icon

Ošetřovné, mám nárok jen na 9 dní?

misule55
19. led 2018

Mám dotaz ohledně OČR, jsem svobodná, ale žiji s otcem dítěte, mám nárok jen na 9 dní?

drakenn
19. led 2018

Ano, jen na 9 dní. Pokud nechcete lhát..

leniczka23
19. led 2018

Ani lez by nepomohla. Musela bys mit soudni svereni do pece.Takze ano, mas narok na 9 dni.

mis_el
19. led 2018

Proplatí ti jen 9 dní, ale myslím, že na OČR můžeš být jako dlouho chceš i potom, ale zadarmo.

leniczka23
19. led 2018

@mis_el jo to je pravda.

mamiiinnaa
19. led 2018

Nebo v pripade delsi nemoci se lze s otcem ditete vystridat. T.j. ukonceni 1. Ocr a od dalsiho dne by byl vypsan jemu.

drakenn
19. led 2018

Potvrzuji, OČR na tebe na 9 placených dní, , pak jak dlouho chceš, ale zadarmo. Pak lze i na den ukončit OČr a pokračovat v placeném OČR na dalších 9 dní. Záleží na doktorovi a domluvě..

kladpol
19. led 2018

@misule55 Jo sestřenka to dělá tak že je 9 dní ona a pak jde do práce a je doma její přítel a třeba po dvou dnech jde zase ona, pokud to tatínek nevydrží 🙂.

eithelwing
11. kvě 2018

Ráda bych oživila diskusi jedním spěchajícím dotazem - manžel je na ošetřovném, já mám teplotu a zvracím. Dnes mi je lépe, manžel by rád jel nakoupit a já bych zatím zvládla pohlídat dceru. Je to možné? Nikde jsem nenašla povinnosti ošetřujícího, jestli se musí nějak zdržovat doma, nebo jak to funguje.

betelgeuzz
11. kvě 2018

Při ošetřovačce žádná kontrola nechodí.

eithelwing
11. kvě 2018

@betelgeuzz Díky. 🙂

sarkagrygarova
6. lis 2019

@drakenn Takže když jsem v jednom měsíci byla na osetrovnem 9 dni se synem pak se to ukončilo šla jsem do práce a po třech dnech jsem musela znova na 5 dni na osetrovacku tak to dostanu 2 krát placenou osetrovacku? Jednu za 9 dni a druhou za 5dni? Dekuji za odpověď 🙂🙂

sarkagrygarova
6. lis 2019

Jsem na osetrovacce poprvé

drakenn
6. lis 2019

Musí být většinou ale jiná diagnóza, domluv se přímo s doktorem.

sarkagrygarova
6. lis 2019

@drakenn Jiná diagnóza byla poprvé měl angíny a po druhé měl úraz s otresem mozku

drakenn
6. lis 2019

Tak to nebude problém

sarkagrygarova
6. lis 2019

@drakenn Moc děkuji 🙂