Císař. Jaké bylo hojení, kdy jste se postavily a kdy Vás pustily domů?

21. únor 2020

Zdravím, 🙂 jsem čerstvě po císaři a chtěla bych se zeptat jak to po císaři všechno probíhalo u vás 🙂 Jaké bylo hojení a kdy už jste zvládali stát, za jak dlouho vás pustili domu atd 🙂

lucluuc
21. únor 2020

Na sál jsem šla v osm měla jsem spínální anestezii. Malou mi hned položili na hrudník, pak byla ty dvě hodky s manželem a mě přesunuli na JIP. Malou mi vozili na kojení co tři hodiny, k ránu už mi ji i na hodku nechali v posteli. Jako přiznávám, že když mi v sedm ráno druhý den přinesli snídani a řekli ať si sednu, najim se a půjdeme do sprchy tak jsem si říkala, že se asi zblaznili😁. Nicméně jsem opravdu vstala (24 hodin od operace) se sestrou došla do sprchy a z ní jsem vylezla jako znovuzrozena. No a od té doby už jsem musela fungovat. Dovezli mi malou a už jsem ji měla pořád jen u sebe. Nejhorší bylo si poprvé stoupnout a pak už to bylo docela fajn. Čekala jsem to horší. Na císaři jsem byla ve čtvrtek a v pondělí jsme šli domů. Trvalo než se mi spustilo mliko ale díky úžasné laktační v porodnici a dokrmu přes cevku po prsu jsem se rozkojila a jsem za to šťastná. Přeji rychlou rekonvalescenci a návrat domu😊

sonaxoxo
21. únor 2020

U me naprosto bez problemu.tak za 3 dny jsem zacala uz normalne fungovat,vstavat,chodit.jizva se hojila perfektne.v utery byl cisar a v sobotu uz doma.za me vse bez problemu.

sonaxoxo
21. únor 2020

@lucluuc jj to me taky tahali hned dalsi den do sprch,to bylo jeste s hadickami a to bylo takove neprijemne.

eloise02
21. únor 2020

U mě taky úplně v pohodě. Císař jsem hrozně chtěla a měla jsem ho a vše proběhlo v pořádku. Jasně, že to ze začátku bolelo, ale já byla fit hodně brzy. Domů jsme šli pátý den, protože u nás v porodnici to prostě tak bylo, že po normálním porodu pouštěli třetí den a po CS až pátý.

vladienka
21. únor 2020

Mala som akutny CS v plnej narkoze vecer o 22.. rano o 7 vstavacka a presun z jip na sestnedelie.. z porodnice som sla 4.den dopoledne takze to bolo realne cca 3,5 dna 🙂 naplno som fungovala asi po 2 tyzdnoch, dovtedy trochu opatrne a pomala chodza a tak

katkapavlik
21. únor 2020

Ahoj já jsem po císaři šla (domů) po 5 dnech. Po 12h po operaci, mě přinutili vstát z postele a do sprchy a po 24h chodit co jsem zvládla hojení v pohodě. Cca 10 den stehy.

jitulka87
21. únor 2020

Ahoj. Je to u kazde jinak. Kazda to zvladame jinak, je spousta faktoru, co to muzou ovlivnit. Ja mela prvni celkovou...2 dny na jip. Druhy spinal. Po 9h presun z jip na sestinedeli (kvuli mistu). Rodila jsem v 10.30. Vstala na wc az v 5h rano...neslo to, hlava se motala a ja sebou sekla. Pak jeste dvakrat se to opakovalo...hlava byla nejvetsi zatez. Ale po o mi uz privezli maleho nastalo a to bylo to nejlepsi, co mohli udelat. Nejlepsi lek na vsechno ❤ domu jsme sli 4.den

mzacikova
21. únor 2020

Já šla akutním. Malý se narodil v půl 6 ráno a vstávala jsem na sprchu kolem 10 večer. Málem jsem padla bolestí, ale další dny to šlo lépe. Prvních 14 dní ale bylo šílených, to nebudu lhát. Jsem po porodu 2,5 roku a pořád to mám uvnitř citlivé (při sexu), někdy až moc, někdy ale vůbec 🤷‍♀️ o jizvu jsem se nestarala, nechtěla jsem se na ni ani podívat, natož sahat

denca033
21. únor 2020

V pondělí 25.11.2019 sekce plánovaná třetí. Natočily monitor pichli kanylu cevkovani. V půl devátý jsem šla na sál. V devět už jsem byla na pokoji. Nechali dospat pichli proti bolesti přinesli malyho. Kolem 4 odpoledne přišla sestra aby mi pomohla vstát a do sprchy. Přinesly malyho na kojení. Druhý den už na normální pokoj přinesly malyho a už jsem ho měla pořád u sebe. Ve čtvrtek jsme šly domu.

denca033
21. únor 2020

Hojení šlo krásně v úterý to chození ještě nic moc ale ve středu už jsem běhala jak srnka.

ninanela
21. únor 2020

První císař lepší,ráno sekce,večer sprcha,rychle hojení,nic moc nebolelo.Druhy císař jsem prožívala hůř, delší operace,možná i větší bolesti po ní,ale taky rychlá rekonvalescence.

petulejan
21. únor 2020

Já šla v 6.30 na sál a už večer jsem musela vstát,byl to Teda masakr,bolest ukrutna,trvalo mi to půl hodiny snad. Pak už jsem se snažila co nejvíc vstávat. Nejhorší jsou asi ty tři dny,pak už se to celkem dá. Nastoupila jsem v patek a ve středu nás pouštěli. Malou mi dali až v pondělí,to už jsem byla schopná fungovat.

malenka3
21. únor 2020

1. cs akutní v celkové narkoze po totálním vyčerpání (11 hodin kontrakcí, 3 hodiny tlačení), cs ve 22, vzbuzená v 8, z jip mě vezli ve 12 na šestinedělí, vstala jsem až 36 hodin po cs, 3 dny jsem nebyla schopná se postarat o dítě. Domů jsem mohla v pondělí (cs ve středu v noci).

2. cs akutní v celkové narkoze (po 2 hodinách kontrakcí), cs v 11, v 15 už vzhůru, za 24 na nohách (sice s bolestí, ale na nohách), na šestinedělí jsem už šla po svých. Cs v neděli, domů ve čtvrtek.

michaelllas
21. únor 2020

Měla jsem akutní sekci, celkovou narkózu po 14 hodinách kontrakcí a hodině tlačení. 24 hodin po zákroku jsem už stála na nohách, ale schopná chodit normálně jsem byla až po 48hodinach. Domů nás pustili po 5 dnech. Jizva se zahojila krásně, ale bolet na dotek přestala až po několika měsících

elsy3
21. únor 2020

Já to měla celkem náročné. Malá se narodila o měsíc a půl dřív v Plzni, po akutní sekci v plné narkóze. Druhý den mě tahali z postele do sprchy, kde jsem omdlela. Musela sem za ní docházet o dvě patra výš na jip, každé tři hodiny s mlíkem, chodit odsávat do další místnosti na konci chodby. Téměr žádný odpočinek. Po týdnu převoz do Prahy, kde pro mě neměli pokoj - musela sem z domu každý den dojíždět MHD. Byt ve třetím patře bez výtahu, výšlapy schodů se sešitým brichem.. Fit jsem byla až tak po dvou měsících. Ale pokud je někdo po pár dnech doma, nikam nemusí, je v klidu, určitě se zotaví mnohem rychleji.

petaska
21. únor 2020

Taky se podělím... První císař před třinácti lety ráno v 7.30 a v 10 tentýž den už jsem vstávala. Hojení, pohyb, všechno super. Ani jsem nepotřebovala léky na bolest. Zato druhý před rokem úplně jinak. Ráno na sál ve stejnou dobu, ale pak čtyřiadvacet hodin na pooperačním a teprve tedy druhý den vstávat. Ptala jsem se, proč - prý změnili pravidla. Když se vstávalo hned po sekci, bylo moc komplikací v podobě velmi silných bolesti hlavy. Každopádně pro mě to bylo hrozný. Mě naopak bolelo všechno včetně hlavy, analgetika mi dávali asi tři dny po císaři, otočit se na bok bylo děsný... Jasně, možná za to může věk. Člověk se jinak hojí v pětadvaceti, jinak v sedmatřiceti. Ale přisuzuju to právě i tomu, že jsem za těch 24 hodin na lůžku prostě zatuhla, navíc jak to bolelo, tak tělo ztuhlo v jakési křeči a zkrátka mu trvalo déle se rozhýbat, než kdyby se o to pokoušelo prakticky hned po sekci. Věřím tomu, že kdyby mě nechali vstát hned dopoledne, bylo by to ok.

sivima
21. únor 2020

Já mám za sebou tři porody - dva přirozené, poslední akutní CS s komplikacemi na mé straně. Nicméně, vstávala jsem po 12 hodinách, sprcha potom po 24 hodinách. CS byl provedený v pondělí ráno, domů jsme šli v pátek dopoledne. Už při odchodu jsem fungovala docela normálně, ale pořád to bolelo. V neděli, necelý týden po CS, jsem byla schopná jít několik kilometrů s kočárkem. Plně fungovat bez bolestí jsem mohla po 14 dnech. O jizvu jsem se starala, krásně se zhojila. Myslím, že je to ale hodně individuální. Ale z praxe (jsem fyzioterapeut), z vlastní zkušenosti i ze zkušeností okolí si myslím, že nejdůležitejší je hýbat se, pomalu a s rozumem - vstávat k dítěti, snažit se fungovat normálně.

olga_
21. únor 2020

CS v neděli odpo, vstávání po 12 hodinách. Domů ve středu po obědě. Dvojčata.

mona91
21. únor 2020

Já rodila akutni sekci ve středu a v neděli jsme šli domu. Víc než jizvu jsem teda cítila podrazdenou kůži okolo jelikož mám alergii na náplast tak to bylo peklo, normálně bez bolesti jsem vstala z postele za 8tydnu. Bolesti při pohybu byly asi měsíc při smíchu tak to sestinedeli. Určitě doporucuju dodržovat režim ve smyslu nic těžkého nezvedat klidový režim v rámci možnosti sprcha několikrát denně promasirovavat jizvu, já měla samovstrebavaci stehy a díky bohu za ne, sice mi kus vlákna vypadl ale bála jsem se ze se mi to břicho rozpadne. Je normalni nedesit se ze v okoli jizvy se můžou udělat bolestivé boule ty se vstrebaj já měla dvě pravidelně jsem jizvu masirovala a za tři měsíce to bylo pryc, holky okolo co nepromasirovavali s tema boulema měli docela problém. Když budeš dodržovat doporučení měli by to byt Ok, v okoli mám par holek co na to prdely a maj kýlu nebo se jim to břicho rozpadlo. Držím palce ať je všechno v poradku

timotek69
31. kvě 2020

Maly se po 28h porodu pro nepostupujici porod narodil cisarem. V patek 5.10.2018 v 1:43. V 6 mi ho dovezli na jip na kojeni, v 9 me postavili do sprchy, v 11jsem byla uz na normalnim pokoji ten samy den. Doted nexhapu. Za dva dny uz bylo vse lepsi, pak mi i dovwzli maleho a uz jsem se starala. Bolelo ale musis .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru