icon

Může se do RL dítěte napsat titul rodičů?

lenkalenka666
27. únor 2015

Ahoj, zajímalo by mě jestli nevíte zda se do RL a dítěte může napsat titul rodičů? Chceme jít s manželem na matriku, tak abych věděla. Moc díky.

Strana
z2
amazonka.k
28. únor 2015

Taky jsem viděla svatební oznámení s tituly, na prvním místě nevěsta MUDr., na druhém ten loser ženich jen s Bc. 😀 Alesponˇ takový dojem to ve mně zanechalo. Vypadá to hloupě. Podle mého názoru titul patří pouze k záležitostem pracovním, vždytˇ kvůli tomu ho lidé získávají protože jsou způsobilí nějaké odborné činnosti v určitém oboru, ale proč ho míchat do života osobního, nedává to smysl, vždy takový postoj o něčem vypovídá...

maifa
28. únor 2015

Nemyslím si, že titul rodičů v RL dává dítěti nějaké zvýhodnění do života, nikde se tím nikdo chlubit nebude, tak proč by se tam psal? 🙂 ale jestli to jde to opravdu netuším

iwitka
28. únor 2015

Tý jo, nám napsali tituly na zvonek a připadáme si jako kokoti 🙂, to RL bych to fakt necpala...

rene70
12. dub 2021

V ČR řeknete slovo titul a na lidi to působí, jako červený hadr na býka, bohužel. Já osobně bych Váš dotaz pojal nekriticky následovně. Mám v rodném listě zapsány profese svých rodičů, jako většina z nás a považuji to za svoji identitu a velmi mě mrzí, že současná státní správa to pojala po svém a brání se změnám v rodných listech a tak máme jednoduchou formu vzoru, kterou úředník nemusí v podstatě v průběhu let ani měnit. Přitom matriční doklad sám o sobě zachytává průběh života, profese a změna profese je dle všechno nepodstatná. V zahraničních médiích můžeme vidět jména i s akademickým či vědeckým vzděláním. V našich médiích, se to záměrně nezmiňuje, důvodem bude zřejmě nějaká rovnost... alespoň můžeme vidět, jak se u nás přistupuje ke vzdělávání a vzdělání obecně. Závist bude tím hlavním problémem?!

gracinka7
12. dub 2021

@rene70 myslím, že autorka už to zřejmě vyřešila. Odpovídáš na 6 let starou diskuzi 😉

Strana
z2