím přestavit chodit denně do práce "od-do", dohadovat se s nadřízenými kvůli dovolené a ošetřování a tak vůbec... Takže zůstanu i nadále "doma"... 😀 Je pravda, že nedostatkem společenských kontaktů netrpím, klienti za mnou jezdí domů do domácí kanceláře, hodně chodím po úřadech a tak... Navíc mám volnost, jakou potřebuji, nestěžuji si na nic, jen by se každý den hodily takové 3 hodinky spánku navíc! 😀
Ja bola doma 1,5 roka a stacilo bohato. Teraz sa citim ovela lepsie ked chodim do prace. Nezniesla by som kvocit doma tolke roky...
Ja byla doma 5 let a stihla js dve deti pak sem byla nejakou dobu na pracaku pak rok v praci a tedka jsem zase tehu a budu doma ale co nejdriv to pujde se vratim do praci ale jen na treba na 3 hodky denne
no já jsme doma už dlouho, v červnu to bylo 11 let a ani mě to nepřijde že je to tak dlouho 😀 😀

@andryyysssek No,já jsem kudla.😊 I kdyby s tím nesouhlasil, stejně bych si to vyhádala. To ho přesně cituji.😀