Okolí mě tlačí do druhého dítěte :/
Ahoj holky, máte někdo podobné zkušenosti, ať se v tom necítím sama :D
Je mi 28 let a máme osmiměsíční holčičku, milujeme ji nadevše a jsme moc rádi, že ji máme 🙂 ALE necítím se na druhé dítě - na mateřské mě to nebaví (je to pořád dokola, 24/7) a chtěla bych se vrátit na nějaký čas do práce (být více v kontaktu s lidmi). Vždycky jsem chtěla děti s větším věkovým rozdílem (tak 5-7 let), přijde mi to takové víc v pohodě a chci se zase věnovat i sama sobě (chodím na nehty, ke kadeřnici, ráda se pěkně oblékám, ráda si přečtu knihu, ráda cestuji)... Vždycky mám takový děsivý pocit, když vidím nějakou maminu s břichem, která utíká za sotva chodícím dítětem ... přijde mi, že si to vlastně vůbec nemůže užít (ani první díte, těhotenství, druhé dítě) ...
Když se mě kdokoli zeptá, na to kdy bude druhé dítě nebo zkonstatuje - však to bude pak to druhé - odpovím ... a to popravdě. Ale pořád se setkávám s tím, že mi lidé (rodina, kolegové v práci) cpou nejideálnější věkový rozdíl 2 ROKY, cituji: ABY SI DĚTI SPOLU VYHRÁLY A ROZUMĚLY SI SPOLU (???!!!), a ODBUĎ SI TO PŘI JEDNOM (dvě mateřské při jednom) ... Pokud argumentuji (viz první odstavec), tak jsem sobec - mám přece dítě a já si pak připadám, jako bych s příchodem dítěte degradovala ... ☹
Jinak manžel stojí při mě, říká, že i teď máme o jedno dítě víc, než jsme plánovali 🙂
@katty1987 chápu tě.Někdy jsou lidi neomalení nebo to možná tak nemyslí,ale nepřemýšlí. Nikdy mi nikdo neřekl, že jsem blázen, že máme 4 děti. Ale často se mě lidi ptají, zda to třetí těhotenství mělo být že jsme chtěli holku. Jednu chvíli jsem si říkala, že už začnu říkat, že ano, abych měla pokoj od dalšího vysvětlování, jak jsme si prostě jen přáli benjamínka. A že z toho byla dvojčata...a dva kluci...to je věc druhá 😀 .
I když mám tři děti, tak jedno je na dnešní dobu až dost. 😀 Jestli chcete počkat, nebo druhé nemít je jen a jen vaše věc!!! Chápu, že ty otázky jsou pěkně otravné, asi je musíš zarazit hned v počátku. 😉
Mám dvouletého chlapečka a taky se teď čím dál častěji setkávám s těmito otázkami. Zatím nemám v plánu pořizovat další dítě, ne, že bych děti neměla ráda, ale jedno mi zatím stačí. Za rok se chci vrátit do práce a pak se uvidí. Takže - rozhodně se tím netrap, bude se to totiž ještě zvyšovat 😀 Dělej, co je podle tebe a tvého manžela to správné a jak to vy dva cítíte 😉
ahoj, ja mam zatím 16 měsíčního kluka, je pravda, ze patrim také k tem, ktere chceji mit dve decka po sobe, ale proc. me uz je skoro 33, dite jsme dlouho odkladali, staveli dům, bavili se. porad jsem všude slyšela, kdy uz to dite jako budete mit? kolik uz ti jako je? a všichni mi to tak znechutili.. moje mama se tesila na to jak bude hlidat, a do ted nehlidala vůbec .. pry se boji. tchyne hlidala jednou u nas doma a ja litala s manželem po zahrade. a ještě jsme měli tchana za zadkem. sliby jak nam financne pripadne vypomohou padly také za vlast, takze jsem byla stastna , kdyz mesic před mym jaksi neplanovanym predcasnym porodem nasel manzel lepsi praci. uf. ale zvladly jsme to a ted si zijeme dobře a nebojim se mit druhé dite. teda bojim, ale z jiného duvodu nez z finančního. bojim se opet predcasneho porodu.
kdyby mi dnes bylo dvacet, udelala bych to jinak. mela proste jedno dite brzy, další klidne po 10 letech. uzila bych si obe, mezi tim vyresila i zabavu, i třeba tu stavbu domu a bylo by to. no, to uz mam smulu . ve 40 rodit nechci, tak proto do toho pujdeme ted. ale stejne jsme chtěla počkat alespoň do roka apul syna, pak zacneme zkouset , kdybych nahodou otěhotněla hned , bude synovi minimalne 2.5 roku při mem porodu, coz uz se da. dřív bych do toho ale nesla.
Ahoj, vůbec se tím netrap, mám to samé, akorát mě bude končit mateřská a nával otázek tohohle typu přibyla ještě víc. Zkrátka řekni, že o tom nechceš mluvit a nikomu do toho nic není. Já si osobně myslím, že názor typu ,, čím víc jsou děti od sebe, tím si méně rozumí i vyhrají ´´ není vždy pravda. Já jsem si to taky trochu myslela, ale známá v práci mě pěkně vyvedla z omylu.Holky měla za sebou po dvou letech a nikdy si nerozuměly, ani jako malé, natož dospělé. Každá úplně jiná, nehrály si spolu, jedna si hrála s plyšákama, druhá s panenkama a každá měla svoji partu kamarádů jinou. Nemusí to tak vždycky platit. Jasně, když budeš mít puberťáka a narodí se ti do toho další, tak si rozumět nebudou, protože to starší bude za chvilku randit, ale řídit se podle tohohle je pěkná blbost. Je pravda, budeš to mít za sebou, děti ti odrostou, blablabla a jedním uchem tam a druhým ven, asi tak to dělám já, stejně je to jenom vaše věc. Já sice další chci, ale po dvou letech se mi to zdá brzy, ale každého věc.
Udělejte to podle sebe, na to co říkají ostatní se fakt vykašli. A pošli je někam, je to jen vaše věc. 🙂
@marketa11112 Já vás docela chápu. Než jsem měla malého, plánovala jsem si děti tři, ale když se narodil, řekla jsem si, že třetí už určitě ne. Táhne mi na třicet a do 33ti chci stihnou ještě druhé a pak končím. Je sice pravda, že dneska rodí ženy ve 40ti, ale mě už se to zdá pozdě a v těch letech byla moje mamka babičkou. Je to na té ženě, ale také si říkám, kdybych první měla ve 22ti za čtyři roky druhé, tak to třetí bych chtěla, ale bohužel, už jsem starší a déle než je 33 už se na to necítím. Taky v té době byla ekonomická krize, bum manžel přišel o práci, pak já a na dítě jsme neměli pomyšlení, museli jsme platit byt a všechno okolo, takže jsem zase i ráda, že jsme s tím počkali.
@katty1987 nasaďte rezistenci 😉
okolí se někdy takhle ptá buď jen tak z hecu a nebo protože je nic lepšího nenapadne a to doslova...
vůbec bych na to neodpovídala, nemáte povinnost 😉
pokud je pro Vás práce a osobní život důležitý, pak se tím řiďte, protože pokud nebudete v pohodě Vy, pak by nebylo ani děťátko.... nemusíte být doma 3 roky, nemusíte mít 2 děti a nemusíte mít ani páreček... nastavte si život tak jak potřebujete, buďte spokojená a okolí z toho bude mít jedině výhody...
jinak ve věku Vaší dcerky to je s dětmi ještě většinou poměrně náročné, potřebují dost péče a občas už docházejí síly (vydané v těhotenství, při porodu a v prvním půlroce)... ale vydržte, bude lépe a mateřství si pak víc užijete 😵 to opravdu slibuju, mám děti po dvou letech, takže Vám rozumím...
pokud se cítíte pod tlakem, tak mi napište do zpráv, můžu namíchat směs Bachových esencí na míru, je to bezvadná pomoc v nejrůznějších situacích 🙂 např. i při tom říkání ne okolí a pro posílení radosti ze života, intuice atd.
@katty1987 takové poznámky mají jen omezení lidé 😉 nic bych si z toho nedělala, prostě kdyby někdo utrousil nějaké moudro, tak bych se s úsměvem a v klidu zeptala jestli má nějaký problém s mluveným slovem, nebo snad nedoslýchá... Případně i doporučila odborníka 😝 Hotovo.

@katty1987 heled proste ihned v zacatku musis dat jasne najevo ze o tom mluvit s nikym nebudes. Ja jsem vsechny hned utnula v zacatku a nebylo tim padem na co reagovat. Tohle je opravdu jen mezi vami. A nejlepsi je dat to hned na zacatku najevo.