Špatné číslo účtu ve smlouvě

papai
14. pro 2018

Prosím pomoc, jsem úplná bů... Nastoupila jsem na brigádu na DPP, do 15. mi má chodit výplata, jelikož nepřišla, začala jsem řešit proč a zjistila, že ve smlouvě mám jiné číslo účtu, než které jsem zaměstnavateli nadiktovala. Dá se to nějak řešit a ještě šance, že do Vánoc budu mít peníze na účtě? Mám poslední 500,- a nemám ani dárky (počítala jsem, že je nakoupím z těchhle peněz).
Odpoledne to jdu řešit do práce, ale ať mám alespoň představu...
Smlouvu jsem si kontrolovala, ale jelikož mám nové číslo účtu, které si zatím nepamatuji a 10 minut před tím jsem jí ho diktovala, ani mě nenapadlo, že by bylo špatně.

lv
14. pro 2018

Záleží, jestli firmě dělá výplaty účetní přímo jejich, to by došlo, nebo externí, tam už se to může celé zdržet.

lenoulinkaa
14. pro 2018

@papai pokud mají hotovo a příkazy čekají na zpracování, tak se do nich už asi šáhnout nedá nebo záleží na tom jak to mají nastavené. Může se stát, pokud platba odešla, tak se vrátí pro neexistující účet a oni ti pošlou obratem správně. Pokud by došlo někomu, kdo to číslo účtu má, tak by se měl požádat o vrácení. Jinak budeš muset pořešit s účetní.

merope
14. pro 2018

Zkus řešit co nejrychleji s účetní a uvidíš - je rozdíl, jestli jim ta platba ani nepůjde poslat (neexistující číslo účtu do vlastní banky) nebo se bude čekat, až se to vrátí a tak. Píšeš, že jsi to dneska odpoledne už řešila, tak snad už víš.

Jinak kdyby to přišlo někomu cizímu, tak ty peníze musí vrátit.