Kontroly na PN. Chodí?

23. čer 2023

Dobrý den,
chci se zeptat,mám PN týden a vypadá to na dlouho,jestli chodí kontroly?A když jedu do lékárny,tak to mám omluvné?
Děkuji za odpověď

merope
23. čer 2023

Kontroly chodí. https://www.pracomat.cz/poradna/pro-pracujici/3... - nákupy jedině v době vycházek.

pakeros
23. čer 2023

Kontroly chodí.Je to náhodné.Cesta do lékárny není omluva.Jen kontrola u lékaře.

bara88
23. čer 2023

Tak jasně že chodí a cestu do lékárny ti fakt nemluví

palja
23. čer 2023

Lékárnu můžeš objednat i na rohlik.cz nebo musíš jít, když máš vycházky. Kontroly chodí, i na neschopence kvůli rizikovemu těhotenství. Já jsem vycházky neměla, musela jsem ležet a všechno jsem objednávala z toho rohlíku nebo dovezl manžel.

krisstina93
23. čer 2023

Kontroly chodí, mě přišla během dlouhodobé Pn několikrát a ne, lékárna není omluvenka, to je jako nákup, jedine kam můžeš mimo dobu vychazek, je k Dr.

autor
23. čer 2023

Děvčata děkuju😊

autor
23. čer 2023

Děvčata a když mám vycházky,tak mohu jít kam chci a dělat co chci?Marodí porvé.Je mi 20let.
Například na koupák,do Zoo,na oběd atd?Tedy co mi zdravotní stav umožní,to chápu.

emillyhk
23. čer 2023

V rámci vycházek můžeš dělat cokoli, co ti umožní zdravotní stav. A doporučuju dodržovat opravdu přesně čas vycházek, kontrola může být u tebe i dvě minuty před začátkem nebo hned po konci vycházek (máme vlastní zkušenost).

autor
23. čer 2023

@emillyhk a když mě uvidí třeba na koupališti nebo v obchodě kolegové z práce,tak nemůžu mít z toho zle?(Vím,že jsou to už asi hloupý dotazy,ale nemám s tím zkušenos).Děkuju

autor
23. čer 2023

@emillyhk na ten čas to si dám pozor

emillyhk
23. čer 2023

Tak počítej s tím, že když potkáš kolegy na koupališti, dobrým vztahům to neprospěje 🤷‍♀️ Většinu lidí napadne, že když si můžeš užívat na koupališti, můžeš jít do práce. Budou naštvaní, že zatímco oni musí odvést práci i za tebe a i v krásném počasí trčet v práci, ty se bavíš a ještě za to dostáváš zaplaceno. To je prostě lidská povaha. Předpokládám, že když jsi v PN, je k tomu nějaký důvod a ty máš dost rozumu, abys nedělala něco, co tvůj stav zhorší. Zároveň chápu, že jsou diagnózy, kdy můžeš v podstatě cokoli kromě výkonu práce. Na reakci kolegů tě neupozorňuju, abych nějak moralizovala nebo tě předem strašila. Jenom abys byla připravená, že stát se to může.

autor
23. čer 2023

@emillyhk ano,perfektně vysvětleno.A moc děkuju😊

hanka_12345
23. čer 2023

Lékar je mysleno treba i logopedie se synem? Nebo jen vylozene pro me ,a pro dite jen nejnutnejsi pripady?
(Pediatr )

emillyhk
23. čer 2023

@hanka_12345 Jen pro tebe. Vše ostatní musíš vyřídit během vycházek nebo to musí obstarat někdo jiný. Ani v případě nutnosti nemůžeš jít k lékaři s dítětem mimo vycházky.

laxesis
23. čer 2023

@hanka_12345 Ty máš PN a tudíž tebe mohou omluvit tvé návštěvy lékaře. Taky jsem už nějakou dobu na PN a se synem musí manžel, případně musíme jít v rámci vycházek, řešila jsem to taky a toto mi řekli na úřadě..

Pro autorku: Kontroly chodí, klidně můžou přijít i dvě za den. Jsem rizikově těhotná a stalo se mi to hned první den neschopenky. Chodit můžou i v noci, i když mi bylo řečeno, že se to snaží nedělat. Co děláš v rámci vycházek je tvoje věc.

autor
23. čer 2023

@laxesis v noci?A co když spím a neslyším zvonek🤷🏻‍♀️.To teda může být i přes den,když bych spala a neslyšela zvonek...

hanka_12345
23. čer 2023

A jak se to pak dokazuje? Kdyz budu fakt.na kontrole a dojde. Mam si preventivne brát razitko s datem ze jsem tam byla? Nebo oni si k tomu.dr.volaji

emillyhk
23. čer 2023

@hanka_12345 Já jsem sebou nosila neschopenku a u každého doktora jsem si nechala dát razítko, že jsem tam byla. Oni ti to samozřejmě potvrdí i zpětně, ale mě bylo většinu času dost blbě a nechtělo se mi potom ještě obíhat doktory zpětně. Bylo mi řečeno, že sociálka si nikam nevolá, je to na tobě, abys prokázala, že dodržuješ vycházky.

laxesis
23. čer 2023

Ano i v noci, zvonek je nezajímá, mě říkali, ať si ho zesílím... Taky z toho mám trochu obavy, protože výmluvy typu "neslyšela jsem" "spala jsem" bohužel neuznávají, obvykle zvoní dvakrát i třikrát, pokud mají telefon, tak i volají - ale s tím jsem se nesetkala. Nicméně z toho důvodu třeba vysávám taky jen když je doma ještě někdo, kdo to případně uslyší...

@hanka_12345 Ano, poprosíš lékaře o potvrzení návštěvy - mám u sebe vždy ten papír k neschopence...ssz můžeš předat kontakt pro kontrolu.

Nicméně holky pozor, mám pocit, že omluvit se můžete max následující prac. den/dva, nejde to třeba týden zpět, co jsem si tak hledala (ale jistě to nevím, ale časově to nějak omezené je) ..takže já co dělám, tak furt kontroluju schránku, protože jednou mi došli i v čase vycházek a musela jsem to řešit.
Plus bych teda ráda podotkla, že je to sice buzerace, ale kontroly vlastně chápu, je plno lidí, co si nechává psát neschopenky pomalu i na zatržený nehet a ještě si dělají co chtějí.

hanka_12345
24. čer 2023

@laxesis aha ja kdyzxmela naposled neschopenku tak tam zadny kolonky pro kontroly nebyly

hanka_12345
24. čer 2023

@laxesis tchýni takto volali,ona byla ale zrovna na ceste na nastup do nemocnice

emillyhk
24. čer 2023

@hanka_12345 Žádné kolonky tam nejsou, prostě ti dají razítko pod tu neschopenku, k tomu datum a (někdy) i čas, kdy jsi tam byla.

hanka_12345
24. čer 2023

@emillyhk jo tak to je sikovny

nickobsazeny
4. črc 2023

22-06 je nocni klid a nikdo u tebe nema co zvonit.

laxesis
4. črc 2023

@nickobsazeny pro kontroly to bohužel neplatí, ptala jsem se na to.. údajně se klid snaží dodržovat, ale není to nutné.. už jsem tu i kdysi četla, že kontrola normálně dorazila v noci