Změna svědka. Co myslíte?

katka102030
24. led 2021

Hezky den dámy. Jdu si pro radu či názor nebo vlastní zkušenost. Jde o to,že jsem si jako svědka zvolila kamarádku,se kterou jsme prožili pubertu,prostě kámošky s velkým K . Víme o sobě defakto všechno.Pak se sice naše cesty rozešli ale po nějakém čase jsme se zase spolu začali bavit atd.Sice od sebe bydlíme jenom cca 15km ale kvůli pracovní vytíženosti se moc nevidíme,takže si spíš napíšeme nebo zavoláme.Ja si právě říkala,že svědek by měl být někdo,s kým člověk něco prozil nebo tak.Ja nepotřebuju aby semnou jezdila a něco zarizovala nebo tak.Ja si vše zarizuju sama.Spis mi šlo hlavně o to,že tu bude někdo,kdo mi pomůže s výběrem dekorací a všeho potřebného nebo mi alespoň jen řekne svůj názor jak to třeba vylepšit atd.Byla strašně nadšená že mi půjde za svědka. Ale zájem o něco z její strany je nulovy.Napriklad teď jsem koukala na kytky a nějakou výzdobu tak mi na to vůbec neodpověděla a jenom mi dneska ráno poslala fotky z chlastacky u nich doma s kamoskama. Takže si začínám říkat,že to asi nebyla dobrá volba a že jsem se v tom prvotním zápalu zřejmě unahlila.A já teď přemýšlím,jestli dát tomu ještě čas nebo prostě změnit svědka. 😒🤔

aronek
24. led 2021

Ahoj, možná bych se s ní v klidu sešla a promluvila si o představách jak se má zapojit. A zkusit to nějak domluvit a srovnat si svoje představy. Já byla za svědka třikrát. Jedné kamarádce tedy dvakrát. Jednou jsem pekla veškeré cukroví, jednou upravovala šaty nevěstě a jednou zajišťovala pití. Bylo to vždy o domluvě, kdo co potřeboval.

amazonkajanik
24. led 2021

@katka102030 tak třeba je nadšená z toho,svědčit vám na svatbě,ale co se týče výběru výzdoby a těch holčičích věcí,tak na to zrovna není. Jestli jste byly fakt kamarádky,tak musíte vědět,jestli byla taková na serepeticky,nebo je to spíš "kluk v sukni "
Možná by lépe poradila s výběrem alkoholu a jídla 🤔😁 to bych jí zkusila poslat a jestli zareaguje,jsme doma. Svědka bych nezměnila a neobtěžovala bych ji kytkama,apod 😊

lv
24. led 2021

Mě svědek osvědčil, a basta.. No vlastně šaty jsme vybirali dpolu, neb ja svedcila zároveň ji. Pozadalas ji o pomoc, s vyberem, atp.? Souhlasila? Dejte si schůzku, proberte potrebne, ona asi nebude reagovat na kazdou vec zvlast.

zuzkasim
24. led 2021

Netušila jsem, že se od svědka očekává i nějaké zapojení během příprav svatby. Já tedy nikomu nesvědčila, ale švagrovou jsem si jako svědka vybrala proto, že ji mám ráda, jsme spolužačky... a s ničím před svatbou mi pomáhat nemusela, zařizovali jsme si vše s mužem sami, měli jsme malou svatbu. Možná netuší, co od ní čekáš? Možná na to moc není? To jakože uvažuju nahlas... neměnila bych svědka jen kvůli tomu, že jsi čekala její větší zapojení, ale já to fakt asi celé cítím úplně jinak.

katanovobran
24. led 2021

@katka102030 ahoj,já sem měla jít kamarádce ze svědka ale nesla sem vybrala si sestru jejího manžela protože se nakonec kvůli covidu vzali na tajno a svatba se konala jen ve 4rech lidech oni dva a ty svědci.I když sem svědek nebyla samotnou mě napadlo koordinovat rozlucku se svobodou,pomoc s výzdobou,zařídila sem ji fotografa kapelu proste abych ji nějak ulehčila potom sem ji koordinovala hosty na svatbě. Takže já si myslím ze proste někdo na to není a nebo si to neuvědomuje asi by Ještěd i měli promluvit protože svědek by měl byt k ruce nápomocen aby si se z toho nepicla do hlavy ..ne ken ze si jde užit jidlo a chlast na svatbu tskovy už úděl svědku bývá ze mají na hrbu hodně věci a pokud to nepochopí asi bych změnila volbu,protože tohle nemá cenu ..budeš potřebovat pomoct protože těch příprav na svatbu je celkem dost.Zkus si s ni o tom nějak rozumne promluvit a říct ji ze toho mas plnou hlavu a ze na to sama nestacis a ze sis představovala ze to budete tak nějak prožívat spolu

lenatko91
24. led 2021

Jdu za svědka svojí kamarádce s velkým K. Řešíme spolu všechno, naopak mi přišlo automatické, že jí budu nápomocná. Každopádně my jsme si na začátku řekly, co se ode mě očekává. Tobě řadím totéž, sedněte si spolu, řekni jí, co od ní čekáš. Když nebude chtít, tak to buď můžeš respektovat a nebo vybrat jiného svědka podle toho, co je ti přednější. Jestli svědek jako blízký člověk nebo svědek jako organizační pomoc. Jinak mně moje svědkyně nepomáhala s přípravou, v ten den mě nalíčila, účastnila se únosu a to bylo vše.

malenka3
24. led 2021

Řekni jí, jaké máš představy od svědka. Sama píšeš, že si zařídíš vše sama,.že nepotřebuješ pomoc. Tak se třeba sama stáhla a nechce ti do toho kecat. Dokud jí neřekneš, co od ní čekáš, nemůžeš se divit, že se nechová podle toho, jak bys chtěla.
Mně svědčil můj brácha. Nehnul ani prstem, já jsem od něj nečekala nic jiného, než mi jít osvědčit a pronést přípitek na rautu. Kdybych chtěla víc, tak mu to řeknu a nebudu se na to ptát na webu.

misisfilip
24. led 2021

Moje kamarádka s velkým K byla moji oporou, pomocníci a všem,co jsem zrovna potřebovala.. když jsem si zkoušela šaty, pomohla mi s vyvazkama, když jsem si nebyla jistá nebo se nemohla rozhodnout, tak to byla ona komu jsem poslala foto a řekla mi: tohle k tobě jde a tohle ne ... Den před svatbou jsme si daly vínko a zůstala se mnou přes noc a povídaly si.. od rána mi dělala morální podporu a vše, co bylo třeba, tak byla tam a pomohla. Dělala mi mluvčí a připravila hry... Vybrala jsem si dobře! A protože ona měla mít svatbu o 14 dní dýl než my a bohužel kvůli Covidu to nestihli, tak i já naopak pomáhala se vším jí... Podporovala, když už po 3. měnili hudbu, fotografa, faráře aj.. pomáhala se vším, co chtěla a potřebovala.. daly si vínko a povídaly u toho...
Možná byt vámi, tak bych vaší kamarádce řekla: hale pomůžeš mi s tím a s tím.. a trošku se víc zapojit,protože potřebují tvojí radu apod.... My si se svědkyni přípravy opravdu i uzily ❤️

janulkaz
Autor odpověď smazal
Zobraz
katka102030
autor
24. led 2021

Holky díky za názory a poznatky.Zarizuju si všechno sama právě z toho důvodu,že z její strany je nezájem.Kdyz u mě byla naposledy tak právě byla nadšená z toho,jak spolu všechno zařídíme a uděláme a jak vybereme saty atd .A teď,když ji požádám o radu a posílala jsem ji pár obrázků nějaké výzdoby co se mi líbila, tak jsem právě chtěla, aby mi řekla svůj názor,nebo joo je to hezký, nebo hele zkus najít ještě něco jiného.Proste nějakou radu.Urcite si sní o tom popovídam.

smudlinka10
24. led 2021

Moje svedkyne nam misto daru koupila prstynky (meli jsme jen symbolicke stribrne) , udelala rezy a pak az pomahala na svatbe s obleknutim, sehnala parfem, drzela saty na wc apod. Ostatni jsme neresily. Jo a rikala mi, ze jsem si spatne vybrala. 😂 Coz se mi potvrdilo. 😂

smudlinka10
24. led 2021

@katka102030 Je vdana/zadana?

katka102030
autor
24. led 2021

@smudlinka10 Ano,je vdaná. Asi jsem naivní no a myslela si že to spolu budeme prožívat jako jsme prožívali všechno 🤣 Holt si s ní o tom promluvim a uvidíme.

daisymaminka
24. led 2021

Poradím jen promluvit si o tom, zkusit ji do toho vtáhnout, uvidíš reakci. Ale pokud to tak nebudeš cítit, tak prostě svědka změň.

ostravacka999
24. led 2021

Tak já jsem také nedostatečně prožívala svatbu mého bratra, kterému jsem šla za svědka. S tehdy budoucí švagrovou jsme byly super kamarádky, nyní se to změnilo po svatbě...Dostatečně jsem neprožívala jejich přípravu na svatbu... :D

ostravacka999
24. led 2021

To si tedy nemyslí můj bratr, kterému jsem šla za svědka. Je ale hodně ve vleku. Až si teď říkáme, koho si to sakra vzal 🙂 Pokud chceš, ať ti pomůže, musíš ji prostě jednoduše říct. Ale měnit svědka kvůli toho, že to dostatečně s tebou neprožívá mi přijde přestřelené...Je to možná tím, že já taky od nikoho nic neočekávala u mé svatby.