Nemocenská. Poradíte, co dělat?
Zdravím holky 🍀
Mám takový dotaz jsem 14 dní na neschopence,
Jelikož a přítelem nebydlím ještě spolu tak mám
v plánu k němu jet na týden, jenže můj doktor má zřejmě dovolenou a nevím jak to udělat, chtěla jsem mu nahlásit kontaktní adresu kde budu, poradíte co dělat?
Nikdy jsem ještě nebyla na neschopence a netuším jak to teď chodí.. Jeslti vůbec nějaká kontrola chodí když je to teď samí covid 😁. Děkuji za jaké koliv info. 🙂
@sarlotka18 zmenit adresu může jen doktor, muze, ale rozhodne nemusi. Viz vys...
@sarlotka18 Ja by som to neriskovala. Kontroly chodia aj teraz. Mne dr menil adresu asi dva týždne dozadu a musel tam uviesť,že je to trvala zmena adresy nakoľko sme sa sťahovali.
Pokud si chceš cestovat asi neschopenku moc nepotřebuješ a můžeš se tudíž uschopnit. Ano kontrroly chodí at už ráno nebo večer a jsou za to sankce, odebrání peněz apod a změnu adresy může provest dr z nějakého zásadního důvodu..
@sarlotka18 ty nenahlašuješ kontaktní adresu, změnu kontaktní adresy doktor povolit může a nemusí. Já to dělám z nějakého rozumného důvodu, nikoliv z důvodu, že někdo chce na víkend na chatu. Kontroly chodí. Pak je možnost ukončit PN, to můžeš být přes den i přes noc, kde jen chceš.
A nemá ten doktor zastupujícího doktora? Ten by mohl nahlásit změnu adresy na ossz.
@michaela1990xx zastupujici doktor nedela administrativní úkony.
@hezz17 ahaa, to sem nevedela