icon

Jak moc se podřizujete děťátku?

mysljaja
25. zář 2014

ahoj holky, dnes jsem tak přemýšlela jakto chodí u ostatních,co se týka času na kamaradky,nákupy,zábavu ,odpočinek ,atd..jaké jsou vaše všední a nevšední dny?podřizujete se dítěti např .v 7 doma kvuli koupání ?děkuju za odpovědi 😨

Strana
z3
terezapetrova
25. zář 2014

prijde mi divne pokud se v tomto někdo nepodrizuje, a pak třeba konkrtene s nedodrzovanim vecernich ritualu si pod sebou mohou mamy samy podřezávat vetev, ono se to pak muze nekde projevit 😒

luciebx
25. zář 2014

tak tak.. malej spaval po obede strasne dlouho.. snad do jeho 3 let.. takze na obed doma.. hned spat.. po obede ven.. v 7 vecere koupani.. a spat.. kazdodenni ritual ve stejnem nebo hooodne podobnem case udela strasne moc.. dite je klidne a vi co a jak... jako jooo stalo se ze sme nekde byli a neco protahli.. malej spal v aute nebo tak.. ale jako vsedni obyc den se delo vse jako prez kopirak

kimby
25. zář 2014

souhlasím s @terezapetrova , rituály jsou u miminek a dětí prostě důležité. Mění se samozřejmě postupně s věkem, ale u nás panuje "režim", neříkám, že žijeme typem, v 18:00 koupání a v 19:00 spánek, ale máme takový zavedený režim a starší v tom jede od malička, miminko máme 2 týdny, takže i tak učíme režimu a rituálům.
Nemohu to nazvat podřizováním se dětem, prostě chod naší rodiny pro dobro všech.

Jinak volnočasové aktivity podnikáme jako rodina, společně (přátelé jsou rodiny s dětmi, nákupy společně, zábava společně). Pro mě nakupování není zábava, z diskoték a nočních tahů jsem už vyrostla (vyřádila jsem se dost v dobách dřívějších), nyní jsem především maminkou a manželkou a to mne naplňuje.

Nevšední dny jsou především třeba výlety, dovolená, kde je režim "volnější", ale vždy s ohledem na dítě (děti). Ale nikdy to nebereme jako omezování, děti nás obohatily a za to si zaslouží také jistý respekt k jejich potřebám

ia.
25. zář 2014

od šestinedělí pravidelnej režim, i když se nám kolikrát nechtělo z návštěvy nebo grilovačky, nikdy jsme se nenechali přesvědčit a vždycky jsme jeli domů, aby děti nebyly přetažené...teď už jsou větší a můžeme si dovolit nebýt doma v sedm, ale třeba v devět, ale opravdu jsou to výjimky....

mysljaja
autor
25. zář 2014

@terezapetrova práve my to vše mame nastavené pomalu jako hodinky ,,ale kamaradky my to rozmlouvají (většina bez dětí)ale o to nejde,také si myslím že je to dobře ten režim

tiburcia
25. zář 2014

jak moc? úplně 🙂 celý den je v jeho režii, takže věci jako jídlo - spánek má skoro pořád na minutu stejně, vše se točí kolem něho a až pak si plánuju co já... On je teď středobod světa, kolem kterého se točím 🙂 já myslím, že tohle se člověku vrátí 🙂 ...

leniczka23
25. zář 2014

Tak a já jsem zrovna ten typ co to moc neřeší..Jako jó večer to dodržujem,ale přes den vůbec,to je malej od malička naučenej spát kdekoliv-v autě,v kočárku,u babičky..nemá problém..rozhodně netrpí,pořád někde jsme a oba si to náramně užíváme..A na dovoleéá v létě jsme to dost ocenili..známá jen co dorazila na pláž už balila aby šli spát do přehřátého stanu a trápili se s uspáváním a Maxim?Ten když to na něj přišlo, zalomil to v kočárku,ve stínu,na pláži,ovíval ho mořský vánek.. 😀

terry1512
25. zář 2014

Taky máme od konce šestinedělí zavedenej režim.V 19:30 koupačka napapat a spinkat.Neberu to jako podřizování,vím že malá je tak spokojená a já vlastně taky protože pak máme s manželem večer aspoň chvilku pro sebe.Za těch 8 měsíců co máme malou se stalo asi 2x že jsem večer nebyla doma,ale manžel mě bravurně zastoupil a vše zvládl na jedničku.Jinak on má svoje středy s kamarády a já občas s tetou divadlo nebo kino. 🙂

mysljaja
autor
25. zář 2014

děkujiii jsem ráda že se na tom 🙂 😉

kimby
25. zář 2014

@mysljaja je to dobře a jednou se vám to opravdu vrátí v dobrém. My to máme cca, netrhám si hlavu, když nekoupeme přesně v 19hod atd, ale dceři je už 4,5roku, takže dodržujeme večeři, koupání tak, aby ve 20hod byla v posteli. Miminko je ještě maličké, takže tam se režim teprve tvoří.

bosoorka
25. zář 2014

Tak u nás režim není 😅 Rozhodně to neřeším, že máme být v 7doma a pod. Samozřejmě, když potřebuje malá spát, jíst, cokoliv, jsem tady pro ní, ale nám nevyhovuje striktní režim a nevím, kde by se to mělo projevit. Třeba v létě jsme byli na chatě u kamarádů do večera, malá dostala večeři, naložili jsme jí do auta a spala cestou domů. Spíž fungujeme tak nějak ke společné /vzájemné spokojenosti 🙂

konidana
25. zář 2014

Samozřejmě , že jsem plnila potřeby miminka, chce jíst, dám mu najíst (kojila jsem), chce spát, dám ho spát... Ale neřešila jsem jestli kojím doma nebo někde jinde, nebo jestli bude mimi spát doma v postýlce, nebo někde úplně jinde buď v kočáru nebo u mně v šátku. Všední dny jsem byla většinou doma, na víkendy jsme jezdili ven (a stále jezdíme). Být večer včas doma začalo být nutností, když děti musely ráno vstávat do školky, ale hlavně teď do školy, protože tam se poo nedospí:D

leniczka23
25. zář 2014

@bosoorka Uff konečně někdo..myslela jsem že tu budu sama a budu ukamenována.. 😀

sabuse1
25. zář 2014

dodržujeme u všech, hlavně tedy večer. Aktuálně má Ema spaní ještě dost rozhozený, respektive několikrát se změnilo takže to zatím až tak neřeším, hlavně se vyspí v kočárku nebo sedačce když někam jedeme, ale přes týden jsou ty dny víceméně hodně podobné. Teď mi bohatě stačilo léto kdy jsme uvolnili režim Nelince, chodila spát pozdě, vstávala taky pozdě a se třema dětma je to pak celkem na mašli když jeden vstane v 6, druhý v 7 a třetí po 9, pak ti dva co vstali brzo byli kolem poledne unavení a vymyslet nějáký program bylo dost náročné takže za mě režim určitě ano, ono to má své výhody,že pak člověk ví co si kdy může naplánovat🙂

bosoorka
25. zář 2014

@leniczka23 (spíš ne spíž 😀 v předošlém příspěvku )

hehe to snad ne 😉 . Já opravdu nejsem typ na režim a malá naštěstí také ne. Já to nikdy neměla jako některé maminky, třeba že nepřišly na cvičení s miminem, protože doma spalo, já když jsme měly někam jet , tak jsem jí klidně vzbudila a dospala se cestou, pokud chtěla. A nikdy s tím neměla problém 🙂 Samozřejmě jí doma ukládám do postele přibližně ve stejnou hodinu, ale když jsme někde jinde, tak je to prostě jinak nooo

leniczka23
25. zář 2014

@bosoorka Já souhlasím..moje dítě je takový samorost,ostatní moje známé mají děti v ohrádkách protože co kdyby někde spadla,já mám názor, že padat se musí naučit..Doma si může lozit kde chce a zatím co ostatní děti hrozně zajímají zásuvky a matky mají hlavu v pejru,Maxima už dávno neberou protože to je pro něj běžná věc..Moje dítě rozhodně nestrádá..usíná kolem půl 8 a vstává mezi půl 9-9..už od třech měsíců..co víc si přát..😀

bosoorka
25. zář 2014

@leniczka23 ohrádka, co to je 😎 ? ale to spaní závidím, malá spí cca od osmé do sedmé, ale budí se hodně

terezapetrova
25. zář 2014

@mysljaja dle mého delas dobře 🙂

eimmy
25. zář 2014

podřizování je silné slovo, já u svého dítěte nastavuji režim a pravidla. Nechci aby rostlo jako dříví v lese, neposlouchalo a rostoucím věkem víc a víc porušovalo nastaená pravidla. Pro dítě je vhodné mít stálý režim(koupání, čištění zoubků,dops ukládání do postýlky apod.) cítí tím jistotuněco co zná a ví že bude. Samozřejmně má každá matka právo na výchovu svého dítěte. Jen jsem tímto chtěla říct že přísloví "co se v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš" je při výchově a "tvoření" osobnosti velmi trefné.

kimby
25. zář 2014

@leniczka23 v tom plně souhlasím, nikdy jsme neprovozovali ohrádky, zábrany atd. Dcera prostě lezla, učila se poznávat domácnost, proto pro ni brzy bylo vše okoukané a nezajímavé.

pinkmouse
25. zář 2014

My mame trimesicni mimco a nas rezim startuje kazdy den od nuly podle prvniho ranniho kojeni. Pokud se nedeje nic mimoradneho, koupeme a ukladame vecer v rozmezi mezi sedmou a devatou prave podle toho, jak vychazi kojeni (protoze vim, ze napr. v sest by mi mimco neuslo, tak holt koupu az pred dalsim krmeni v devet).

Mimochodem bych se chtela zeptat, jak moc vam spi miminka pres den? Nas vytrznik posledni dobou spi pres den celkem tak max. dve hodinky, coz mi prijde celkem malo, ale snad mu staci to nocni spani (cca 6 + 4 hodiny)...

prumyslovacka
25. zář 2014

...samozřejmě je to každého věc, ale já ve třech měsících zkusila 19:30 vykoupat, dát mlíčko, krknout, dudlíka a spát.... pak měla v roce angínu, nechtěla jíst, když už měla na noc kaši, tak jsme zkusili 18-19 hod večeř s námi, pak klasika 19:30 do vany na 10-15 minut, do ruky flašku s mlíkem, do druhý dudlika a spí 🙂 takže max 20hod každý večer mam padla 🙂 a a spaní už jsem ji stáhla jen na po O, nám to vyhovuje, Veru je spokojená, není uknouraná z nevyspaní a ráno vstáváme 6-7 hod 🙂 a dodržuju večeři a koupání přesně.... někdy večeříme doma, někdy u babičky, nebo když jsme na návštěvě, ale na koupání jsme vždycky včas doma, pokud se spí na chatě, tak to dodržujeme stále 🙂 a když chceme přespat jinde, tak prostě si zařídím postýlku a bez problémů....vím, že není pak přetažená a jsme všichni spokojení 🙂

dora13
25. zář 2014

Asi takto: behem dne v ramci moznosti delam s malym spoustu veci, ktere jsem delala i pred ditetem -- chodi se mnou do kavaren (i kdyz ted vyhledavam ty, co maji detske koutky 🙂 ), ke kamaradkam, na nakupy, v podstate nekdy kolem jedenacte vyrazime ven a vracime se az navecer, ale vecerni program jsem mu zcela podridila -- v sest si zacvicime vojtovku, koupeme, kojim a o pul sedme davam spat. Delam to uz kvuli sobe, protoze jinak je pretazeny, uplakany, protivny, spatne usina a ja bych se ochuzovala o cas, ktery mam opravdu jen sama pro sebe a manzela. Kdyz jsme pozvani na nejakou grilovacku nebo neco podobneho, mam ho v satku nebo v Manduce, kde se prospi, ale uprimne receno to nemam moc rada, protoze mu to ten rezim narusuje a ja jsem z toho akorat tak na nervy.

bunny123
25. zář 2014

Holky, poradte jak co nejsetrneji zavest to spani po obede. Tam rezim jeste nemame ☹

prumyslovacka
26. zář 2014

@bunny123 no na to je ještě asi maličká, koukám, 4,5m 🙂 tou dobou V spávala ráno, kolem poledne a odpo.... pak spala jen dopo a odpo... a pak jsme to dopolední spaní, kdy se budila na oběd, začla trošku posouvat s tím, že šla spát v 10, pak 10:15 a pomalu nenásilně....

konidana
26. zář 2014

@pinkmouse Dcerka spala přes den max 2x půlhodinku, v kočáru někdy dýl. V noci asi 9h s několikerým probuzením. Byla od malička nespavec:D

theloveska
26. zář 2014

Myslim si, ze rezim je dulezity.... Aspon vim co si mam na kdy naplanovat... Napr. Chodime spat od 12-14 a podle toho se zarizuju... A mala uz taky vi co kdy a jak tak je na to pripravena 🙂

mafeska
26. zář 2014

U nás je každý den stejný a ražim který jsem pracně nastavila dodržujeme (domů z procházek se vracíme na oběd aby se vyspala v postýlce, jídla přibližně ve stejnou dobu jak je zvyklá, večer v 19 hodin přípravy do postele nejdřív večeře pak koupelna, ve 20 h ulehá do postýlky).
Když jsem s dcerkou na prázdninách u mých rodičů tak to tam tak neřeším, mají dvorek takže lítá celodenně venku a spát jde třeba až ve 21., když jsme na celý den mimo domov tak se po obědě vyspí v kočáře a do 19 h jsme doma vždycky.
Čas na kamarády neřeším-žádné v místě bydliště nemám, na nákupy jezdíme s dcerkou společně.

theloveska
26. zář 2014

@bunny123 ja sem to udelala tak, ze sem postupne oddalovala cas dopo spani az sem dostala na tech 12 hodin... Za par dni si na to mala zvykla, sice byla ze zacatku protivnejsi, ale to se za 4-5 dni srovnalo

curdibilka
26. zář 2014

Mám už dcerku docela velkou, ale vím, že jsem se podřizovala úplně maximálně, čím byla menší, tím jsem na tom trvala samozřejmě více. 🙂 Hlavně večer, prostě, když se koupalo v tolik a v tolik, byli jsme doma, nechtěla jsme si ten rytmus nikdy nabourat. 🙂 Teď čekáme druhé, budu to dělat stejně, dítě je prostě na prvním místě, hlavně, když je malé. 🙂

Strana
z3