Jak zjistit zrušení trvalého pobytu u ex partnera?
Ahoj. S ex jsme se dohodli, že si u něj prozatím nechám trvalé bydliště (z čistě praktických důvodů), ale teď mám podezření, že mi TP zruší nebo už zrušil. Jak to zjistím? Informuje mě o tom někdo, že ted mám bydliště na úřadě, nebo se musím zajímat sama?
@marimanta pokud ti bude rušit trvalý pobyt,tak úřad tě informuje dopisem nebo datovkou, že bylo zahájeno řízení.Pokud si dopis nepřevezmeš, je to poté vyvěšený na úřední desce. Po 30 dnech,pokud se neodvoláš, je pobyt zrušený.
@ivetikkk děkuji. Nakonec to bylo rychlé, že jsem se ani ptát nemusela... ve tři jsem viděla jeho auto před úřadem, před chvílí mi to přišlo datovkou.
A teď dotaz č. 2. Trochu jak od blbečka.... Asi je lepší si dát TP k našim, než si ho nechat na úřadě, že...?
@ivetikkk děkuji. Nakonec to bylo rychlé, že jsem se ani ptát nemusela... ve tři jsem viděla jeho auto před úřadem, před chvílí mi to přišlo datovkou.
A teď dotaz č. 2. Trochu jak od blbečka.... Asi je lepší si dát TP k našim, než si ho nechat na úřadě, že...?
@marimanta Proč si ho nedáš tam kde bydlíš?
@marimanta pokud budeš mít pobyt na úřadě,tak dle nových pravidel platí, že pokud nebudeš mít na úřadě označenou schránku, všechny dopisy se automaticky vrací odesílateli
@marimanta Proč si ho nedáš tam kde bydlíš?
@klokanka31 protože majitel si to nepřeje. A když ho obejdu, neprodlouží mi smlouvu...
@klokanka31 protože majitel si to nepřeje. A když ho obejdu, neprodlouží mi smlouvu...
@marimanta on Ti to ale nemůže zakázat. Pokud tam mas nájemní smlouvu, dle zákona tam můžeš mít TP.
Tady je otázka, jestli by mu stálo za to, vyhodit někoho, kdo je bezproblémový.
Ale chápu to, asi bych šla také cestou nejmenšího odporu, nebo bych se zeptala, zda to stále platí, že si zde nemůžu dát trvalý pobyt.
Jen mě napadá, když to budeš mít u rodičů, tak pokud rodiče nejsou ve stejném místě, tak si zjistit jak to s poplatkem za odpad.
Teoreticky by to mohlo být tak, že se o poplatkům za odpad budeš muset přihlásit i u rodičů, hlásit to, kde skutečně bydlíš a měli by tě osvobodit v místě trvalého bydliště. Je to taková kravina, ale holt byrokracie.
Ještě to ovlivní volby, buď si budeš vyřizovat voličský průkaz, nebo si dojedeš volit do místa trvalého pobytu, pokud budeš chtít volit.
Tady je otázka, jestli by mu stálo za to, vyhodit někoho, kdo je bezproblémový.
Ale chápu to, asi bych šla také cestou nejmenšího odporu, nebo bych se zeptala, zda to stále platí, že si zde nemůžu dát trvalý pobyt.
Jen mě napadá, když to budeš mít u rodičů, tak pokud rodiče nejsou ve stejném místě, tak si zjistit jak to s poplatkem za odpad.
Teoreticky by to mohlo být tak, že se o poplatkům za odpad budeš muset přihlásit i u rodičů, hlásit to, kde skutečně bydlíš a měli by tě osvobodit v místě trvalého bydliště. Je to taková kravina, ale holt byrokracie.
Ještě to ovlivní volby, buď si budeš vyřizovat voličský průkaz, nebo si dojedeš volit do místa trvalého pobytu, pokud budeš chtít volit.
@levandule_k no já to právě musím všechno promyslet, odpady jsem platila i loni tady i v trvalém. Volby bych si asi klidně zajela, do Olomouce je to kousek.
Ale uvažuju i zůstat na úřadě, abych měla a s dětma stejný OSPOD. Musím vše pozjišťovat.
S nájmem právě nevím, nechci se na to úplně spoléhat... Přeci jen když ti někdo řekne, že si nepřeje, abys něco dělala, a ty to i a tím vědomím uděláš, není to zrovna ideál. Kdybychom tady nebyli už jiný okres než u ex, zkusím ho požádat o bydliště ona dětma, ale to je taky mimo...
V tom případě bych si hlavně kvůli dětem dala TP na úřad.

@marimanta pokud ti bude rušit trvalý pobyt,tak úřad tě informuje dopisem nebo datovkou, že bylo zahájeno řízení.Pokud si dopis nepřevezmeš, je to poté vyvěšený na úřední desce. Po 30 dnech,pokud se neodvoláš, je pobyt zrušený.