Je možné dosáhnout změny pro Babišův odchod?
Myslím tím, že třeba demonstrace, nové volby, jeho vydání k trestnímu stíhání?
Soud přerušil jeho trestní stíhání v kauze Čapí hnízdo. Už je to trapné a je z toho fraška. Nevěřím, že by byl někdy odsouzen. Co si lidé zvolili, to mají.
Ale jistě, nejpozději za 4 roky budou další volby, tam musí obhájit svoji pozici. Fanouškovskou skupinu má početnou, ale také má dost lidí, co ho nemusí. Průměrná délka dožití muže je 77,5 let, Babiš má 71 let a není nesmrtelný stejně jako nikdo z nás.
Ne nemyslím si, že ho sněmovna vydá, ale věšteckou kouli nemám.
Ale jistě, nejpozději za 4 roky budou další volby, tam musí obhájit svoji pozici. Fanouškovskou skupinu má početnou, ale také má dost lidí, co ho nemusí. Průměrná délka dožití muže je 77,5 let, Babiš má 71 let a není nesmrtelný stejně jako nikdo z nás.
Ne nemyslím si, že ho sněmovna vydá, ale věšteckou kouli nemám.
@levandule_k Taky myslim, ze ne... Leda by jim odmitl dát požadovaná korytka 🤔
ne. jak se řikalo před volbama "nechceš demonstrovat? běž volit." teď už nic nezměníme.
Mě už snad Babiš ani neděsí ve srovnání s SPD a Motoristy u moci...
Stát se může cokoliv ,každopádně teď bude čtyři roky "sranda" . Babiš stárne, je to na něm sakra znát, není se čemu divit ,ale on chce to co si za peníze nekoupí a tím je manipulace +moc.My jsme v klidu, máme se skvěle, ale ti co si myslí jak je čeká něco lepšího budou mít krutou realitu.
Bohužel.. to by byl zázrak, aby se něco stalo. Fakt mi nejde do hlavy, kdo ho může volit. 🤦♀️ Normálně jsem zvažovala se odstěhovat a změnit občanství. 😅
Bohužel.. to by byl zázrak, aby se něco stalo. Fakt mi nejde do hlavy, kdo ho může volit. 🤦♀️ Normálně jsem zvažovala se odstěhovat a změnit občanství. 😅
@anonym_8038bb USA si zvolili Trumpa, což je také dobré peklo.
@anonym_autor Ideál by byl, kdyby, když už lid zvolil tohle hnutí, aby se předvedli 1-2 léta aby někteří jeho voliči dostali rozum 😅 pak by trěba PS hlasovali o důvěře vlády a my šli znovu volit? 🤔
@anonym_8038bb USA si zvolili Trumpa, což je také dobré peklo.
@levandule_k No to je taky paráda. Ono vlastně stačí, co se děje u sousedů Slováků... Upřímně bych mnohem radši viděla jednu z těch menších stran. Souzněla bych s nima mnohem víc než napříklas se SPOLU, ale i když je demokracie, tak mi přijde, že je to prostě vždy bitva mezi 2 velkými stranami a pak co si kdo vyjedná.
@levandule_k No to je taky paráda. Ono vlastně stačí, co se děje u sousedů Slováků... Upřímně bych mnohem radši viděla jednu z těch menších stran. Souzněla bych s nima mnohem víc než napříklas se SPOLU, ale i když je demokracie, tak mi přijde, že je to prostě vždy bitva mezi 2 velkými stranami a pak co si kdo vyjedná.
@anonym_8038bb evidentně nestačí, poučení žádný. 😰
No tak děkuji🙂 Já jsme jen doufala, že je nějaká šance. Jsem z něj vytočená, ale asi je pozdě...to budou 4 roky...a co potom, že.
No tak děkuji🙂 Já jsme jen doufala, že je nějaká šance. Jsem z něj vytočená, ale asi je pozdě...to budou 4 roky...a co potom, že.
@anonym_autor Jsi vytočená z výsledku demokratických voleb? Buďme rádi, že je máme! I když to přináší i to, že sem-tam vyhraje někdo, kdo se nám nelíbí. Jako jo, taky z toho neskáču metr dvacet. Ale to, že neprošlo Stačilo! mi ke štěstí musí stačit.
Já tak jako doufám, že se tam pohádají mezi sebou.
@anonym_autor Jsi vytočená z výsledku demokratických voleb? Buďme rádi, že je máme! I když to přináší i to, že sem-tam vyhraje někdo, kdo se nám nelíbí. Jako jo, taky z toho neskáču metr dvacet. Ale to, že neprošlo Stačilo! mi ke štěstí musí stačit.
@merope A proc by nemohla byt vytocena z vysledku demokratickych voleb, to je asi tak stejná logika jako, ze nesmis byt vytocena z prorazeneho kola, protože mas byt rada, zes nezrusila cely auto.
@merope A proc by nemohla byt vytocena z vysledku demokratickych voleb, to je asi tak stejná logika jako, ze nesmis byt vytocena z prorazeneho kola, protože mas byt rada, zes nezrusila cely auto.
@j.a.n.i Tak vytočená / smutná / naštvaná, to je asi relevantní, není relevantní uvažovat jako v tom úvodním příspěvku - na ten v podstatě reaguji - "Myslím tím, že třeba demonstrace, nové volby..."
@j.a.n.i Tak vytočená / smutná / naštvaná, to je asi relevantní, není relevantní uvažovat jako v tom úvodním příspěvku - na ten v podstatě reaguji - "Myslím tím, že třeba demonstrace, nové volby..."
@merope volby jako takové, výsledek, respektuji. Tím spíš, že vyhráli tak jednoznačně, nechápu🫢Myslela jsem to tak, že by praxe a nastalá (tragedie) situace otevřela lidem oči, například. Ne dneska, ale časem.
@merope Demokracie není zárukou toho, že dokáže generovat kvalitní kandidáty. 😉 Jen říká, že volby proběhli férově. Podle mezinárodních hodnocení tady máme vysokou míru svobody.
Na druhou stranu, některé věci proudí tak trochu pod povrchem, Ano jede v podstatě nepřetržitou kampaň. (Je to fér, že má takové prostředky na marketing?) Teď bylo pár brečících videí, jak to Fiala podělal, že máme dluh, nebude z čeho stavět atd. Si fakt nepamatuji, že by pětikoalice v době nástupu natáčela videa, jaký máme schodek v rozpočtu, jak Babiš rozhazoval a jakou máme inflaci i díky covidu., jak covid zasáhl celosvětovou ekonomiku... Si pamatuji jak se vydali premiéři na cestu do Kyjeva, aby podpořili Ukrajinu. ČR velmi rychle ze začátku poslala zbraně Ukrajině. Troufám si tvrdit, že ta rychlá reakce z naší strany z velké části přispěla k tomu, že se Ukrajina vydržela ten začátek a kdyby nebylo ČR tak Ukrajina padne.
Ne já se opravdu neraduji z toho, že demokratické volby dokázaly vygenerovat takového kandidáta
Demonstrace, petice jsou standardní legální demokratické nástroje.
https://denikn.cz/1864721/popalit-cikane-je-pol...
Já jsem také smutná z výsledku voleb. Znamená to, že si nevážím demokracie? Ne. Jsem ráda, že žiji v demokracii, jen očekávám větší kvalitu ve správě ve věcech veřejných než to, co předvádí někteří politici.
Nezapomeň, že druhá strana, když vládu sestavila pětikoalice, tak nadávala jaký je to podvod na voliče a celou dobu jedou na fb nenávistné příspěvky na tuhle vládu. Za mě je v pořádku se vyjadřovat k výsledku voleb.
@anonym_8038bb Nějak jsem nepochopila, koho bys radši viděla.
@anonym_8038bb Nějak jsem nepochopila, koho bys radši viděla.
@levandule_k Tak třeba kampaní a směrem mě zaujala strana Volt. Ráda bych viděla, co dokáží a mohli by dokažte i takové malé strany. Ale hodila jsem to radši Starostům například. 🙂
No, demonstrace... https://www.novinky.cz/clanek/domaci-na-prazsko...
Demonstrace proti výsledku demokratických voleb je nesmysl, ale pokud by premiér dosadil do vlády nácky a rasisty, Nebo se spoléhal na hlasy takovýchto poslanců to už by důvod byl.
Demonstrace proti výsledku demokratických voleb je nesmysl, ale pokud by premiér dosadil do vlády nácky a rasisty, Nebo se spoléhal na hlasy takovýchto poslanců to už by důvod byl.
@kamino jo, viděla jsem.
@sagitta33 A ano, psala jsem, že výsledky jako takové musím respektovat, ANO vládnout bude, protože hlasy, ale ... AB dokáže populismem vybičovat "voliče" z menších měst, s nižším vzděláním, starší ... ty manipulovatelné. a kterých je asi převaha, to je pro mě k nepochopení. A na základě toho budeme mít ve světě ostudu, budeme mít ve vládě nekompetetní lidi?
@levandule_k Tak třeba kampaní a směrem mě zaujala strana Volt. Ráda bych viděla, co dokáží a mohli by dokažte i takové malé strany. Ale hodila jsem to radši Starostům například. 🙂
@anonym_autor Tak to asi jo. Já už se bála, že chceš demonstraci proti výsledku voleb a to bych považovala za velmi nebezpečný precedens.
@anonym_8038bb Já vzhledem k tomu, že k Voltu utekla minimálně část levicového křídla Pirátů poté, co se strana vrátila ke středu, kde v roce 2009 vznikla, tak musím říct, že mě Volt spíše dost štve - před volbami neuvěřitelně útočili v podstatě úplně na všechny, vytahovali všechny staré křivdy Pirátů, sem-tam i jinou stranu a já si je překřtila na: "Proti všem."

Demokraticky jsme si jo zvolili, to se musí respektovat. To vydání - no mně by se to líbilo.