Nechat se očkovat?

werysek3131
7. dub 2021

Ahoj všem. Mám na Vás takový dotaz, máme v práci možnost očkování proti covidu (pracuji v soc. službách) já jsem odmítla na začátku roku když chtěli nahlásit kdo jo kdo ne, covid sem prodělala taky začátkem roku.. Jenže teď je to už oficiální že už se bude očkovat a já jsem na vaskach... Prosila bych vaše názory třeba jak to s očkováním vidíte Vy.. Moc děkuji 🙂

bara88
7. dub 2021

Já sem měla možnost a očkovat sem se nenechala a zatím ani neuvažuji že bych se nechala ale na tohle si musíš udělat svůj názor,tohle nemůžeš dělat podle někoho

ninive211
7. dub 2021

Tohle musíš podle sebe, no, já zatím taky odmítla (úředník, přijde mi, že nejsem osoba, která by měla zvýšené riziko nákazy a přednost by měli mít jiní). Dřív jsme byla kategoricky proti, teď začínám být také na vážkách, ale v současné době asi nee. Ale pracovat v sociálních službách, nejspíš bych do toho teda šla.

werysek3131
autor
7. dub 2021

@bara88 já vím že musím podle sebe, jen mě zajímají zkušenosti a názory druhých co třeba se nechali nebo prvně nechtěli a pak nakonec ano

werysek3131
autor
7. dub 2021

@ninive211 no právě že jsme docela v riziku, a zároveň můžeme být nakažene a přenést to na další pacienty.. Ikdyz máme všechny ochranné pomůcky. Ale jsem taky na vaskach no

j.a.n.i
7. dub 2021

@werysek3131 Po prodělaném covidu bych si nechala nabrat protilátky a rozhodovala se podle nich.

ninive211
7. dub 2021

Nechala bych si nabrat ty protilátky nejdřív. A podle nich se rozhodla. Nedoporučuje se očkovat min. tři měsíce po prodělání, což je u tebe tak ta hranice.

mamikry
7. dub 2021

@werysek3131 Nechala bych se ockovat hned, kdybych mela tu moznost. Obzvlast, pokud bych delala s lidmi, ktere mohu ohrozit a oni mohou ohrozit me.

jednaholkaa
7. dub 2021

@werysek3131 Ja bych se nenechala. Vakciny jsou experimentalni a schvalene na zaklade nouzove potreby pandemie..neexistuji dlouhodobe studie, takze nevime co to bude pro nase zdravi znamenat do budoucna. Po te co jsem videla videa vysvetlujici jak vakcina funguje, tak ne.. muj nazor. Mam dite a bude me potrebovat zdravou jeste za deset let..

hojda
7. dub 2021

Nech si změřit protilátky a podle toho se rozhoduj dál, tato investice se určitě vyplatí.

bbarshaa
7. dub 2021

Nenechala a nenechám... Viděla jsem co to s některými udělalo a to nikdo nevíme co to muže udělat za par let. Takže můj názor, ale ten si každý musí udělat sám. Rozhodnutí je jen na vás.

keksik002
7. dub 2021

Nechala bych se očkovat hned, obzvlášť jako pracovník v sociálních službách. Pokud můžu riziko přenášení zmírnit, ráda to udělám.

helen_h
7. dub 2021

Určitě bych brala v potaz prodělání nemoci a min. půl roku od nemoci bych se nenechala očkovat, nedoporučuje se to ani výrobci vakcín. Protilátky si lze nechat zkontrolovat, ale nezměří ti tzv. slizniční imunitu, která po reálném prodělání nemoci chrání již horní cesty dýchací a očkováním nevzniká. Nebylo prokázáno, že by očkování do půl roku po prodělání nemoci odolnost zvýšilo. Zatím bych tedy vycházela z tvé přirozeně zvýšené imunity a očkování odložila až na později, třeba za rok.

pexi
7. dub 2021

@werysek3131 já jsem se očkovat chtěla nechat, ale upřímně by mi asi záleželo i na tom, jakou vakcínou (zvlášť ve stínu toho, že tu teď protlačují neschválené vakcíny).
Za mě to vyřešila příroda nakonec jinak,. Ač možnost očkování mám, jsem těhotná a teď díky zavřeným školám dlouhodobě na očr, takže do toho nejdu. Nemyslím si, že vakcína je u těhotných dostatečně prověřená...

sarrita
7. dub 2021

Já jsem se ze začátku k očkování stavěla negativně a říkala jsem, že pokud se naočkovat nechám, tak z dalšího důvodu než jen ochrana před Covidem. Zatím mám tedy za sebou první dávku, na druhou jdu příští týden. Důvod mé změny názoru je ten, že když to tak čtu a poslouchám že v mnoha případech bude očkování vstupenkou za hranice ČR, na společenské akce apod., tak hlavně proto jsem se naočkovat nechala. A taky proto, že mám ráda svou práci - učitelka odborných předmětů a praxe na hotelové škole.

travnulee
7. dub 2021

@werysek3131 já ještě v létě a na podzim si říkala, že by stačilo proočkovat rizikovou populaci. No během zimi, kdy jsem slyšela od známých jejich zkušenosti s koronavirem (někdo samozřejmě v pohode, ale i dost těch, co ho fakt protrpely dost a ač byli třeba i mladí a jinak zdraví) jsem změnila názor a půjdu hned, jak to bude možné, samozřejmě ne na jakokouliv vakcínu.

ivya
7. dub 2021

Šla bych hned, kdyby to šlo.

ninive211
7. dub 2021

@pexi Těhotným se očkování rozhodně nedoporučuje.

keksik002
7. dub 2021

@ninive211 protože je neetické to zkoušet ;)

gruyerre
7. dub 2021

@werysek3131 ano, na tvém místě bych se nechala očkovat

mamikry
7. dub 2021

@keksik002 Mam dojem, ze testovani vakciny na tehotnych uz probiha. Nedavno tu nejaka maminka psala, ze pokud mate rizikove pracoviste, ockovat se muzete i v tehotenstvi, ona se nechala.

kajalka
7. dub 2021

Ano, testování probíhá na těhotných v Británii, četla jsem někde statistiku, že se zvýšila u této skupiny potratovost o krásných 366%.

kajalka
7. dub 2021

Jinak - ještě jsem nikde neviděla jediný rozumný argument proč se očkovat. Onemocnět můžete, přenášet můžete.

tez83
7. dub 2021

@werysek3131 také mám tu možnost od zaměstnavatele,pote,co jsem to probrala se svým gynekologem (jsem ve třetím trimestru),jsem se registrovala...ve finále stejně nevím,jestli to do porodu stihnu s tím,jak to u nás s těmi vakcinami je.

keksik002
7. dub 2021

@mamikry testovani by probihalo tak, ze se tehotne zeny budou soedovat před i po ockovani a presne se zapisovat udaje
To ze se tehotna necha naockivat neni testovani

@kajalka neni procent nahodou vzdycky 100?

mamikry
7. dub 2021

@keksik002 Vsak tak probiha kazde testovani, ne, ze se lide sleduji. Pfizer ale podle vseho spustil testovani na tehotnych, byla o tom nedavno zprava, tusim na novinkach. Cast zen dostane vakcinu, cast placebo. Zda je to potvrzena zprava, nevim, ale psalo se o tom.

keksik002
7. dub 2021

@mamikry pokud by bylo spravne testovani, byla by potreba zpetna vazba od vsech a ne jen od nekterych co maji nezadouci ucinky..

mamikry
7. dub 2021

@keksik002 Vsak to podle vseho probiha, viz zprava vyse.

keksik002
7. dub 2021

@mamikry neznám nikoho kdo by hlásil zda měl nebo nemel nejake nežádoucí účinky 🤷‍♀️

kajalka
7. dub 2021

@keksik002 Fakt není 😂

drep
7. dub 2021

Mně covidová pandemie změnila názor na chřipkovou vakcinaci. Nikdy jsem se nenechala, přišlo mi to zbytečný (mladá zdravá sportovkyně), obecně mám povinná očkování, což je v mým případě ještě hepka B. Příští rok se už nechám, ne kvůli sobě, ale kvůli pacientům, nechci pro ně představovat riziko.