Kdo volí Andreje Babiše a proč?
Zajímá mě, zda se tu najde někdo, kdo volí Babise.
Strašně bych chtěla znát důvody proč ho někdo volí.
V moji sociální bubline ho nevoli nikdo, proto mě napadlo, ze se zeptám tady.
Snažím se to pochopit, tak se z dlouhé chvíle ptám 😊
@petramana Protoze nastesti nejsou blbi.
A já si dovolím položit trochu peprnou otázku zakladatelce této diskuze (pokud už to tu davno neni... Nečtu teď komenty).... Zajimal by mě jediný důvod, nebo najdi jediný opravdu pádný důvod, proč by ho měli volit živnostníci, tedy OSVČ lide? Fakt stačí jeden jediný..... Protože mě v tuto chvíli absolutně nic nenapada...
tak urcite minimalne nekteri jakoby odpurci musi kecat, ze ho nevoli... u nas na vesnicich je plno vericich duchodcu a ti voli lidovce... tak bych chtela videt ty radoby antibabisovce koho tedy voli....
ja volit nejdu, asi bych jim tam vsem musela nazvracet 😝
@petramana a kde na to chteji brat??? Boze to je sila,a samozrejme,ze to vsichni vezmou ty penize a to jak jeho volici tak i nevolici,nicmene co nas to bude stat do budoucna nechci ani domyslet....
@marcicek84 ja jim do kasicky nevidim... mozna z uplatku, statnich predrazenych zakazek?
Volby jsou demokraticke, kazdy ma pravo volby. Fakt me bavilo, kdyz jsem pred minulymi volbami delala pro jednu agenturu, kdy se lide nekolikrat ujistovali, zda jsou pruzkumy opravdu anonymni, kdyz pak rekli, ze budou volit ANO.. jo, je to legrace.
@cikitkapb to jo,jsem zvedava jestli to mysli vazne nebo jen lakaji "koblihy". No pokud se bude tak vyrazne zdrazovat jak v potravinach,tak v energiich,tak to stejne nakonec nikdo nepozna,pozna to ale hlavne rozpocet a statni dluh a mozna i nase vnoucata.Fakt dobre uz bylo,je to cim dal horsi a nechapu proc si to lide neuvedomuji,ze az skonci vlada rozdavacu,ze to bude extremne spatne a pak vsichni splaceme nad vydelkem...
Naivně jsem si myslela, že každý aspoň minimálně finančně gramotný člověk mu na tohle zvyšování nenaletí. Z " cizího" se rozdává nejlíp. To, že ty peníze budou splácet ještě minimálně naše vnoučata ( a to jsem hodně optimistická) je jedno? Hlavně, že důchodcům dali jednorázově peníze před Vánoci, aby si je koupili. Kdyby jim radši navýšili důchody o tu rozpočítanou částku. Bylo potřeba si koupit hlasy s tak blbým odůvodněním - mimořádné výdaje kvůli covidu 😃
V tomhle státě se vidlema přehazují miliardy, které nejsou a ve výsledku to stejně zaplatí všichni. 400 000 rodičák je zase jenom slib pro nemakačenka, kteří rodí děti místo práce. A že jich tady je.
Opravdu si ještě někdo myslí, že dostane něco jen tak, bez práce?
@michaela666 je to těžký. Babiš pochopil jednu věc, že Cechacci jsou na prachy, prachy a prachy, každej chce jen urvat co nejvíc pro sebe a co bude nezájem. Včera byl můj muž u jednoho člověka a ten prohlásil, že ho bude volit, protože mu přidal na důchod a na otázku dalšího člověka, jestli ho nezajímá, co bude s našima dětma a v budoucnu odpověděl cituji: To mě nezajímá a je mi to u prdele, ať se snaží jak chtějí, co mě jen do toho jak selady budou mít..... Takže za vším jen hledej sobeckost, vlastní sobeckost a pýchu. .. Přitom jsou všichni blbý, protože ta inflace bude je a bude ještě větší a ve výsledku to všem ty prachy kompletně sežere. Už jen elektřina, přepočítávali jsme to, protože manžel se v tom celkem dobře orientuje, a to jak si po novým roce všichni zacvakame jen za elektrinu, to budou i duchodci čumět, dost hrozí že úplně ti obyčejní pracující lidí budou v těžkých problémech, ale, včetně důchodců.
@orisek56 Ono je to těžké. Ceny energii opravdu nestanovuje Babiš, ale globální energetické trhy a co si budeme povídat, přechodem na zelenou energii bude čím dál dražší, bude jí stále méně. Důchodcům se není moc co divit, že jsou rádi za peníze navíc - máma pracovala celý život, pracovala ve státní správě a důchod má kolem 15 000 po všech těch zvedání - jen režie na dům je kolem 6 000, pokud by měla byt, bude to ještě více. Zbývá 9 000. Kde jsou peníze na léky, benzín, provoz auta ( bydlí na vsi a bohužel dopravní obslužnost je dost špatná ) Kolik lidí zde by z těchto peněz vyžilo? Nedivte se důchodcům, že volí toho, kdo jim nějakou tu kačku přidá. Jediná cesta je, aby fungovaly rodiny, ti co vydělávají peníze podporovali ty, co už vydělávat nemohou a tím pádem by důchodci nebyli tolik ovlivnitelní. Jinou cestu nevidím..
@kamino bylo by dobré, aby si důchodci, kteří za koblihu prodávají budoucnost svych dětí uvědomili dve věci: 1) "pracovat celý život" v reálu znamená cca 40let a pak tu máme dalších 20let kdy nepracují. Takze je jasné, že se nebudou mit za státní peníze tak dobře jako kdyz pracovali. Jestliže nekdo odvádí 40let dejme tomu 5tis tak pak tezko může chtit dalších 20let mit za to plný příjem. 2) lidé neodvadi na sve důchody, ale podporují stávající důchodce. Jenomze těch bylo v době, kdy dnešní důchodci pracovali, mnohem méně....pokud se chteli zabezpcit na důchod meli na to min. 20let po revoluci. Mohli sporit, mohli šetřit, mohli investovat (bavím se o průměrném důchodci cca 70let starém, ktery byl v 89 na vrcholu svych sil). Jako chápu, ze s 15k se špatně vyzije, pokud je senior navíc sám a neni s partnetem aby to bylo alespon 2x15k, ale porad to prostě není důvod spolcit se kvůli tomu s ďáblem. Naštěstí je plno seniorů, kteří si toto uvědomují a Buresovi by to nehodili ani kdyby jim dal zlaté tele. Zas nechci, aby muj prispevek byl bran proti duchodcum obecně. Spíš tim komentuji zaslepenost, ignoranci a financni negramotnost voličů Ano obecně, kteří se rekrutuji ze vsech vekovych skupin. Ale jak jsem myslim psala vyse, na Babisuv populismus ve finale doplati hlavne jeho volici. Az bude inflace nezadržitelna a dospejeme k dluhove brzde, tak prave oni to nejvice pocítí. Lidé, kteří dokáží videt dal nez na konec ulice, jsou zvyklí se postarat o sebe a neskoci na líbivé kecy, ti na tom budou lepe i v dobe krize.
@kamino moje babička má jen blbých 10 tisíc, protože celý život dřela v kravíně a na poště. Za dědu dostala směšný vdovský důchod 1000 Kč. Nebudu tu zmiňovat pár důchodců bývalých protřelých stbaku co udávali, byly ve vyšších funkcích typu starosta atd., co mají teď hordy bytu na soukromo a pronajímají, dělají zle a přitom si hraji na chudinky, měla by být nekde hranice. Ono není důchodce jako důchodce. Pravda, kdyby moji babi nezivili děti, co s ní žijou, tak má velký problém. A přesto řekla, že tohle za takovou cenu nechce.
AB fakt hodně nemám ráda, nedokážu pochopit důvody, proč ho někdo volit chce, ač máme jeho voliče v rodině. Nicméně letos mám fakt problém, já prostě nevím, koho volit. Kalkulačky jsem si dělala v několika provedeních, ale v současném absurdním světě vážně nevím, komu to hodit. Manžel je podporovatelem jedné strany, o politiku se zajímá hodně, ale nedokázal mi zatím pomoct vybrat. A nedokážu se rozhodnout už ani eliminací naprosto nevyhovujících možností - zbyla mi v ruce jen obálka.
@mourovatakocka tak pak je ještě možnost "negativní" volby. Pokud někdo opravdu má s AB problém, tak ho dát konkurenci, ať nevyhraje. Bohužel, ani tahle volba teď není jistá, protože mu konkurují dvě strany a je riziko, že se hlasy rozptýlí a AB opět vyhraje ☹.
@eviicka Já jsem realista, myslím, že ab vyhraje. A dávat hlas nazdařbůh někam, jen aby měl někdo méně hlasů, to je pro mě krajní možnost a spíš otázka hodu korunou, protože po volbách se stejně může spojit s kým chce vzdor tomu, co hlásí strany teď.
@mourovatakocka ja neverim tomu, ze Spolu nebo Pirstan by s nim sli do koalice. Babis vyhraje, to ke jasné. Hrajeme ale o to, aby nesestavil vládu s SPD a sockomunisty, pokud se tam dostanou. Zeman ho sice bude tlacit do posledního dechu, ale pokud nebude mit 101, tak nakonec půjde od válu. Tichou podporu mu ty dve koalice taky nedají. Takze pokud nechces Babise, musis to dat nějaké koaliční (spolu/pirstan) strane...
@20190418 Jako sama žena s úřednickým platem, pokud nebereš úplatky velkou zásobu moc nenaděláš, ale jasně že něco našetřeno má, hlady neumírá, ale přiznejme si, že Babiš jezdí po obcích celé 4 roky, i v té naší prd... byl, pohovořil s lidmi, vyslechl je.. a to je strašně moc. Kontakt s lidmi i mimo kampaně. Nikoho jiného tam nikdy nepamatují. Ti lidé mají pocit, že je to jeden z nich. I tou neurvalou rétorikou je ovlivňuje. Má to naprosto geniálně spočítané. Nebudu hodnotit, jestli je to dobře, nebo špatně, ale je to pohled na to, proč tak velkou skupinu lidí oslovuje. A ještě jednou opakuju, když jsem dělala průzkumy, tak není vše, jak se zdá - tady také všichni říkali, že na Novu nekoukají, max na nějaké dokumenty na dvojce a pak znali celé programové schéma...
@20190418 já nejsem opravdu antiBabiš, ale já upřímně ty důchodce do jisté míry chápu. Mojí babi je 88, ona si po revoluci opravdu příliš přivydělat a našetřit nemohla, za komunistů byla běžná účetní ve fabrice. Naše babi se má slušně, ale ne díky důchodu, ale díky tomu, že máme v rodině dobré vztahy, bydlí v mém bytě (jejich slíbený byt chemička po revoluci prodal radovanu vítkovi) zadarmo, na nákupy jí jezdím já nebo můj táta a obvykle je nechceme zaplatit atd. Kdyby to tak nebylo (platila by tržní nájemné, neměla by část rodiny mojí mámy, ale jen mámy ségru atd), tak by se měla dost z ruky do huby a vyčítat jí, že volí toho, kdo jí něco přidal, by bylo snad až hloupé.
Já lidí, kteří ho voli, protože jim přidal peníze a další slibuje chápu. Většinou se totiž jedná o nizkoprijmove osoby - ať už to jsou důchodci, nebo třeba maminky na RD. Jasně MK je plný uvědomělých maminek, které ho volit nebudou, protože jsou přece finančně gramotné. No ale naprosto chapu např. samozivitelky s nízkým příjmem, nebo rodiny s nízkým příjmem v době, kdy se všechno rapidně zdrazuje, že ho volit budou. Co mají jako dělat? Jít se past?
Btw - volit ho nebudu, ale stejně tak nebudu volit třeba Piráty, protože např. jejich plán "sdíleného bydlení" a další věci mě zvedají ze židle....
@vitezove sice s řadou věci souhlasím, ale že by zkrachovala nějaká hospoda zrovna kvůli EET to fakt ne. Moc dobře vím, jak hospody fungují a proč jich rada byla kvuli EET vytočena. Taky mám dost známých mezi hospodskými a nejsou to vůbec top restaurace, ale spíš hospody vesnického typu se svými štamgasty. Ano, na EET nadávali, ale žádná kvůli EET nezavrela ani se neměla hůř.
@tasimia To je taky řešení - nebavit se s někým kvůli tomu, že volí zrovna toho či onoho 🙈🤷🙄

Babiš chce zvednout rodičák na 400.000 Kč, tak proč by ho nevolili i mladí? zase vyhraje 💪