Rozvedená, v podnájmu. Na jaké dávky mám nárok?

console
2. kvě 2010

Poradí mi prosím někdo, na jaké dávky mám v tomto případě nárok? Díky!

j.a.n.i
2. kvě 2010

To ti těžko někdo poradí, nepíšeš jestli si sama nebo s dítětem, jestli pracuješ, jaký máš příjem a tak... Na co mít nárok určitě nebudeš je příspěvek na bydlení, protože na to je třeba abys měla nájemní smlouvu a trvalé bydliště.

console
autor
2. kvě 2010

A jo, pardon. Mam jedno dite, 2lete. Mat. mam na 3 roky.

j.a.n.i
2. kvě 2010

Tak to ještě závisí na tom, jak dlouho si rozvedená. Měla bys mít nárok na přídavek na dítě, ale tam se zatím uvádí příjem za rok 2008, což jste možná ještě byli spolu, od podzimu (nevím jestli od září nebo od října) se začne brát příjem za rok 2009. Příspěvek na bydlení by byl zajímavý, ale je tam problém s tím trvalým bydlištěm. Pak bys mohla mít nárok na sociální příplatek, tam se bere příjem jen čtvrtletí zpět, ale zas nevím kolik máš alimenty. Další je příspěvek na živobytí, ale už vůbec netuším jak se počítá.

console
autor
3. kvě 2010

Ahoj, diky za odpovedi. Teprve se rozvadim, takze prijem 2008 pada...Jinyk v byte trv.bydliste mam, tak po rozv.zazadam o prisp.na bydleni.Alimenty budu mit cca 3000Kc.

simonceli
3. kvě 2010

Ahoj, ještě bys na soudě mohla žádat při rozvodu o výživné na sebe, které by ti platit bývalý manžel.

console
autor
3. kvě 2010

Ahoj, a z jakeho titulu by to vyzivne bylo na me? Jakoze jsem na materske?

brusinka.pusinka
3. kvě 2010

console samozřejmě že na tebe a když budeš pracovat a budeš mít minimální mzdu můžeš ho mít nadále dokavat se znovu nevdáš nebo nebudeš dostatěčně zaopatřená 😉 Vím to protože tak dopadl můj bratr, platí na svou bývalou a to neměli děti ☹ takže jen na ni a jí se nechce pracovat žije z brigád a bratrova výživného, ale to je jiný případ než ty. Zažádej nebuď hloupá 😉

simonceli
3. kvě 2010

console: je to na tebe, podle toho jaké ti budou dělat příjmy, buď mu stanoví výši, nebo to taky zamítnou. Jak píše brusinka.pusinka. Žádej nebuď hloupá