Ošetřovné, mám nárok jen na 9 dní?
Mám dotaz ohledně OČR, jsem svobodná, ale žiji s otcem dítěte, mám nárok jen na 9 dní?
Ani lez by nepomohla. Musela bys mit soudni svereni do pece.Takze ano, mas narok na 9 dni.
Proplatí ti jen 9 dní, ale myslím, že na OČR můžeš být jako dlouho chceš i potom, ale zadarmo.
@mis_el jo to je pravda.
Nebo v pripade delsi nemoci se lze s otcem ditete vystridat. T.j. ukonceni 1. Ocr a od dalsiho dne by byl vypsan jemu.
Potvrzuji, OČR na tebe na 9 placených dní, , pak jak dlouho chceš, ale zadarmo. Pak lze i na den ukončit OČr a pokračovat v placeném OČR na dalších 9 dní. Záleží na doktorovi a domluvě..
Ráda bych oživila diskusi jedním spěchajícím dotazem - manžel je na ošetřovném, já mám teplotu a zvracím. Dnes mi je lépe, manžel by rád jel nakoupit a já bych zatím zvládla pohlídat dceru. Je to možné? Nikde jsem nenašla povinnosti ošetřujícího, jestli se musí nějak zdržovat doma, nebo jak to funguje.
Při ošetřovačce žádná kontrola nechodí.
@betelgeuzz Díky. 🙂
@drakenn Takže když jsem v jednom měsíci byla na osetrovnem 9 dni se synem pak se to ukončilo šla jsem do práce a po třech dnech jsem musela znova na 5 dni na osetrovacku tak to dostanu 2 krát placenou osetrovacku? Jednu za 9 dni a druhou za 5dni? Dekuji za odpověď 🙂🙂
Jsem na osetrovacce poprvé
Musí být většinou ale jiná diagnóza, domluv se přímo s doktorem.
@drakenn Jiná diagnóza byla poprvé měl angíny a po druhé měl úraz s otresem mozku
Tak to nebude problém
@drakenn Moc děkuji 🙂

Ano, jen na 9 dní. Pokud nechcete lhát..