icon

Kdo volí Andreje Babiše a proč?

28. zář 2021

Zajímá mě, zda se tu najde někdo, kdo volí Babise.
Strašně bych chtěla znát důvody proč ho někdo volí.
V moji sociální bubline ho nevoli nikdo, proto mě napadlo, ze se zeptám tady.
Snažím se to pochopit, tak se z dlouhé chvíle ptám 😊

Strana
z6
kecafon
29. zář 2021

Já také neznám nikoho, kdo ho bude volit, já ho nevolila nikdy,nemám ho ráda, vadí mi na něm snad všechno.

sudylichozrout
29. zář 2021

Neznám nikoho, kdo ho volí. Z rodiny, ani z blízkého okolí. Naštěstí 😀

eviicka
29. zář 2021

@alilali patřím mezi odpůrce AB, ale pro tebe palec nahoru, že jdeš s kůží na trh. Jen škoda, že část lidí má okamžitě potřebu, ti "to dát sežrat za každou cenu", takhle se těžko dá pak vést nějaký dialog.

Jinak já znám i několik lidí 35- co ho volili, co vím, tak někteří už to teď v plánu nemají.

veruuu_kubesovic
29. zář 2021

Tak ses pochválila, že máš ráda koblihy a Andyho...bohužel ti netleskáme...
Koho budu volit, je čistě moje soukromá věc, vytrubovat do světa to nehodlám, natož anonymnímu trollovi 😀

nikjean
29. zář 2021

@veruuu_kubesovic Koho budeš volit je samozřejmě čistě tvoje věc, ovšem co nechápu je, proč se kolem toho dělají takové tajnosti? To jako tím, že řekneš, koho budeš volit otevřeš Pandořinu skříňku nebo co?

alilali
29. zář 2021

@eviicka Asi tak, napsala jsi to přesně. Přitom já bych si o tom klidně úplně v klidu pokecala, ale zkrátka jak někdo slyší slovo "Babiš", tak hned tak nějak útočí.

tasimia
29. zář 2021

U nás v práci ho kolegyně a kolegové volí, protože vidí jak zvedl důchody, základní mzdu atd..Jsou to jejich argumenty, proč mu dají hlas. Začínáme mít tichou kancelář 😂👍.

martaskaaa
29. zář 2021

Uz mi přišly volební lístky a nemam chuť volit nikoho 😀
Zajímavý je, jak existuje spousty diskuzi, kde všichni hází hovna na Babiše a spol, tak mi teda řekněte, kdo ho vlastně volí, kdyz se všichni dušují, že oni ne 😀🤷
U nás na náměstí byl volební stánek ANO a kolem něj moc mladých nebylo... Tak už mám odpověď.
Přidávání důchodu nikam nevede, dá pár šušňů, tím se zase naše státní kasička hezky prohloubí. Vše se zdraží a lidi budou zas tam kde byli i s přidaným důchodem 😀
Chudáci naše děti 🙄

kamino
29. zář 2021

@alilali smekám

Já mám letos u voleb šílený pocit, v každé straně jsou lidi, kterým bych to nehodila ani s kudlou pod krkem, jediná volba je kroužkování a to ještě tak, že jsem si udělala voličský průkaz a jedu volit do jiného kraje.. ano, jsem magor, ale ted tam je tolik nevolitelných lidí, že byly jen dvě možnosti - vyprdnout se na to, nebo najít kandidátku, kde najdu někoho k vykroužkování a na čelních místech nebudou úplné šílenosti...

ai30
29. zář 2021

@alilali Tak pokecejme. Ale kdyz napises 'volim Babise a nereknu proc', tak to uplne zajimavou diskusi neotvira..

uzivatelkapetra
29. zář 2021

@martaskaaa ale důchody růst musí bez ohledu na to, kdo to podepisuje, jinak se ti důchodci můžou jít za chvíli tak pást

vitezove
29. zář 2021

Zrovna dneska jsem o tom vedla zoufalý rozhovor s mým tátou. Většinou ho volí důchodci, kteří fakt nevědí. Mají zkreslené informace a slíbil jim přidat 300 do důchodu. Opravdu. Kamarád mého tátu mu to řekl: nojo, ale on nám dá ty tři stovky... to že za jeho vlády zdražilo maso, máslo, mléko - a tím pádem stejně tři stovky padnou za vlast hodně rychle... to už nikdo neví. To, že musel zavřít svou hospodu kvůli EET, to už si asi nepamatuje. A mladí, kteří by ho nevolili, tak si často řeknou, že to nemá smysl a k volbám prostě nejdou. Je to hrozné, je to smutné a upřímně se bojím. Zcela vážně. Ten člověk je prostě mafián, je to člověk co chce u nás být prezidentem!!!!, člověk který za chvíli bude vlastnit většinu firem v ČR a jak dlouho bude trvat než bude vlastnit celou zemi? Tenhle člověk mojí rodině osobně dost ublížil, zároveň je to fakt šílenec, který se neštítí ničeho a důchodci ho volí, aby měli tři stovky navíc... a nedochází jim jakou připravují budoucnost pro svoje děti a vnoučata. :( Je mi z toho fakt úzko.

jana7ka
29. zář 2021

Já naprosto chápu, že ho někdo volí, pokud se mu to vyplatí, ale já nedělám ve státní správě ani nejsem v důchodu, tak raději čerta než jeho. Myslím že už předvedl vše co umí.

junitax
29. zář 2021

@uzivatelkapetra Na zvyšování důchodu máme daná pravidla zákonem. Netvrdím, že je zákon skvělý, ale tato vláda slibovala nový zákon. Není. Nesystémové zvýšení (náhodou vždy před volbami) neskutečně v budoucnu zatíží státní rozpočet. Navíc se tím opět snižuje zásluhovost, která je i tak mizivá. K tomu zbytečných 5000 Kč (naštěstí jednorázově) a zbytečné slevy 75 procent. Naše děti a případně vnuci se zblázní.

alilali
29. zář 2021

@ai30 No, já jsem to myslela jako pokecat osobně s někým, ne si tady v diskuzi dopisovat o takovém tématu, protože vím jak by to dopadlo. 🙂

sudylichozrout
30. zář 2021

@alilali Fakt chces volit tohle? Proc, proboha? 🤦
https://m.facebook.com/denik.cz/videos/45151456...

alilali
30. zář 2021

@sudylichozrout Na video se podívám a ráda ti samozřejmě do soukromé zprávy pokud chceš i odpovím 🙂. Já holky nerikam, že ANO je nejlepší volba, ale mě je prostě nejvíce sympaticka.
A teda dodávám, že n jsem důchodce, koblihar a ani státní zaměstnanec.

nikjean
30. zář 2021

@alilali A co je ti konkrétně na téhle straně sympatické? 🙂

cikitkapb
30. zář 2021

@alilali Čím ti tak moc imponujou? 🤔

me_druhe_ja
30. zář 2021

Letos je ten výběr teda extrémně příšernej. Upřímně říkám, že ani jedna strana/uskupení mi nevyhovuje. Jen jedni jsou nejmenší zlo. Což je dost smutný.

marcicek84
30. zář 2021

Nejde volit stranu,ktera vede CR ke krachu.Ti co si trd mnou ruce nad soc.jistotami,tak pak splacou nad vydelkem,nicmene jak vidno,lide jsou nepoucitelni a bohuzel se muze stat,ze po volbach k zadne zmene nedojde,mozna az vyhraje Babis volbu prezidenta....Dost hori duchodova reforma a ze se nas to tady uz tyka,dale je probl.lem.s nekontrolovatelnym zadluzovanim bez poradneho planu na snizeni dluhu...ta inflace s zdrazovani bytu je taktez dilo Babise a neprozretelneho pumpovani penez do ekonomiky...No a tak nejak si tu zijem a bohuzel moc neni v te politice kde brat...

sudylichozrout
30. zář 2021

@alilali Jojo, budu moc rada. Napis do SZ, diky. 😉

vitezove
30. zář 2021

@alilali Dobře, pojďme si o tom popovídat. Za doby vlády ano vzniklo EET, zkrachovalo spousta hospod, země se ocitla v mega krizi kvůli nesmyslnému řešení korona viru, Babiš si dělá se státem co se mu zachce, ačkoli slíbil, že se vzdá podniků tak to neudělal. Je to bývalý STbák, atp. Chceš toho víc? Jak si přišla na to, že je ANO sympatické? Protože slibuje co nemůže splnit? Ano, je to mistr slibů.

https://www.youtube.com/watch?v=ua7rzrezm-c
elvira
30. zář 2021

Tak Hitler měl ve své době taky sympatizanty. A spousta žen by si s ním udělalo miminko... Zkrátka sympatie.🤭😁

cikitkapb
30. zář 2021

@elvira To máš pravdu. Psychopati jsou svým způsobem „okouzlující“. Žel bohu, asi jen psycholog by nám dokázal říct, proč to tak je. 🤷🏻‍♀️ Máme tady nějakou psycholožku?

michaela666
30. zář 2021

@marcicek84 Když se nestane zázrak a Babiše konečně nezavřou za všechny ty svinstva, tak radši ať je prezidentem než znovu premiérem. Tam nebude mít tolik prostoru všechno posrat. Co si budem povídat, po tom co předvádí Zeman už snad nic horšího být nemůže.

sudylichozrout
30. zář 2021

@cikitkapb Alfasamec. Psychopat jim sice nemusi byt, ale chova se tak. A to je univerzalni klic k temer vsem klinum.

marketa11112
30. zář 2021

Tak asi vime, ktera vetsina Babiše voli. V ČR je 3 miliony duchodcu. A bohuzel pro nas, chodi poctive k volbam. Muj otec, uz kdyz mu bylo pres 60 rekl, ze lidem nad sedesat by se melo sebrat volebni pravo. Ze uz proste blbnou a nezajima je budoucnost statu, deti a vnuku, ze opravdu vidi veci zkreslene ze sve bubliny na lavicce pred panelakem.
Bohuzel i v nasi rodine se najde nekdo, kdo tuhle zrudnou stranu voli. Nemluvim s nim o politice, nikdy, roznesla bych ho v zubech. Kdyz zacne prudit, mavnu rukou, a odchazim. Jsem rada, ze jde o vyvdanou cast rodiny a ne o me prime pribuzne.

malanoha
30. zář 2021

@vitezove Ve vetsine diskuzi na tema Babis a/nebo volby se obcas nekdo objevi s tim, ze ho voli. Ale kdyz se nekdo zepta, jestli mu na nem nevadi, ze delal/dela to ci ono, tak uz se dotycny volic nikdy neozve. Nejspis jsou jeho zastanci hluchy a slepy 🤷‍♀️ Nebo spis vidi jenom to, co chtějí videt...

Strana
z6