Pustnu na mateřské. Kdo je na tom podobně? Máte radu?

24. říj 2020

Ahoj holky, potrebuju se vykecat a možná si poslechnout někoho, kdo je na tom podobně. Mám doma 1,5 roku staré dítě. Než se narodilo, žili jsme ve městě. Já ráda chodila ven mezi lidi, hezky se oblikala, líčidla se, atd. Po narození dítěte jsme se odstěhovali na ves a od ty doby to jede. Vůbec o sebe nedbam. Chodím tedy v čistém a každý den se sprchuju, ale jsem schopná chodit v takových hadrech, že by si je ani houmles nevzal. Co jsou šminky už taky nevím, hezký udělaný nehty taky ne, že bych se nějak pěkně ucesala? To taky ne.... Prostě jak kdybych o sebe totálně ztratila zájem, nebo si to nedovedu vysvětlit. Nedávno jsem jela do města a ani se neprevlikla! A mně bylo úplně fuk, že mě někdo uvidí v domácích teplakach! A nejlepší bylo, když mi moje 78leta teta včera řekla že ona chodí pořád pravidelně ke kadeřnici! Já u kadernice byla naposledy před narozením dítěte! Já prostě nechápu co to se mnou je! A vůbec se nemůžu zmobilizivat. Je mi prostě fuk jak vypadám, ale mám strach že když to tak půjde dál, že budu vypadat otresne. ☹️

moominkaa
24. říj 2020

Tak s tím něco udělej 😂 nikdo tady nemavne kouzelným proutkem. Začni postupně 🙂

misulkari
24. říj 2020

To znám,ale u nás to souviselo do půl roku s neustále řvoucím dítětem,kdy jsem byla ráda za sprchu a nic jiného nebyl čas řešit. Dcera bude mít 16 měsíců a byla jsem teď po druhé konečně na melír, už jsem se na sebe nemohla dívat a dokopala jsem se.Jinak se taky nemaluju, nemám proč s ní doma a ven jdu klidně i v teplákách, jsme jakoby na vesnici,tady to nikdo neřeší.V péči o sebe jsem totálně zlenivěla a doufám, že se zlepším,ale zase když mám chvíli volna od malé,tak já si radši čtu než abych se zvelebovala 😀 Začni postupně a udělej si radost a až to otevřou, zajdi si na ty vlasy a basta 😉

emamaira
24. říj 2020

Chápu tě a myslím, že to tak má hodně matek na mateřský. Pro mě byl největší objev suchý sampon😀 Chce to začít a pak to zase půjde samo. Zajdi třeba k te kadernici, je to na chvíli a upravený vlasy vydrží několik týdnů. Malovat se nemá moc cenu, me se vzdy setre makeup do detskeho obleceni, jak se ke me tuli, takze se maluju jen kdyz jdu mezo lidi. A i teplaky muzou byt hezky, kup si neco hezkeho na sebe, ikdyz je to domaci oblečení 🙂

barmil
24. říj 2020

Tak to nechápu. Ke kadeřnici a na nehty jsem chodila až do porodu a pak taky. Na nehty co 14dní, kadernice každých 6 neděl. Ráno vstanu, dam sprchu, hezky se obleknu, upravím. Neupravena bych nechodila ani doma, natoz ven. Kvůli sobě, cítila bych se blbě a pochybuju, že manžel by chtěl doma nějakou smudlu, kdyz si bral upravenou babu.
Stiham i cvicit, pořídit si hezky spodní prádlo atd a to jsou synovi 4mesice. A ano, doma mám i uklizeno, navareno a napeceno a dite je taky obstarane.

verunkanatalka
24. říj 2020

@barmil pěkně si se pochválila!!!Jsi móóc šikovná...👌

malinkaelinka
24. říj 2020

Nesouvisí to nějak s tvým hodnocením sebe sama? Jakože teď jsem jenom ženská na mateřský, tak si nezasloužím vypadat dobře? Protože z toho co píšeš to na mě působí, že nejde o to, že bys na sebe neměla čas.

puhelin
24. říj 2020

@barmil Kdyz jsem mela jedno dite, taky jsem to vse stihala 🙂

barmil
24. říj 2020

@puhelin mám dvě, dcera 11, syn 4mesice.. Ale vždyť to dite je místo práce, tak když se to stihlo při práci, tak se to stihne i na matersky

aneta15
24. říj 2020

@puhelin já mám tři děti a taky teda chodím na nehty i ke kadeřnici pravidelně. Chci být pro svého muže pořád atraktivní a sama se chci cítit dobře. Chodím i pravidelně běhat. Někdy sama někdy s kočárem.

benkl
24. říj 2020

@barmil 😃😃😃prej místo práce. To si jako odmakas 8 hodin s dítětem a pak padla? Tyhle komentáře mi dávaj 👍🙈

puhelin
24. říj 2020

@barmil Predpokladam, ze 11leta neni nesobestacna.

puhelin
24. říj 2020

@aneta15 A kdo hlida deti, kdyz jste na nehtech a u kadernice?

aneta15
24. říj 2020

@puhelin tak třeba moje děti mají tatínka 😉

lenkajan
24. říj 2020

Myslím, že nejdůležitější je, abys byla spokojená sama se sebou. Pokud ti to takto vyhovuje a jsi takhle spokojená, tak bych asi nic neměnila. Pokud začínáš přemýšlet nad tím, že to takhle v pořádku není, není tak složité s tím pomalu začít něco dělat.
Já osobně to mám stejně jako @barmil. Nechodím tedy na nehty a ke kadeřnici chodím jen jednou za čas, protože mám dlouhé nebarvené vlasy, ale i s dvěma malými dětmi se každý den na doma i na ven hezky oblékám, decentně líčím a taktéž obden cvičím.

aneta15
24. říj 2020

Mě prostě přijde strašný, že někdo řekne, že na sebe nemá čas protože má dítě. Já nemám ani jednu hlídací babičku, manžela co jezdí domu v 17 hodin ale tak se objednám ke kadeřnici v 18.00 a on je hlídá. Přece dítě není koule u nohy abyste se od něj nemohli na hodinu hnout. Člověk potřebuje čas na sebe jinak totálně zblbne.

puhelin
24. říj 2020

@aneta15 Moje taky, ale dovolenou si kvuli mym vlasum a nehtum brat nemuze 🙂

te_reza
24. říj 2020

Nechodím ani ke kadeřnici, ani kosmetiku a jiné podobné seance. Celý život. Nvm v jakým žiju vesmíru, ale ven jdu s klidem nenalíčená a neberu to jakože bych o sebe nedbala.

aneta15
24. říj 2020

@puhelin proč dovolenou? Já chodím na oboje k večeru. Já teda nevím, kde bydlíte, já na malinkém městě a kadeřnice mají i odpolední a pracují i v sobotu dopoledne

benkl
24. říj 2020

@te_reza moje slova. Abych pravdu řekla, umělý nehty se mi hnusi 🤮

pratensis
24. říj 2020

Je to taky trochu o prioritách. Já jsem se tedy na mateřské udržovala čistá a upravená, ale na kadeřníka nebo na nehty by mi přišlo drahocenného volného času škoda. Radši jsem relaxovala u koníčků a dělala si radost činnostmi, které mám ráda. I to se podle mě pak hodně promítá do vzhledu a toho, jak člověk působí na svoje okolí. Je ale pravda, že takovou si mě manžel už bral. 😀 Jen jsem tím chtěla říct, že důležitější než samotná péče o vzhled mi připadá to, aby si člověk pohlídal, že na sebe nebude zapomínat a bude cíleně pečovat o svoji spokojenost a vyrovnanost. Vše ostatní přijde ruku v ruce s tím.

bonavoxa
24. říj 2020

Za svobodna jsem byla typ, co bez mejkapu nevyšel ven. Teď mi to přijde jako okrajová záležitost. Dokonce se těším, až to smyju...a tak celkově jsem ubrala barviček a různého blendění. Souvisí to s tím stavem a nastavením priorit, viz výše. Barvím hennou, umělé nehty mi přijdou většinou naprosto nevkusné...měla jsem je jednou..na svoji svatbu. A vypadalo to pěkně jen chvíli. Pak se nedivím, že je potřeba pak pořád něco doplňovat a dobarvovat...a to je pro mne v tomto období prostě zbytečná závislost. Dokážu vypadat naprosto zpustle a do hodiny ze sebe udělat docela upravenou paní.

journals
24. říj 2020

Tak ona jedna věc je pustnout a totálně rezignovat na svůj vzhled a druhá věc je mít možnost si to zařídit.
U některých komentářů se musím smát. Když měl syn 4 m tak jsem taky zvládala hodně. Teď s rarachem nedám ani polovinu toho co předtím, ale co se dá dělat. S ležícím miminkem je to v podstatě ještě sranda 😀

loylii
24. říj 2020

@puhelin já chodím na nehty k wietnamce a má to za 40min hotove.

lv
24. říj 2020

Vem si fotku, tehdy a ted, co se ti libi vic? Bavilo tě to dříve, líčení, péče? Jestli ne, a blíž je ti přirozenost, tak si nastav míru "do mesta v teplakach ne" (ale taky jsou teplaky a teplaky, že), pokud však jsi byla spokojena nalíčená atp., vrat se k tomu, po kruccich. Nakup si nove sminky, a začni

pinkyy
24. říj 2020

Podle me zakladatelce nejde o to, ze by nemela cas, ale ze ztratila zajem. Muze to klidne souviset s nakou vnitrni uzkosti nebo stresem, ze uz nic neni jako driv. Sama jsem si tim prosla, ale nejak jsem se zvedla a nemohla se na sebe divat a kazdy den se maluju, cesu a oblibila jsem si cerne leginy, jsou pohodlne (jako teplaky) a vypadaj urco elegantneji. Chce to proste zase zacit zit 😘

drep
24. říj 2020

Pro každého míra upravenosti bude jinde, já bych bez namalovaných očí nešla asi s košem, ale opravdu nejsem vyumělkovaná barbína, gelové nehty nesnáším, stejně jako umělé řasy, ke kadeřnici chodím třikrát do roka na zastřihnutí konečků. Ale nechodím špinavá nebo v domácím oblečení ven.
Když přestanu mít zájem líbit sama sobě, znamená to, že mám buď splín nebo už skoro depresi, nemůže to tak být u autorky?

loylii
24. říj 2020

@benkl uměle nehty si děla v dnešní době už málokdo. V mem okolí nikdo. Ale na nehty chodíme všichni. Gel lak, který se zapece pod lampou a má díky tomu 3 týdny trvanlivost. Je to za chvíli hotove a mnohem hezčí, upravené. Když jsem kolem porodu měla jen manikuru doma, tak hezky a trvanlivě to neudělám nikdy. Obden abych lakovala, pilovala a na to nemám energii😇 To radši poprosím chlapa a do hodky jsem zpět i s cestou. Dam si tam i kaficko a nadechnu se😂.. Kadernice mě bavi, je to moje kamaradka a doma taky tak pěknou barvu neudělám. Doma teplaky nenosím, ale domácí saty. Tocim jich par dokola. Maluju se kdykoliv jdu ven. Je to pro můj pocit. Chci se cítit dobre.
Pro mě je nejvíc důležité, si najít venkovní aktivity, jít za kulturou, někam posedět, proste abych nebyla jen rezignovaná doma. A kvůli tomu se musím pěkne obléknout a namalovat. Celoročně chodím každé odpoledne někam. S kočárkem. Na návštěvu, sama s detma do kavárny s koutkem, k příbuzným, nebo jen tak do města. A o víkendu jedem celá rodina.

benkl
24. říj 2020

@loylii já mám taky doma lampu na gel lak. Jenže prostě mne se nejvíc líbí max bezbarvej lak a samozřejmě udržovaný ruce. A 3 týdny trvanlivost? Když jsem si je párkrát udělala, vydržely mi asi 5 dní a měla jsem, myslím, kvalitn výbavu a pracovala v bance. Ale určitě je to i o jiných faktorech 😉

antoinet
24. říj 2020

Já myslím, že je hrozně těžký, až demotivační, vzpomínat na to, jak jsi vypadala dřív. To je laťka, co zapadala do jiného kontextu, byla jsi jiná žena s jinými možnostmi a prioritami.
Vytvoř si teď nový cíl, jak bys chtěla vypadat a na tom pracuj.
Jestli ti vyhovují tepláky, kup si hezké, nové, klidně i kvalitní legíny, k tomu třeba příjemný svetr/mikinu a parku a můžeš jít dělat parádu s kočárkem 🙂
Nemusíš mít večerní make-up, stačí pečovat o pleť, zamaskovat kruhy pod očima a dát si řasenku.
Je škoda rezignovat, protože vzhled má velký vliv na to, jak se cítíš.

loylii
24. říj 2020

@benkl mě to vydrzi 3 týdny. Dávám si světle tóny a vypadá to moc pěkne. A mám to takový svůj soukromý rituál, kdy mužů vypadnout z domácnosti s dvouma detma😆.. Říkám tomu nadechnout se. Ale já ani jako bezdětná nebyla typ, který by doma ležel v knížkách, u TV. Ale porad si vymyslela zkraslovací a relaxační venkovní terapie🤩...