Kdo volí Andreje Babiše a proč?
Zajímá mě, zda se tu najde někdo, kdo volí Babise.
Strašně bych chtěla znát důvody proč ho někdo volí.
V moji sociální bubline ho nevoli nikdo, proto mě napadlo, ze se zeptám tady.
Snažím se to pochopit, tak se z dlouhé chvíle ptám 😊
@sudylichozrout Piratske forum je krome jineho i ofiko vnitrostranicke forum. Clenove vystupuji, komunikuji a diskutuji pod vlastnim jmenem a prezentuji vlastni nazorovou rovinu, to je jejich kredo, nic neschovavat. Uz na to parkrat doplatili nekteri clenove strany ale porad v tom jedou.
To, jestli tam diskutuji odrostli pubertaci s jinymi odrostlymi pubertakx nebo vyslouzilymi vzornymi obcany je jaksi ted druhorade protoze hlavnim jadrem pro mne je videt to, jake myslenkove pochody maji jak clenove teto strany bez ohledu na vek (jelikoz od rijna tam mozna budou sedet a rozhodovat o smerovani teto zeme), tak priznivci nebo potencionalni volici teto strany ze kterych se mozna rekrutuji novi clenove a treba i ti budou rozhodovat o teto zemi. A pokud se tato strana dostane do vlady, tak tyto i kdyz treba jen myslenky, ty budou tlacene do popredi, diskutovany a rozebirany ze vsech moznych uhlu.
@jelenice_zavodnice Ja nerozporuju, ze si to nejaky clen piratske strany pomyslel, nebo si dovolil o tom diskutovat. Rozporuju to, ze to 'chcou udelat'. Nechcou, v programu to nemaji, oficialni stanovisko to neni. Vzdyt je to uplna blbost, to by byla politicka sebevrazda.. 🤦
@jelenice_zavodnice Jak vis, ze zrovna tato myslenka bude tlacena do popredi? Jestli budou do popredi tlacit veskere arbitrarni myslenky, ktere se kdy objevily na jejich foru, tak to bude tlacenice jak blazen, na to si snad aj koupim listek..
@ai30 To take uvadim, ze v programu to nemaji. Ale jmenovite v diskuzi o tom nekteri clenove zapalene diskutuji, je to tam. Uplne stejne jako kdyz mezi sebou diskutuji treba clenove SPD nebo jineho uskupeni.
@ai30 A jak vis, ze tato myslenka nebude tlacena do popredi kdyz je postavena na tak dulezitem programovem bode cislo jedna, vlastne nejdulezitejsim dle jejich prezentace, kterym je danova reforma?
Průzkum bez práce sis tu vytvořil/a, gratuluju.
@sudylichozrout Já vím, že je to "ode zdi ke zdi", ale já nevěřím, že si ho ukočíruji. Na mě působí dost dominantně a nemám pocit, že by ho kdokoliv že STAN dokázal brzdit. Neříkám, že Slachta je značka ideál, ale když se sněmovny dostane, stejně se nedostane do vlády. Pro mě je to výběr nejmenšího zla. A SPOLU už vůbec ne - většinu z nich jsem už někdy volila a vždycky jsem se spálila 🙈🙈🙈. A dlouhodobě nemusím Fialu, TOPku mám bohužel spojenou s Kalouskem, i když vím, že je to out. A KDU jsem neměla ráda nikdy.
@kassandra1 Taky super názor, že policisté, učitele a zdravotníci si vlastně přidat nezaslouží 🙈🤷🙈🤷🙈🤷🙄🙄🙄
@ilonne Ja chapu tvou deziluzi a to, ze nemas vlastne koho. V tenhle moment je podle me lepsi k tem volbam nejit, nez volit subjekt, ktery je uplne sileny. Ja si myslim, ze lidem hodne unika jedna vec. Ta volba neni jen o tom, ze das nekomu hlas, ale o tom, ze rozhodujes o smerovani zeme, takze vlastne o osudu vsech. Volit cloveka, ktery v podstate kvuli nicemu a na objednavku Zemana pomohl destruovat Necasovu vladu a jeho program se sklada prakticky jen z rozsirovani pravomoci policie, je strasna lehkomyslnoat a hazard s obcany. Videla jsi Slachtu v nejakych debatach? Ten clovek vubec netusi, o cem je rec. Nema vubec zadny program, nevi, jak resit duchodovou reformu, jak resit to silene zadluzeni. Opakuje jen prazdne fraze a pak to zakonci tim, ze je potreba vice policie.
Nemam pravo ti do toho kecat, vim to. Ale mam pravo te poprosit, aby sis svou volbu skutecne peclive rozmyslela.
❤️
@sudylichozrout Tak mám ještě týden. Ale zatím jsem čím dál víc znechucena 🙄. Já tedy Nečasove vládě a te jeho "princezně Nagyové" nikdy nefandila. Každopádně si myslím, že tenkrát to vyšetřování bylo dost odflaknute, jinak by to skončilo řádným odsouzením a potrestáním.
@sudylichozrout vím, že ty to nedelas, ale taky mi čím dál víc vadí takovéto "jak ho můžeš volit, ty jsi úplně..., koukej volit někoho jiného...., copak nemáš mozek..." atd.. prostě styl "premluv babu..". Viz jeden z příspěvků "začínáme mít tichou kancelář". Máme rozdílné názory na volby i v rodině, i se známými a stejně se dal bavíme úplně v pohodě. Já zase nechápu, jak někdo může kritizovat svoji babičku/rodiče/kohokoli jen za to, že volí Babiše. Můj taťka ho také volí a je to velice inteligentní člověk, který celý život pracoval a pracoval na sobě. A pro něj prostě jeho program vychází nejlépe. A fakt mu kvůli tomu nenadavam....
@ilonne Ja si naopak myslim, ze odflaknute nebylo, protoze byl veliky interes, aby padl exemplarni trest. Vysledkem byly nezdanene kabelky za 250 tisic a sledovacka Necasovy prvni zeny. Urcite to neni nic ctihodneho a rizeni stale bezi, coz je dobre. Nelze zneuzivat bezpecnostni slozky. Ale exemplarni trest by nebyl spravny, protoze kdyz se na to podivas optikou toho, co stalo za tou kauzou, slo by vylozene o politicky proces, v nemz Nagyova i Slachta s Istvanem sehrali roli uzitecnych idiotu duu Babis a Zeman. A kdyz se podivas na to, co prochazi Babisovi a koneckoncu i spolupracovnikum Zemana (Mynar, Nehedly), tak je to uplne jasne.
Jj, mas tyden. Procti si peclive programy, koukni na ty predvolebni debaty a pak se rozhodni. Videla jsem ted nekolikrat Rakusana a byl paradni. Muzes pouzit az 4 krouzky, abys svym hlasem poslala do Snemovny tve favority. Jeste porad si muzes udelat volicsky prukaz a jet volit do jineho regionu, kde je prijatelnejsi kandidatka. Moznosti mas hodne. 🙂
@sudylichozrout udrzi pouze v pripade, ze lidi budou krouzkovat a v to moc neverim. Pirati s jejich forem, coz je jejich zaklinadlo skoro pri kazde konverzaci si neco odhlasuji a tvrde za tim pujdou. Takze studovat zivotopisy, inzernet, krouzkovat a pak s pocitem totalniho zmaru to tam hodit a modlit se, aby ten samy napad dostal i nekdo jiny...
Ano, klidně reknu nahlas , ze je desne a opravdu nepochopitelne, ze nekdo voli strany stbaku, zlodeju, vrahu ( asi je jasne, o ktere strany jde)...a pokud nekoho takoveho voli clen me rodiny, stydim se za to. Stydim se za nej. Na vztahu k nemu to nic nezmeni, protoze i bez toho si o tomto cloveku myslim sve. Naopak me to utvrdi v tom, ze nejen on, ale ze cesky narod je plny sobeckych samolibych pitomcu.
Mě asi nepřestane fascinovat ten paradox… Když šlo o covid tak všichni měli honem myslet na druhý, a nosit hadr na hubě, aby nikdo nikoho nenakazil. Ale jak jde o budoucnost státu, to nikoho nezajímá, že by měl myslet i na druhý? Hlavně na svoje potomstvo, protože to oni tady budou žít ještě dlouho po nich. 🤔🤷🏻♀️ A hlavně oni budou splácet ty dluhy, který teď vláda nasekala… A nezapomeňte ještě zmínit, že nepřeju ty prachy důchodcům… Já bych jim je i přála, kdyby je dostali za trochu jiných podmínek. A ruku na srdce, zrovna důchodci o svůj příjem v době lockdownů fakt nepřišli, aby museli dostat „rouškovné“. Takže ne, Babiše fakt ne. A mrzí mě, že ta jedna jediná, co se tady přiznala k tomu, že mu to hodí, nechce veřejně diskutovat o tom proč…
Volit ANO rozhodně nebudu...koukala jsem se nedávno na pořad Česko hledá premiéra, kde místo Bartoše byl Rakušan. Právě Rakušan a jeho strana se mi líbí nejvíc. Zato Babiš byl k smíchu a je vidět že už je úplně zoufalý.
@cikitkapb Vytecna poznamka. 👍
@ilonne Tak ignorovat komentáře, jako ten tebou zmiňovaný, je jednoduchý ignorovat. Já se slušně zeptala, čím jí tak imponujou a odpověď jsem nedostala. Když má člověk slušné vystupování, tak umím slušně diskutovat, nejen o politice. Nepatřím mezi lidi, kteří si myslí, že jejich „pravda“ je ta jediná správná. 🤷🏻♀️
Myslím, že se shodneme na jedné věci - Babiš je génius. Opravdu. Pro mě je to mafiánský psychopatický génius. Pro někoho jiného je to jen génius.... Každopádně člověk musí ocenit, že na to jaké dělá šílenosti a jak špatně se rozhoduje, tak to prostě dokáže obhájit a vykecat lidem díru do hlavy, aby ho volili zas a zas. Je to génius.
@ilonne vis , to je tezke. Ja to mam spojene navic s osobou, kterou fakt nemam rada. Mam pak ostrejsi reakce. Kazdopadne ,kdyz lidem opravdu nevadi, co za hnus politici provadi, tak jaci pak jsou oni sami? Zde se pere dost pradla verejne. Je nepochopitelne, ze lide dal voli osoby, ktere provadi silene prasarny, jsou zde jasne dukazy, svedci, znicene firmy, znicene zivoty. A to vse pro par fifniku v penezence? Pro tech par korun jsou ochotni rodice stizit budoucnost svych deti a vnoucat? Je to proste sobeske.
A ted k te silene drivejsi praci a tomu dreni nasich rodicu. Ano, bylo mene stroju a vice prace ,,ruco,,. Ale na pozicich, kde je dnes nekolik lidi, jich drive bylo defakto stovky. Byla zde umela zamestnanost, lide se v praci flakali, meloucharili a kradli - vsak vse bylo vsech. Hesla ,,kdo nekrade, okrada svou rodinu,, asi vsichni zname. Tech postavenych domu a domecku ze statniho materialu najdes po cr tisice. Tech, co se chodilo do fabriky vyspat, take. Lide meli daleko vice volna, nez dnes. Zeny meli automaticky praci na ranni. Nerikam tim, ze nepracovali, v nekterych profesich se urcite i nadreli, ale zdaleka ne vsude. Invalidni duchody se davali za kde co. Dnes ti ho pomalu nechteji dat ani ,kdyz tam prijdes s urizlou hlavou ( nechci ted resit zneuzivani davek, to bychom se dostali jinam). Chci jen rict, ze tvrdit, ze se vsichni nadreli, neni uplne pravda. Fakt nemam pocit, ze bychom se namakali mene a nezaslouzime si mit slusnou budoucnost. Stejne tak nase deti. Kazda doba je jina a prinasi neco dobreho a neco spatneho, ale vzdy ma clovek koukat do budoucna a myslet na dalsi generace. Myslet jen na sebe, nemusime pak resit ani otazky kolem zivotniho prostredi. Sakra, proc se snazim minimalizovat odpad, proc tridim a pod. At se pak v tom nase deti klidne vykoupou. A takhle bychom mohli pokracovat do vsech odvetvi zivota. Vadi mi, ze stari lide chteji, abychom na ne brali ohledy a pomahali jim, ale oni nejsou ochotni udelat nic pro mlade a ustoupit o pid. A akceptovat nazor mladych? To uz vubec ne.
@ilonne Ty jsi učitelka viď? 😀
Jeste dodam, ze dokazu najit i nejaky ten duvod u starsich lidi, proc tyto strany voli ( ANO , komunisty, ČSSD. At jde o nostalgii, najivni duveru, vliv souseda z lavicky nebo tech par kacek v penezence), ale asi nikdy nepochopim duvody mladych. Tam fakt tapu. Treba mi to nekdo dokaze vysvetlit a ja si reknu: nu dobra, neni to zas takova hruza ( program). Ale ciny osazenstva to proste neodpare.
@kassandra1 Ano jsem a říkám, že si zasloužíme každou korunu, kterou nám přidali nebo chtějí přidat. A neboj nepopírám, že všichni nepracují na 100%, ale až na jednu výjimku, mám ve svém okolí učitele, kteří opravdu makaji i výrazně nad rámec svých povinností. A to stejné je u zdravotníků a policistů a dalších profesí.

@jelenice_zavodnice Lidi toho nazvani. To, co se objevi na foru, at uz je jakekoliv, nelze brat vazne. Prekvapuje me, ze nekdo (nemyslim ted tebe) si mysli, ze kdyz par odrostlych pubertaku napise na piratskem foru kravinu, je to stanovisko cele strany.