Problém s propustkou od pediatra: Jak řešit péči o děti?
Dobrý deň,
mám doma novorodenca a staršiu 2 ročnú dcéru. S malým chodím často na kontroly ako to už s miminkom býva, problém je, že nemám kde dať staršiu dcéru, tak za ňou odbieha manžel z práce. Sestrička mi však nedávno povedala, že mi priepustku pre manžela nedá, že sa to vzťahuje len na doprovod dieťaťa k pediatrovi. Môže to takto spraviť? Vraj si máme nájsť hlídanie staršej dcéry. 🙈 Bohužiaľ ju fakt nemám kde nechať a ísť na kontrolu s ňou neprichádza v úvahu (nevydržala by čakať a prevrátila by ambulanciu hore nohami). Ešte dodám, že počas tehu s týmto na gynde nikdy nebol problém a priepustku potvrdzovali.
Ďakujem.
@orangutan123 Ja taky chapu,jak je na palici mit sama s sebou dve deti. Ja mam starsiho hyperaktivniho,ten neposedel,lital,prochazka ruzovym sadem to nebyla. Presto to nejak slo. Nekdy se mi podarilo ho nekam udat,nekdy hlidal i manzel. Ale ve svem volnem case,bral si dovcu atd. Ne ze by chtel v praci propustku.To by me nenapadlo. Ted oba pracujeme a stridame se,kdo k lekari s detmi pujdeme.
@alice180 Kdyz ma volno,tak at si dela co chce,urcite ma pravo jit.Jedine co mi pak pripada blbe je,kdyz tam je takto vice lidi po obou rodicich,tak je hned preplnena cekarna a nekteri ti tatinci nezvednou ani zadecek,aby pustili male,nemocne pacienty sednout. Jinak muj muz si bere volno a jezdi s nami treba do Motola,kde to je na 3-4 hodiny. Veze me tam a pak tam s nami ceka. Navic mame u dcery opravdu vazne onemocneni. Ale na beznou prohlidku,takovou tu mesicni,trimesicni,sestimesicni atd. mi to pripada zbytecne. Navic na tu propustku,co se tu resi.
@kristyn86 Protože to máme k pediatrovi nějakých 25-30 km?
@kristyn86 Copak u pediatra, ale nejlepší je celá famílie v prenatální poradně. To pak těhotná přijde na kontrolu a nemá si kam sednout, a chlapům vůbec není blbý ten zadek nezvednout. Zažila jsem mockrát.
Takhle, jedno nebo tři - mě by chlap s tímhle poslal do řiti. Neřeknu jednou za čas něco, ale brát si často propustku. Však i v té práci se na to musejí nějak dívat, ne?
@kristyn86 presne, taky v tom vidim rozdil, proto jsem schvalne zminila, ze 2 zdrave deti a maminka nezvlada 🙄 a zamestnavali, zaplať.
Taky vnimam jako jinou situaci (idealne jeste noční) 4-5 h cekacka v motole, s zanetem ucha, tak tam navic tahat mimino mezi hromadu nemocnych je proste blby a jde o zbytecne riziko. Ale jako na prevenci ?
@budouci_maminka Presne tak 😉
@nat coz o to, na propustku zamestnavatel reagovat ze zakona musi..ale muze to velmi dobre projektovat do karierniho postupu, odmen, prodlouzeni smlouvy, benefitu, pridelovani druhu prace atd...
Jsou zamestnanci kdy vis ze tam v praci nechava kus sebe a fakt pak clovek ani nebaziruje na propustkach, neresi pocty homeofficu protoze vis ze tu praci nezanedbava atd. A pak jsou zi druzi no..
Ja tu hlavne chtela zminit i ten uhel zamestnavatelu..
Budes to muset “nejak” zvladnout, ted budes u Dr. s miminem pecena varena. Mas-li hyperaktivni decko (chapu, mam vsechny tri tryskomysi 😅), tak je dobre se na tu navstevu psychicky i fyzicky pripravit. Mit plan A, plan B, v zaloze plan C a pro jistotu radsi i plan D, jak to dite v cekarne zabavit. Dvoulete dite uz celkem chape, takze s nim o tom predem mluv, ze pujdete k pani doktorce, rekni, co se tam bude delat a proc a co tam bude delat ona. A pokud to bude mozne, domluvte se na necem fajn, co bude nasledovat potom - treba jit na oblibene hriste.
Mam deti, ktere maji strasne moc energie. Neustale ji musime formovat a zpracovavat, jinak zacnou delat kraviny. Obzvlast, kdyz byli batolata. Nikdy to nebyly deti, ktere by tise sedely v koutku a malovaly si (Ted uz jo, ale jsou o hodne starsi). Takze te chapu 😀
To date, uvidis 😉 Pak dej info, jak to nakonec dopadlo 😇
@henesy123 věřím, že je to nepříjmené, ale to půjde. Ze začátku jsem měla taky obavy, ale starší tam dostane obrázek a je celá spokojená. Chodíme na čas se zásobou knížek, takže čekárna stojí 😁. Já teď řeším opačný problém. Se starší (3,5) na ORL v nemocnici, kam chodila mladší (1,5) na rehabku, takže řve už od evidence a minule se uklidnila až po skoro hodině v čekárně. Naštěstí jsme tam potkali kamarádku, takže jsem do ordinace šla jen se starší. No prostě by to probrečela v kočárku a starší by asi hůř spolupracovala 🤷🏼♀️. Co naděláš..
Jinak já hlídám plánovaně mladší dítě kamarádce, její starší je taková hodně bázlivá a když do toho řve miminko tak tam vůbec nespolupracuje.
@bara88 Já se ho na to neptala. 😄 Měla to na dveřích. No, zařídila jsem si to, ale už stejně u této pediatry nejsme. 🤷
Jako v nemocnici taky třeba měl být 1 doprovod na dítě a běžně jsem to dodržovala snad jen já. 😄

A já to teda zase chápu, kdyby ste viděli co můj malej dokáže vyvádět za scény byť mu ani doktorka nic nedělá, za chvilku se k nám přidá další mimčo a budu z toho na palici 🤣 ale manžel je OSVČ, takže nám je tak i tak nějaká propustka k prdu