icon

Manžela už prý nepřitahuji

loveiskaput
16. lis 2018

Ahoj. Jsem ted nešťastná a úplně na dně. S manželem jsme spolu skoro 10 let, v manželství přes dva roky. Máme tříměsíčního chlapečka. Manželovo nezájem řeším už pár měsíců. Nechtěl se mnou nic podnikat,na každý výlet jsem ho musela přemlouvat a pořád jsem se snažila jen já. V těhotenství se se mnou nechtěl milovat,což jsem chápala. Ale nechtěl ani po šestinedělí. Já se šla přitulit,já mu nabízela sex,ale marně. Vycházeli jsme dobře, nebylo to, že bychom se hádali. A pokud ano, tak jen kvůli tomu, že nikam nechtěl jít se mnou ale na ostatní si vždy čas našel. A ted už jsem toho měla dost a řekla jsem mu,ať mi narovinu řekne,co se děje. A on mi řekl,že už je to stereotyp a že mě nemiluje,že ho nepřitahuji fyzicky. Že nás má oba moc rád a malýho miluje,ale ke mně už to necítí delší dobu. Že ho to mrzí a neví co má dělat aby se to vrátilo. Takže jsem se sbalila a odjela. Rozvod nechce,zatím prý budeme každý zvlášť a uvidí se co bude dál....Já jsem z toho na dně,pořád ho miluju. Myslíte,že můžu udělat něco aby ve mně zase viděl přitažlivou ženu? Zažil to někdo? Jen doplním,že mám po porodu zpět svojí postavu a snažim se vypadat dobře.Nejsem žádná unavená mamina.... Děkuji za každou reakci

Strana
z3
sudylichozrout
19. lis 2018

@loveiskaput jeste jsem paj doplnila vzkaz pro tebe. Domluvte se na peci o synka a budte od sebe. Treba se vas vztah zlepsi a prerodi do jine roviny, ktera bude nakonec taky fajn. Drzim palce.

dvojka
19. lis 2018

@sudylichozrout mám na to jiný názor 😉, ale na druhou stranu chápu i tve podání 🙂 . Tak co, aspon si zakladatelka bude smět najít někoho kdo s ní bude v dobrem i ve zlem a třeba nakonec ani to ne a najdou si cestu opět k sobě. Každopádně tuhle situaci nezávidim už jen díky tomu, že ona ho miluje ☹ .

sudylichozrout
19. lis 2018

@dvojka jojo, rozumim. Nic se nedeje, kazda jsme jina. Doufam, ze ano, ze bude mit stesti...

urtica
19. lis 2018

@loveiskaput @sudylichozrout Jenže pokud bere AD a léčí se s depresemi, může mít hodně zkreslené vnímání reality - vím, o čem mluvím. @sudylichozrout Nesouhlasím. Pokud jsou ve hře děti a partner není alkoholik nebo násilník, vždy stojí za to to zkusit. I kdyby to znamenalo poradnu, cokoliv. Já neříkám, že s ní má zůstat - jen říkám, že toto není řešení - tedy nemělo by to být to první řešení, které člověk v takovém případě udělá. On jí to řekl až teď, nezkoušel to s ní řešit, až nyní ji postavil před hotovou věc.

sudylichozrout
19. lis 2018

@urtica ale ona opravdu exiatuje i varianta, ze clovek proste nechce. Nechce to zkouset, nechce poradnu. Proste nechce. Ja to fakt na jednu stranu chapu, rozumim tomu, ze muze tyhle pocity mit. AD se dnes bohuzel predepisuji i na anginu, mohl je dostat, protoze byl s nervama v kyblu, coz zase o to vic nahrava faktu, ze byl opravdu nestastny. Nemusi mit hned deprese. Pokud se lidi v klidu dohodnou na peci o dite, tak si myslim, ze mnohdy je lepsi, jit od sebe, nez se snazit rok resuscitovat mrtveho kone... Stoji to hrozne energie a vysledek je veskrze nejisty. Samozrejme nerikam, ze se na manzelstvi balit po prvni hadce, ale fakt jsou nekdy i u nepatologickych vztahu okamziky, kdy k tomu rozchodu musi dojit. A to hned.

urtica
19. lis 2018

@sudylichozrout Ano, ty pocity taky chápu. Pokud ale hodně zhubl, jak píše autorka, tak by to depresi celkem nahrávalo. Čemu nevěřím, tj, , že člověk po 10 letech jen tak zničehonic a zcela bez příčiny zásadně změní vztah k druhému člověku. Někde to začalo, nějaký důvod to nejspíš mělo...a dobrat se k příčině znamená i najít řešení. I kdyby tím řešením ve finále měl být skutečně rozchod. Ale já jsem skoro vždy pro resuscitaci - radši zkoušet resuscitovat mrtvého koně než nechat pojít živého.

odula
19. lis 2018

@urtica tak už jenom to, že bere tajně AD... evidentně něco v tom vztahu bublalo (byt í třeba ž jedné strany) třeba je tohle příležitost jak to řešit. nebo aspoň pomoct.

lv
19. lis 2018

Ad AD - s depresí přichází jakási "neschopnost" cokoliv cítit, jakoby vám někdo zalil mozek a srdce betonem a nejde, nejde a nejde cítit nic. Jak dlouho je bere? Pokud 2-3m, plný účinek ještě nemají. Promluv s jeho lékařem (ať tak nebo tak, bude třeba mu pomoci, aby mohl být dobrým otcem). A jdi na to třeba i tak - poradna, aby jste mohli fungovat jako rodiče, a ono to může vést zase k sobě, k lásce.
Nevarim z vody, v depresivnim období jsem se chtěla rozvést, odejít, prostě pryč - nechodit s mužem do poradny, nejsme spolu a nemilujeme se, a prisli bychom všichni včetně dcer o rodinu!

loveiskaput
autor
20. lis 2018

@lv Prý je bere od září. Co začal hubnout, to je asi tak půl roku. Nabízela jsem mu poradnu s tím, že když to ani pak nepůjde, řeknu sama, že to ukončíme. Ale už prostě nechce vůbec nic a násilím ho tam dotáhnout nemůžu.

amazonka.k
20. lis 2018

To, že bere antidepresiva pro mě úplně mění situaci. Dost dobře vím jak je člověk pod vlivem AD citově oploštělý. Výhledově je bude vysazovat ?

lv
20. lis 2018

@loveiskaput chtělo by to fakt čas - zkus navrhnout, jak jsem psala, poradnu proto, aby jste byli dobrými rodiči, v tomhle partnery budete celý život.. a ono to může dopadnout dobře i s vámi.

loveiskaput
autor
20. lis 2018

@lv Ja jsem uplne bez sil. Uz ho nechci o nic prosit. Pro malyho tady budeme oba. Co prinese cas se uvidi...

priefi
20. lis 2018

@loveiskaput a vi aspon, co ho tak deptalo? Vi, proc ma AD?

loveiskaput
autor
20. lis 2018

@priefi proste me prestal milovat, nechtel ve vztahu byt a nevedel jak to ma rict takze to dusil rok v sobe

priefi
20. lis 2018

@loveiskaput takze pokud to chapu spravne, po svatbe zjistil, ze Te nemiluje, paknksi otehotnela a on zatnul zuby, byl ticho po pesine, misto aby resil, co je spatne? To byla docela chyba... co bylo jinak po Vasi svatbe? Zmenilo se neco? Anebo to byla ta klasika vse pri starem, akorat ofiko spolu?

loveiskaput
autor
20. lis 2018

@priefi chvíli po svatbě jsem změnila práci, konečně jsem začala dělat to, co jsem vždycky chtěla a projevilo se to i na mém vzhledu a povaze. Zhubla jsem, zlepšila se mi pleť a celkově jsem byla spokojená, takže ani doma jsme se nehádali. Prostě pohoda. Pak jsme začali mluvit o miminku, které se nám delší dobu nedařilo, ale neřešili jsme to, pořád jsme měli čas...Vůbec jsem neměla pocit, že se něco děje, všechno klapalo jako vždycky. Vnímat jsem to začala až jako těhotná, kdy jsem to ale přikládala tomu, že ho prostě břicho nepřitahuje a navíc nám hrozilo, že o miminko přijdeme, takže na nějaké intimnosti nebylo moc pomyšlení. Ale když to ted beru zpětně, tak už v té době mi bylo líto, že mě sám od sebe nepohladí, neobejme, neřekl mi, že mi to sluší apod. Už v té době to musel mít v sobě a držel to. Nikomu nic neřekl. U porodu byl a byl skvělej. My spolu normálně fungovali, ale bez intimností a bez bůižšího kontaktu. Jen jako spolubydlící. Gradovalo to tak poslední tři měsíce, kdy nás pořád nechával samotný a i když byl doma, tak malýmu se věnoval, ale o mě nejevil zájem. byl úplně duchem nepřítomnej.

martaskaaa
20. lis 2018

Muj manžel bral AD a stal se z něho uplne jiny člověk... nedalo se to vydržet. I kdyz jsme si rekli v dobrém a zlém, ted už je exmanžel.

urtica
20. lis 2018

@martaskaaa Jj, ono to nemusí být jen AD, i deprese člověka dokáže změnit k nepoznání a pokud se to nelepší, nebo se s tím nedaří bojovat...je to strašně těžké.

martaskaaa
20. lis 2018

@urtica no ono v tom pak bylo vic veci, ale nekdy to pak bohuzel tak dopadá (u mne bohudík)

priefi
20. lis 2018

@loveiskaput jak se zmenil vzhled? A o kolik jsi zhubla? Nezmenilo se i Tve chovani? Nic nemeni fakt, ze to mel resit a ne nechat vyhnit...

urtica
20. lis 2018

@loveiskaput A jak manžel nesl, že se Ti daří a že jsi úspěšná? Sdílel to s tebou, měl z toho radost? Nežárlil? To napadlo mě...

loveiskaput
autor
20. lis 2018

@priefi Nic zásadního, zhubla jsem asi o 8kg, zlepšila se mi pleť a všichni mi říkali, že je vidět, že jsem šťastná, to se pak ve tváři odrazí. Chování se naopak zlepšilo, nebyla jsem pořád naštvaná, víc jsem si věřila a přišla si přitažlivější. Samozřejmě to měl řešit, to mě štve nejvíc...

loveiskaput
autor
20. lis 2018

@urtica Měl z toho radost, byl rád, že jsem si konečně našla kamarádky a že jsem šťastná.

europa00
29. lis 2018

@loveiskaput ahoj určitě ho nech jít...ted nepomuze ani poradna nic...nekdy je to proste stopka, jeste když to jev cloveku tak dlouhou dobu..tezko rict jestli tam hraje roli nekdo treti, ale nemusi...
vim to ze sveho uhlu pohledu...byla jsem ve vztahu nespokojena, ale mela jsem ho rada, ale uz to nebyla laska...postupne se to premenilo ve fyzicky odpor, jako ze mezi lidma ok, ale predstava sexu pro me byla silena...vim ze to vygrdovalo, kdy jsem zuby nehty přežila poslední sex a odešla do koupelny kde jsem se rozbrecela a pripadala si jako znasilnena, tehdy jsem vedela ze je totalni konec, nepomolo by nic ani modre z nebe, poradna nic...proste je nasace jit svou cestou...pamatuj kazdy konec zakonite znamena novy zacatek...pro tebe to znamena novou lasku, zamilovanot, tzv motylky v brisku jen kdyz se chlap k tobe priblizi...mysli na tohle krasne co ted diky tomu muzes odstartovat...proste novou blaznivou zamilovanou etapu a to je prece bombaaaaaa.

alkapinka
29. lis 2018

@loveiskaput hodne jsem se premlouvala..napsat.. nenapsat.. Nejsi v tom sama -bohuzel.. Prave jsem v rozvodové fázi -z mé strany.. bohužel, naprosto stejná situace jako u vás...u Vás aspon chlap šáhl po "depresivech" u mě po lahvi... od července se hroutím, brečím, řeším... marné marné marné.. já ho miluji, ale já podávám žádost.. pořád si myslel, že si dělám srandu s rozvodem..ale upřimně? chceš takhle žít? vedle někoho, komu si uplně fuk? bud ráda, že stim za tebou přisel.. u mě by nepřišel nikdy.. terpve pred 14dny jsem z něj dostala, ze kdyby nebylo malýho, uz spolu davno nejsme.. že me nemiluje, a taky to tak vypadá, sex jsem neměla pomalu dva roky, nešahnul na mě, neřekl mi hezkeho slova atd atd.. dokonce si ani "nevšiml", že se snim měsíc nebavím! a s timto člověkem mam žit? má si syn vzít takovýhle přiklad rodiny ?? (a to ted neberu vubec ten chlast).. upřimne, jsem moc mladá na to, abych brečela u každy fotky na fb, u každyho filmu.. u každy kamarádky -protože jsem TAK citově vyprahlá, až je to trapný.. jemu je to u zadku..dokonce se ani nemá k tomu aby se odstehoval (takze ted mam doma solidní pscho) on, kterýmu je to jedno, nemiluje me, a ja co ho sice miluju, ale ukonciju to a pomalu denne rvu do polstaře.. pecka..
pravdu bud rada ze to takto dopadlo.. nemá smysl neco natahovat.. mi rozvod odlozili uz 3x.. porad ze to zachranime..porad ze to prekoname.. ale evidentne to proste nejde zachranit... jo, nevery ok, ze byl zly, ok... ale to ze me nemiluje? to se asi "prejit" proste nedá..
hold se musíme kousnout, a JÁ PEVNE VERIM ze ten PRAVY na me (nás) terpve ceká.. a ani nevis, jak uz se tesim, i jen na to, az s ena me nekdo aspon usmeje... chytne me za ruku.. nebo dokonce pohladi...uhh

loveiskaput
autor
29. lis 2018

@alkapinka Děkuju, že jsi se svěřila. Je fajn vědět, že v tom člověk není sám. Teď už jsem odstěhovaná, mluvíme spolu normálně, pro malýho si chodí. Snažim se před ním vypadat statečně, ale pokaždé, když ho vidím odcházet s kočárkem, zhroutim se, protože jsem měli chodit společně, jako rodina. Vím, že s tím už nic nenadělám a nechala jsem ho jít,ale bude trvat než se vyhrabu ze dna. Také doufám, že někde čeká CHLAP, pro kterého budeme vším a ve kterém budu mít oporu. Jen teda nevím, kde na něj narazím. A také se bojím, že budu pořád srovnávat s ex. No ted se musím hlavně naučit myslet pozitivně...

sudylichozrout
29. lis 2018

@loveiskaput je mi to lito, musi to byd silene. Drzim palce, aby ses zvladla dat dohromady co nejdrive a aby ex jako tata fungoval dobre.

Strana
z3