Pracovní smlouva, pojišťovna. Poradíte, prosím?

eliska199666
8. srp 2023

Zdravím. Dne 31.7 mi skončila pracovní smlouva. Našla jsem si novou práci,ale musím jít na zdravotní prohlídku. Teď jde ale o to, že už jsem 8 dní odhlásená ze zdravotního pojištění a teď nevím jak na tu zdravotní prohlídku jít? To já totiž musím k obvodnímu lékaři a pak k lékaři, který patří k práci ( jedna se o pozici ve školství)
Děkuji


Můj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji

jeyre
8. srp 2023

@eliska199666 K té zdravotní prohlídce...ta není krytá ze zdravotního pojištění, platí se přímo u lékaře, takže to řešit nemusíš. Závodní lékař zaměstnavatele už by po tobě nic chtít neměl.

j.a.n.i
9. srp 2023

@jeyre No, ono je to hlavně úplně jedno, protože obcan ČR nemůže byt odhlasen ze zdravotniho pojištění, ten je pojisten stále.

j.a.n.i
9. srp 2023

@eliska199666 Smlouvu o spolupráci nevim, to netusim, co myslíš, ale DPP mit na UP nesmíš.

drep
9. srp 2023

Z pojištění nelze být odhlášený, ale lze mít dluh na pojistném. Od praktika potřebuješ výpis, který hradíš, PLS se taky nehradí ze zdravotního pojištění

j.a.n.i
9. srp 2023

@drep To ano, ale dluh na pojistném nezajímá doktora to je věc mezi dotyčným a pojišťovnou.

drep
9. srp 2023

@j.a.n.i jasný, já to jako doktor ani nezjistím, jestli má dluh. Já jako nemocniční doktor ani nezjistím u cizince, jestli má pojištění. Akutní péči musím poskytnout tak jako tak a u neakutní to musí ověřovat pověřená referentka, která má pin pro komunikaci s pojišťovnou