Zdravotní pojištění po skončení RP. Lze chodit na brigády?
Poradíte? Vzhledem k tomu, že díky koroně se nedaří sehnat práci a už mi končí pobírání RP chci se zdravotní pojišťovně nahlásit jako osoba pečující o dítě do 4 let. Ale chci chodit na brigády, když se povedou. Je to možné?
@bassetlady já se ohledně školky ptala na pojišťovně a pro ně (211) platí pouze ten půlden, rozvržení třeba 2x týdně na delší dobu nebylo možné (je tu ale otázka reálnosti případné kontroly). Já jsem měla možnost si to v práci přizpůsobit a ve školce jsem pro jistotu nahlásila hned od začátku docházku pouze v půldenním režimu.
@eviicka to je úplně na hovňajs. Nevím proč to nemůže být omezeno hodinově jako u rodičáku do 2 let. Protože 2 plné dny ve školce mě stojí stejně jako 5 dopolední. Je to trošku pakárna.A s dojížděním je to i jednodušší, 6 hodin v MHD týdně je pořád lepší než 10. A navíc kdyby hlídala babi, tak ví každej kulový.
@j.a.n.i zeptám se ještě jestli jsem tedy na sociálním něco nezanedbala. Byla jsem osoba pečující dítě do 4 let, zaměstnaná, ale na neplaceném volnu, rodičák jsem nepobírala. Pracovala jsem na dohodu (u jiného zaměstnavatele) do 10 000. Pak jsem přešla na MD (to byl taky důvod, proč jsem nenastoupila do původní práce) Zanedbala jsem něco na sociálním?
@bassetlady jo je to nanic, zvlášť když při pobírání rodičáku tahle podmínka není. Takže pokud si ho můžeš ještě prodloužit, je to nejjednodušší.
@bassetlady Jinak myslím minimální částka na pobírání rodičáku je 50 Kč...
@bassetlady Protože péče o dítě je v principu možná do 15 let, takže se může těžko určovat hodinová dotace za týden, když se počítá s tím, že většina dětí, na které se péče čerpá, už má docházku povinnou. Když vyjdeme z toho, že do 4 let věku se dá pobírat rodičák a od nějakých baj oko 5 let má dítě povinnou docházku, tak je tam vlastně jen jeden rok, kdy by to dávalo smysl.
Tak sem se pripichnu.Konecne smysluplne tema 🙂
@eviicka to už právě nejde, měla jsem slíbenou práci už od listopadu. Jenže korona 🤦♀️

@bassetlady Ad kontrola souhlas s @malenka3 pravidelně to nikdo nekontroluje, spíše na udání či náhodně.