icon

Permanentní únava - mám doma dvouměsíční miminko

nikitka2323
16. srp 2018

Mile maminky mam dvoumesicniho chlapecka a jsem porad strasne unavena. Se spánkem by ani problem nebyl..v noci naspim i 7 hodin ikdyz rozkouskovane a dopoledne kdyz usne tak si zdrimnu a nim a i odpo někdy. Jsem tak unavena ze az klepu jdou na me mdloby a mam hrozny hlad. Doma melu z posledniho nemam ani spetku energie. Nevim cim je to snad kojem? Ze me maly vysava? Máte některá podobnou zkušenost? Jsou nejake doplnky stravy nebo vitaminy co brat? Diky za rady a nazory

michaela_2
•
16. srp 2018

@nikitka2323 přerušovaný spánek + kojení zejména ze začátku, kdy se kojí fakt často - také jsem první měsíce byla jak chodící mrtvola ☹ Zlepší se to. Nějaké vitamíny pro kojící maminky určitě nejsou na škodu, já brala Mamavit. Hodně pij a pravidelně jez.

katka865
•
16. srp 2018

@nikitka2323 rekla bych ze pomuze cas. Clovek si na to vsechno musi zvyknout. Cela ta pece o miminko je strasna zatez pro cloveka ale bude lip!

michaela19911991
•
16. srp 2018

Moje rada je spousta cokolady a vydrzet. Ja si vubec nevzpomínám na prvni 3 mesice po porodu - jen na unavu. To se upravi neboj. Pak uz se miminko nebude budit tak casto a ty si zvyknes - je to sice neprijemny, ale neboj vetsina jsme si tim prosly.

bayt
•
16. srp 2018

@nikitka2323 Je to ten přerušovaný spánek. Malej má za chvíli 7 měsíců a stále se budí klidně co hodinu. On je asi extrém. Ale někdy na mě už jdou mdloby....

crejzy
•
16. srp 2018

Já mám skoro 11 měsíčního nespavce a jsem taky nonstop unavena a to nekojim. Aktuálně se budí co 30-60minut ( zuby) ale on nikdy nespal vic jak 3h v kuse, bohužel jsem si nezvykla. Píšu ne abych strašila, ale aby jsi vedela ze pokud malá spí bude to lepší a taky ze v energetickém stavu “zombie” nejsi sama.

verunkanatalka
•
16. srp 2018

Já taky bojovala s velkou únavou..Došla jsem si k mudr na krev,jestli je vše ok a zjistila mi strašně málo železa...Užívám ho cca 2 měsíc a jsem sama překvapená,jak mi to pomohlo..

zmrzlinka
•
16. srp 2018

Určitě zkus železo a hořčík.

kittyy17
•
16. srp 2018

U prvního syna jsem byla vyřízená půl roku, pak si tělo zvykne na přerušovaný spánek, u druhého mi to už nijak nevadilo. Určitě zkus vitamíny, hořčík a železo, hodně jíst a pít, poslat tatínka na dvě hodiny s kočárkem a psychicky si odpočinout, třeba s kamarádkou v cukrárně. Mě hodně nabijelo cvičení, dvakrát týdně vypadnout a vyčistit si hlavu...

evee24
•
16. srp 2018

Nemůže to byt štítnou zlazou? Já spim i ve stoje když mi to nesedelo

anetka1701
•
16. srp 2018

Jestli máš tak magnezko-sumak 😀 pomáhá zázračně. Taky jsem řešila. Já ještě beru kapsle z mořského lososa, ty taky pomáhají.

lolam10
•
16. srp 2018

@nikitka2323 urcite zkuste brat zelezo.a zvazila bych krevni testy u dr.a mozna vas posle i na tu endokrinologii ..

janaelia
•
16. srp 2018

@nikitka2323 Nějaké vitamíny na únavu by určitě nebyly na škodu, myslím že magnesium je na to dobré, ale možná bych zvolila nějaké široké spektrum něco pro maminky.

ela90
•
16. srp 2018

Uz to tu padlo, ale takybych doporucila krev u dr, at je jistota ze je vse ok. Ja mela malo zeleza a sestra po porodu problem se stitnou zlazou.

martinka_33
•
16. srp 2018

Dojdi si k obvodní doktorce, udělá krevní obraz a zjistí, jestli ti něco nechybí, mě takhle zjistila problém se štítnou žlázou, jinak to je i rozkouskovaným spaním a teda napsat, že spim 7 h to bych za dost taky nepovažovala, já takhle na kousky potřebuju 10 h, ono je něco jinýho jednou za čas nebo pořád

nikitka2323
autor
•
16. srp 2018

Diky moc damy zitra bezim pro to zelezo 😀