Bodový systém řidičů. Připisují se za přestupek ihned do systému?

kajka2015
30. zář 2020

Dobrý den,

vím, že tento dotaz se sem moc nehodí, ale nenašla jsem nebo přehlédla vhodnou skupinku.

Prosím vás, víte někdo, jestli se při přestupku připisují trestné body ihned do systému?
Přišel mi dopis od policie, bohužel poštu už jsem dnes nestihla. Nedalo mi to a vyrazila na nejbližší Czech point nechat udělat výpis z bodového systému. Tam žádný přestupek není. Znamená to tedy, že dopis se přestupku netýká? Že už by tam body byly vidět?

Děkuji za odpovědi.

j.a.n.i
30. zář 2020

@kajka2015 Ne, body se zaznamenávají až po projednání.

kajka2015
autor
30. zář 2020

@j.a.n.i Takže je možné, že k současným devíti trestným bodům mám na poště ještě další a jsem tak prakticky bez ŘP?

jjasmina
30. zář 2020

@kajka2015 možné to je

barulina
30. zář 2020

Pokud dostanete od Pcr pokiti na miste zaplacenou ci nezaplacenou, u ktere jsou i body, napr. Zanpasy, hovorove zarizeni a pod. Tak hned jak dojdeme na sluzebnu, tuto pokutu vkladame do systwmu. Pokud k. Pokute nalezo body, zadavame je ihned.

j.a.n.i
30. zář 2020

@barulina Tak logicky, kdyby s policisty mluvila na miste, tak jednak vi, ze jde o prestupek a druhak by ji uz nic neposilali.

barulina
30. zář 2020

@j.a.n.i ne kazdy se orientuje. A nase pobinnost neni informovat o tom, ze pokita je bodovana. Dopis o vybodovani je moznost.

j.a.n.i
30. zář 2020

@barulina No, ale to by uz v tom registru byly, ze.

lucka662006
30. zář 2020

Když vás "chytí" policie a ihned zaplatíte pokutu nebo si necháte vypsat složenku, body se zapíšou v okamžiku, kdy je úředník do systému zapíše (tj velmi brzy, ale když je to odpoledne nebo večer, nemusí to být ten samý den). Body se ale zapíšou zpětně ke dni, kdy k pokutě došlo = kdy došlo k uznání, dokončení projednání přestupku. Když vám změří rychlost radar, body se zapíšou později (k okamžiku ukončení projednávání, po dopise), ale zapíšou se k datu, kdy byl přestupek spáchán. Je tedy možné, že máte více bodů, než si myslíte....

barulina
1. říj 2020

@j.a.n.i ale body v systemu jsou ihned. Vkladame pokuty ten den co jsou udeleny,max nejdyl na dalsi smenw. A primo tam je kolonka BODYS. Takze pokud pacha bodovane prewrupky muze to byt. Nicmene slouzim 15 let a nikdy jsme my dopis o bodech nepsali, to neni nase zalezitost.

j.a.n.i
1. říj 2020

@barulina No, na to, ze to podle svých slov děláš, v tom mas dost hokej... Ano, za přestupek vyřešený na místě jsou body hned, t.j. na výpise by ho viděla, ale nejsou tam, tedy 12 bodů aktuálně nemá. Ovšem body za přestupek řešený ve správním řízení je možné celkem logicky zapsat body až dle výsledku toho správního řízení a přesně na to se zakladatelka ptá.

barulina
1. říj 2020

@j.a.n.i ja ale. Celou dobu pisu pouze on pikute na miste zaplacene nebo neza0lacene. Cti vse, ne jen co chces. Je. Logicke ze kdyz nekoho oznamim, resi se pokuta a body az pak. Ale ja nikde nenasla, ze by zakladatelka psala jak byla pokut9vana. Takze asi tak. A za dalsi my proste dopisy ohoedne bodu nepisem. Krqsny den

j.a.n.i
1. říj 2020

@barulina Tak logicky, kdyz nevi o tom, ze byla pokutovana, tak nemohla byt pokutovana na miste, tedy celou dobu pises o necem co je mimo.

barulina
1. říj 2020

@j.a.n.i to jsem asi blbe precetla ja, to se omlouvam.

barulina
1. říj 2020

Teda pro zakladatelku. Pcr o vybodovani neinformuje.

jarla
1. říj 2020

tak jak jsi teda dopadla?

terkavil
30. říj 2020
Uživatel terkavil je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkavil.

Dobrý den. Teď se ale bodový systém změnil. Zvyšovala se i stanovená výši pokuty, a to až do výše 100 000 korun – maximální sankce je 50 000 korun. Viz článek zde https://www.dopravniznaceni.com/Bodovy-system-2020-b5568.htm
Jak jste nakonec dopadla vy?