Kdy je vhodné vzít dítě poprvé do kina?
Zajímá mě, kdy jste vzali dítko poprvé do kina a jak to zvládali? Malá si teď ujíždí na mimoních, tak o tom přemýšlíme, ale je ještě celkem prcek. 🙂
Syn mal necele 3 roky a boli sme na Mysi patria do neba. Vydrzal pekne, lebo miluje mysky. Ale my doma nemame telku a rozpravky mu nepustame takze kino je pre neho jak disneyland 😅
Na Mimoních jsme teď byli se synem, za měsíc 3 roky. Už asi před půl rokem jsme byli na Velkém červeném psu, obojí v pohodě vydržel. Naopak Tajemství staré banditky v polovině vzdal. Ale je zvyklí od malička chodit do loutkového divadla. Dcera začínala také mezi 2.a 3. Rokem
Ve 2 letech, Trollove svetove turné. Zamerne jsem vybrala neco,kde se zpivalo nebo tancilo. O to projevuje zajem furt. Od te doby chodime pravidelne a neni problem
@andelka já myslela, že to bude jako jednička a tu má rád. On by to asi i vydržel, ale byl s náma manžel (normálně chodím s dětmi sama, protože manžel kino nemusí) a ten se ho zeptal jestli chce jít, tak šel 😁 když jsme se potkali venku, tak brečel, že už to skončilo a on to neviděl 😁
Tesne pred 6 narozeninami byli se skolkou (odvazne ucitelky). My ji vzali poprve v 6 a cca 3-4 mesicich a od te doby (protoze se chovala vzorne) chodime pravidelne ted jsme byli na mimonich.
Ale fakt je ten ze nechapu moc smysl vzit 2-3 roky stary dite na 100 min. Film (tim hur ze matce je uplne jedno ze tam dite po 15 minutach filmu skace po sedackach a pobiha po celym kine a rve) - vlastni zkusenost pred par tydny na “zlounech”. Si pak pripadam jak matka tyran kdyz pak dceru napominam i za zasusteni bonbonu a jiny deti tam delaji saigon
@xer ty jo, to bych zasla za uvadecem….
A přesně z toho důvodu šla dcera až v necelých 5, aby byla v klidu a ticho.
@veroniquecz no jako mela jsem nervy co ti budu povidat, ale pouzila jsem to pro dceru jako ukazka jak se chovat nema a ze kdyby se jen vzdalene tomuhle chovani priblizila tak do kina uz nepujde.
Hlavne vim ze dite za to nemuze to je blbost a arogance rodicu a uplne jsem nechtela diteti tim zpusobit treba nejaky trauma ze bylo vyhozeny z pohadky z kina. Spis jsem mela chut ty matce jednu placnout.
Jasne kdyz se umi chovat a rodice maji jistotu ze to zvladne anebo v opacnym pripade rychle zmizi at jdou treba s rocnim - no problem.
Poprvé byla ve skoro 3 letech s babičkou a dalšími dětmi, sice dělala blbiny, ale zvládla to, teď bude mít v srpnu 3 a byla letos 2x a super, zvládla to. Určitě chceme jít znovu a právě na Mimoně 🙂
My chodíme celkem často na dětská divadýlka a to je podle mě pro ty školkové děti vhodnější. Syn je vždy nadšený, chodíme tak od 3 let. V tom kině bych se bála, že nevydrží. Divadýlko je pro ty prcky přímo dělané, herci komunikují s publikem. Na kino si ještě asi pár let počkáme, až v tom uvidím nějaký smysl.

@cherie24 s nejstarší ve 2 letech, byli jsme na pohadku o brouccich... vydrzela pekne az do konce... S dalsi dcerkou půjdu pozdeji, je jina, ta by to nevydrzela