icon

Zdravotní pojištění. Od kdy bude zaměstnavatel platit?

24. led 2020

Chtěla jsem se jen zeptat a předem díky za případné odpovědi. Když nastoupím do práce 27.1 znamená to že za mě zaměstnavatel zaplatí i zdravotní pojištění i za leden nebo až za únor?

Strana
z3
autor
28. led 2020

Holky mohla bych sem hodit i sve smeny? Vubec se nevyznam v zakoniku prace co se tyka volna mezi smenami....

kmarie81
28. led 2020

Klidně hod, jak vidíš víc hlav víc ví 🙂

j.a.n.i
28. led 2020

@kmarie81 No, ale to právě nejde, to už smlouva trvá celý měsíc tedy platí i minimální základ...

kmarie81
28. led 2020

@j.a.n.i je to zkrácený uvazek - minimální základ na hodinu je dodržen 187,-kč/hod.
Hele já se nehádám, asi to tak je - jen si myslím, že je to teda blbě nastavený. A vim, že tahle modelová situace je tak trochu přitažená za vlasy 🙂

j.a.n.i
28. led 2020

@kmarie81 ale minimalni vymerovaci zaklad se ponizuje pouze pokud pp netrva cely mesic a to podle poctu dnu. Tady by trval a tedy nikoho nezajímá, ze je to castecny uvazek, to pro zdravotni nehraje zadnou roli.

kmarie81
29. led 2020

@j.a.n.i dobře tak se nechá vždycky ke konci měsíce někde zaměstnat - třeba tady v Plzni na Borských Polích je běžný, že dělníci přicházejí a odcházejí denně - třeba jen na překlepání doby, než se bude moct vrátit na pracák, ale já už o tom nechci polemizovat, jak sem psala výš, jen mě překvapuje, že tam nemusí být to minimum každý měsíc pokrytý, nic víc.

Strana
z3