icon

Mám nárok na sociální dávky?

violagrunge
2. únor 2015

Ahoj,chtěla jsem jestli mám nárok na nějakou SD.Bydlíme s přítelem a dcerou ve vlastním domě.Přítel pracuje za cca 14 tis.měsíčně a já jsem na rodičáku.Moc s penězmy nevycházíme.Tak jsem se chtěla zeptat jak nějakou získat.Děkuji

Strana
z6
berenika39
2. únor 2015

@ronyx jenže pomoc zakladatelka nepotřebuje. ona je zodpovědná za to, jak žije. ne stát. takže vyčleňovat peníze na podobné případy vůbec není potřeba.

jsou úplně běžná rodina, která spotřebuje víc peněz, než má. to dost dobře nejde.

ronyx
2. únor 2015

Nikoho nepodporuju,jen se mi nelíbí přístup některých tady.Ten způsob a arogance mě vytáčí.

nov777
2. únor 2015

@luj89 Me to prijde tak, ze to myslela na dobu na materske. Faktem je, ze zena na materske malokdy dokaze prinest stejne penize jako, kdyz chodi do prace a tudiz jedinym pracujicim a tim padem zivitelem je v tu dobu chlap. Mimo md mi to deleni taky vadi.

xmarg04
2. únor 2015

@ronyx Tohle me vzdycky pobavi - pani ministri by snesli mensi platy...😀 Tak za a) vis vubec, kolik berou nasi zakonodarci a vlada (coz neni problem zjistit, maji tabulkove platy), nebo jako vetsina populace vis jen, ze "hoooodne"? A za b) vis, kolik mame clenu zakonodarneho sboru a vlady? Vazne si myslis, ze i kdyby nebrali vubec nic, na obrovskem statnim rozpoctu a poctu socialne slabych by to bylo nejak zasadne videt? 😀 😀

ffiinnkkaa
2. únor 2015

Holky já když vidím kolik stát cpe těm co nikdy v životě nepracovali a dle mého ani nebudou (ale to už je spekulace 🙂 ) a pak nás co manžel dělá 7 dní v týdnu odvody má velké..já pracovala a zase budu...(což je taky hodně z nás vím, že nejsme sami) mám někdy chuť s tím taky praštit 😀 ale nejsme holt taková povaha.....to jen taková vsuvka .)

jaja_v
2. únor 2015

@kajalka Daně se ti tim vztekanim nezmenci, tak nevim o co ti jde 😉 Drtivá většina jde stejně do ciganu, který si radši upichaj 5 děti než aby šli do práce, places sice dobře ale na špatným hrobě ;) pokud na nějaký dávky paní dosáhne, proč je nevyužít???

ronyx
2. únor 2015

@xmarg04 Zásadně ne,ale někde se hold začít musí 😉 Pokud jsi to četla pozorně,neuváděla jsem jen plat ministrů ale hlavně desetitisícové přízpěvky některým občanům a věř mi,kdyby se tam udělal pořádek,tak už by to znatelné bylo

ilonne
2. únor 2015

@berenika39 Přesně to jsem chtěla napsat 😉

xmarg04
2. únor 2015

@ffiinnkkaa Ale na tom je proste postavene statni zrizeni. Lip je to videt na zdravotnim pojisteni - princip solidarity u nas funguje a ocenis to az ve chvil, kdyz ty nebo nekdo z rodiny vazne onemocni a ucty za lecbu zacnou splhat do statisicu a milionu. Kdyz budu brat treba minimalni odvod zdravotniho pojisteni u OSVC )u zamcu bych je spekulovala), je to cca 2000 (pro lepsi vypocet). Coz na odvodu cini cca 24 tisic korun rocne. A napr. lecba roztrousene sklerozy betaferonem je cca 40 tisic korun mesicne. Nebo lecba nadorovych onemocneni v protonovem centru - cca 600 rtisic korun. To jsou jen priklady, ale proste jde o to, ze aby postizeny jedinec nebyl odkazany na vlastni zdroje, funguje u nas princip solidarity. A ve statnim rozpoctu je to stejne...😉 (to, ze si myslim, ze nizsi danove zatizeni by vedlo k vetsimu ekonomickemu rozkvetu je ale druha vec)...

verushe20
2. únor 2015

@violagrunge zajděte si na sociálku ,oni vám řeknou na co máte nárok a na co ne. Tady těmito některými výroky co tu někteří píšou bych se vůbec neřídila.

ilonne
2. únor 2015

@heduska82 @violagrunge Naprostý souhlas s @berenika39 - taky mám dvě děti, taky máme hypotéku, ale pozor jen hypotéku, ne půjčky a zbytečné leasingy, k tomu nám stát před časem sebral z platu 10%. Sice bych taky byla ráda, aby mě stát dotoval, ale holt to nejde, takže háčkuju - a kdy - po nocích, kdy jindy.

ffiinnkkaa
2. únor 2015

@xmarg04 Ale já to chápu 🙂 Jen s tím někdy bojuju 😀 A když vidím, že právě ani na ty potřebné peníze nejsou..štve mě to ještě víc 🙂

xmarg04
2. únor 2015

@ronyx A spolupracovala jsi nekdy s temi lidmi, nebo je pro tebe vedeni naseho statu jen obtizny hmyz? Mam osobni zkusenost napr. s pracovnim nasazeni Petra Necase za dob jeho predsednictni a ver mi, ze takovou pracovni dobu bys nechtela - pokud zbylo 6 hodiny na cestu domu, spanek a cestu zpet, bylo to hodne. Vikendy neexistuji. Ackoli si o vetsine z tech lidi nemyslim nic dobreho, to proste neni prace za 20 tisic hrubeho...😉

heduska82
2. únor 2015

@ilonne Já nemám hypotéku nebo tak něco, já si nestěžuju, žijeme v celku v pohodě, taky byla doba, kdy prostě na jídlo, ošacení, UM atd. bylo 7000 na měsíc a taky jsme to museli přežít, ne že ne. Jen mě zajímala možnost přivýdělku.

ronyx
2. únor 2015

@xmarg04 Ach jo,další vědma,která ví co si já o kom myslím 🙂

xmarg04
2. únor 2015

@ffiinnkkaa Chapu, ja uz statu a pojistovnam spolecne s manzelem nacpala za svuj pracovni zivot tolik, ze si snad zivime vlastni panelak neprizpusobivych... 😝

xmarg04
2. únor 2015

@ronyx S nekym, kdo neumi cist, se neda diskutovat psanym projevem...😉

verushe20
2. únor 2015

tak to už je konec tady 😀 zastávat se těch sviní politiků kteří mají nehorázné platy, placené bydlení, dopravu, ošacení atd... a ještě nakradené do kapsy bokem !!!

ronyx
2. únor 2015

@xmarg04 Umím číst moc dobře 😀 Zajímavé,že se tu oháníš pořád nějakýma tvýma zkušenostma,je mi úplně jedno s kolikati politiky jsi si se setkala a kolik z nich je ti sympatických.Je mi úplně jedno,že se ti nelíbí můj názor,já řekla,že jde hlavně o tu druhou část a k tomu ses raději nevyjadřovala.Ale v jednom máš pravdu,nemám sebemenší chuť se s tebou bavit 😉

xmarg04
2. únor 2015

@ronyx No comment... 😀 😀 😀

blahova_andrea
2. únor 2015

je mi líto, ale na tvou otázku asi není pozitivní odpověď. pokud bydlíte ve svém a máte cca 20tisíc, tak jste mimo tabulku a na nic asi nebudete mít nárok. ono totiž lidi na úřadě vůbec nezajímá, že máš dítě na um, že má přítel půjčky z dřívějška apod. ty tabulky jsou dané a i když se do nich nedostaneš z kdo ví jak vážného důvodu, tak to prostě nikoho nezajímá ☹ můj přítel měl a má velké dluhy z dřívějška taky a k tomu ještě alimenty, takže si dokážu představit, jak se cítíš. já to dlouho musela řešit tak, že jsem nás dotovala ze svých úspor. teď už fungujeme pěkně na půl, ale i tak...můj příjem na rodičáku nic moc, takže i svou půlku výdajů teď musím dotovat z úspor a ty se prostě tenčí. nebudu ti radit, jak máš jít na brigádu. sama bych to nezvládla, na to člověk musí mít podmínky (musí být někdo, kdo tě vezme a někdo, kdo pohlídá dítě atd.), spíš se fakt budeš muset zaměřit na ten váš rozpočet, psát příjmy a výdaje a snažit se osekat, co jen jde. ono teda topit elektrickými přímotopy samo o sobě vyjde dost draho, nešlo by vyřešit nějak toto? ono na dopravě do práce holt přítel neušetří, na um se taky šetřit nedá...musíš najít místa, kde tu rezervu máte a kde se můžete uskromnit. rozhodně nesouhlasím s tím, že vše vyřeší návštěva úřadu a tam ti poradí. spousta úřednic nehne brvou navíc, co nebudeš mít nastudováno a vědět, že nárok máš nebo chtít formuláře, že si aspoň zkusíš zažádat, tak ti neporadí. setkalo se tu s tím spousta maminek. hledají info tady, stejně jako ty, protože jinde, tam kde by to člověk čekal, se nedočkaly. zkus si nastudovat stránky mpsv, abys měla představu o tom, jaké dávky existují a co je potřeba splnit k tomu, aby jsi je dostala a pak si zajdi na úřad a požádej o formuláře k těm dávkám, o kterých si myslíš, že bys na ně mohla mít nárok. nemůže se stát nic horšího než to, že ti dojde dopis s žádostí o doplnění nebo se zamítnutím 😉 těžko ti radit, protože z tvého příspěvku mi není jasné kolik vás to bydlení stojí a kolik máte přesně příjmy.

heduska82
2. únor 2015

@violagrunge Jo a když už ti to UM nikdo nenapíše, objednej si ho na netu, mají ho tam už od 300, což je o 100 míň na plechovce než píšeš!

blahova_andrea
2. únor 2015

@violagrunge teda nevím čím vás přítel živí, ale když jsem byla v praze za prací já, tak jsem bez jazyků jako nekvalifikovaná pracovnice vydělala víc a to jsem živila jen sama sebe. to je fakt bída, aby měl chlap v praze, živitel od rodiny, takto mizernej plat ☹

texetka
2. únor 2015

@xmarg04 Njn, jenže to mnoho lidí nevidí nebo nechce vidět co stojí za tím, když někdo má vysoký příjem.

xmarg04
2. únor 2015

@texetka Ja to vim, bohuzel i z vlastni zkusenosti. Lidi okolo vidi jen vysledek, ale usili, ktere k tomu vede (dlouholete studium, mnozstvi profesnich zkousek a praxi, nikdy nekoncici pracovni doba, atd.) uz videt nechteji... 😖 Jako, taky bych brala sesticiferny prijmy za sezeni doma s detma, ale vis jak - ted tu o Karkulce... 😀 😀 😀 😀 😎

blahova_andrea
2. únor 2015

@luj89 tak já nevím, ale my bydlíme v bytě na malém městě a inkaso nám dělá cca 4000,- najít bydlení, kde by to bylo jen 2000,- tak líbám ruce tomu, kdo mi to dohodí 😅
já si myslím, že pojem živitel rodiny bylo bráno po dobu rodičovské dovolené. ne všeobecně. protože po tuto dobu jsou role nastavené stejně jako v tom jiném století, jak píšeš 😉 prostě žena je doma u plotny s dětmi a muž chodí do práce a má tu rodinu živit. já teda svoji půlku výdajů rozhodně ze samotného rodičáku netáhnu

blahova_andrea
2. únor 2015

@kocicinka tak kdyby mi chlap domů nosil 40, tak by mi vůbec nevadilo dát 15 za byt 😅 můj donese tak půlku a za byt dáváme 11 a to jsme rádi, že vůbec bydlíme, protože do tabulek na hypotéky se nevejdeme a najít někoho, kdo ti pronajme byt, když máš děti je taky docela síla ☹ museli jsme se odstěhovat do jiného města a jsme rádi aspoň za to, že se vůbec něco našlo.

blahova_andrea
2. únor 2015

@xmarg04 tak já bych taky neměla nic proti tomu, aby zákonodárci měli velké platy. kdyby opravdu dělali svou práci a dělali ji pro lidi a ne pro sebe a ty své posty a platy. jde o to, jak je vnímají lidé pod nimi a to pak ty velké platy mají nezaslouženě. ano...televize vládne světem, ale když ukazuje, jak je půlka sněmovny bez omluvy prázdná, jak každý projednává jen zákony, které se mu honí a k ostatním se ani nedostaví, jaké paskvily pak vlastně pouštějí bez rozmyslu do světa a po chvíli je zase ruší, protože zjistí, že si to tehdy pořádně nepřečetli a je to blbost. rozhodují o reálných životech a přitom stojí mimo běžný svět a nemají představu o tom co a jak řeší lidé "dole". když už se do práce dostaví, tak si píšou sms, čtou noviny nebo spí?! toto všechno lidi štve a proto jim "závidí" ty platy 😉

xmarg04
2. únor 2015

@blahova_andrea Ja to chapu, taky mi vetsina z nich pije krev, ale nic neni cernobily a jsem vazne alergicka na vetsinovy kecy typu "oni maji hoooodne penez, vsechno zaplaceny a nic nedelaji". Vzdycky to tak neni a krome toho, pokud vim, mame u nas parlamentni demokracii a krom clenu vlady si vsechny ty lidi nekdo musel zvolit, ne?

nonnni
2. únor 2015

@blahova_andrea jenze uprva jejich platu nic s rozpoctem neudela, je to jak plivnuti do rybnika. Nejde o to, kolik berou, ale spis, ze houbeles delaji a statni pokladna je vytunelovana a navic jsou tu tak debilne nastavene danove zakony, vozici se na malych zivnostnikach, ze by jeden z toho brecel... Cely system potrebuje prepracovat, jsme nesmyslne socialni stat s nesmyslne dlouhym rodicakem, s nesmyslne nulovou podporou matek s detmi (nemyslim financni, ale castecne uvazky), s nesmyslne malou podporou rodin starajicich se o postizene deti/dospele...vsechno je naruby. Jenze zase, jak se asi tito politici k moci dostali? Jasne, zvolili jsme si je my, takze muzem nadavat tak maximalne na sebe...

Strana
z6