icon

Malá si mě neustále "hlídá". Máte podobnou zkušenost? Jak to řešit?

jana_zofie
21. srp 2020

Ahoj. Poslední 3 týdny si mě moje půlroční dcerka hlídá. Musím být neustále na blízku (případně manžel). Nemůžu ani na záchod, aby nezačala řvát. Ze začátku úplně kontaktní nebyla, pak měla i kontaktnější období, ale toto je extrém. Zažily jste to některá? Jak jste to řešily?

prejeta_zaba
•
21. srp 2020

Ano, zažily to úplně všechny. A některé jsou rády pokud to přejde nástupem do školy. 😁

lv
•
21. srp 2020

Separační úzkost, běžná věc

codal
•
21. srp 2020

Je to normální, já to teda nejvíc zažívám teď, malé jsou skoro dva roky a poslední dva měsíce se ode mě nehne. Tyhle fáze jsou přirozené a vrací se v různých vlnách.

vladienka
•
21. srp 2020

Separačka, ako niekto písal, opakuje sa to vo vlnách. Neurobíš s tým nič, proste jej byť nablízku 🙂 dcéra má 3 roky a ma chvíle keď chce proste len maminku, príde mi to normálne..

tervi
•
21. srp 2020

@jana_zofie Kliiid, v pubertě jí to přejde!😉

amazonkajanik
•
21. srp 2020

@jana_zofie u někoho to přijde dřív,u někoho později. Často se uvádí 8.měsíc. U nás to přišlo s 1.narozeninami 😁
A je jedno,kdo je zrovna na blízku. Když se rozhodne,že chce tátu,tak mě úplně ignoruje a chce za ním. Horší je,když si vzpomene(jako včera,když jsem byla u zubaře),že ho táta už nebaví a chce mamku 😂

jana_zofie
autor
•
21. srp 2020

Děkuji všem. Na jednu stranu jsem ráda, že je to normální, na stranu druhou jsem právě vytáhla prádo z pračky a věšet jednou rukou zatímco na druhé mám 8 kg není taková sranda, jak když vážila polovinu... (nosítko mám, ale na tu chvíli a v tom vedru se mi do něj nechce soukat 😀 )

janedv
•
21. srp 2020

@jana_zofie prezily jsme to vsechny, mnohe jeste se starsi u nohy nebo tak.

zmrzlinka
•
21. srp 2020

Já měla dceru do dvou let na rukou u všeho 😂😂😂 Nosítko a šátek odmítala 🙈

krupka3
•
22. srp 2020

Je to normalni, jak uz psano vys. My jsme to zazili s prvni dcerkou ve 2 vlnach, pokazde jen tyden az dva, nastesti.

95newmommy2020
•
22. srp 2020

Nemáme to sice takhle, ale můj brouk(3.2) do nedávná totálně podavaci, mající rad svůj klid, kočárek po směru,nesnasejici nositko. Teď si vybírá lidi, naštěstí ty, které zná jsou v pohodě různý kamarádky, babičky atd. Ale k cizímu už moc nechce, v kočárku chce na mě vidět a v nositku se mu najednou líbí. :D Jo a teď když ho dam na zem, tak se každou chvíli pohledem ujišťuje, ze tam není sám.

jansovad
•
22. srp 2020

říká se, že to přejde rychleji, pokud jí vyhovíš ve chvíli, kdy tě potřebuje. U nás to bylo jen jedno období (asi bych měla napsat zatím :D ) a trvalo asi dva měsíce.