Nejdu volit. Jak jste na tom vy?
Klidně můžete přispívat i anonymně, chálu, že to je téma možná nepříjemné, ale já k volbám nejdu. Mám proto svoje důvody. Žádná ze stran pro mě není úplně přijatelná.
Setkávám se s nepochopením, ale ok, beru.
Jak jste na tom, je tu někdo další? Nebo jdete všichni?
@1pomnenka o volby v cr se nezajimam vice nez 15 let , muze mi nekdo tuhle formulaci vysvetlit ?
,, hlasy těch, kteří nejdou volit, se přičtou straně, která zvítězila. ,,
@veronicka89 No, když se nad tím zamyslím, bylo by to hodně moc hlasů od nevoličů, které se jen tak přimáznou straně, která ve volbách vyhraje. Je to šílené.
@1pomnenka o volby v cr se nezajimam vice nez 15 let , muze mi nekdo tuhle formulaci vysvetlit ?
@veronicka89 ano, je to takovy debilni system, ktery zvyhodnuje nejsilnejsi strany.
Tak nejít k volbám je právo, volit není povinnost. Divím se kolik lidí se tu do takového člověka pustilo. Nemusí to nutně znamenat, že je mu jedno jak to dopadne, jen si vyhrazuje právo do toho nezasahovat.
K volbám do Evropského parlamentu chodí snad 30% lidí, možná i míň. Kde jsou všichni ti co říkají jak nevolit je nezodpovědné? Chápu, že při někoho jsou to méně důležité volby, ale stejně tak někdo může pohlížet na volby do parlamentu ve srovnání třeba s krajskými volbami.
Také moc nechápu tu větu, že hlasy nevoličů se přičtou vítězné straně. To přece není pravda. Hlasy nevoličů se nikam nepřičítají. Jde jen o to, že o vítězích rozhoduje menší počet lidí a pak se může vyšvihnout strana, která má více loajálních voličů. Mělo to význam v dobách silné základny komunistů. Pokud se mýlím, prosím vysvětlete mi to někdo.
Jinak já volit půjdu, budu volit jednu z menších stran, aby to povolební vyjednávání nebylo příliš monopolní. Ale přiznám se, že politiku moc nesleduji, jen tak co ke mě propadne.
Tak nejít k volbám je právo, volit není povinnost. Divím se kolik lidí se tu do takového člověka pustilo. Nemusí to nutně znamenat, že je mu jedno jak to dopadne, jen si vyhrazuje právo do toho nezasahovat.
K volbám do Evropského parlamentu chodí snad 30% lidí, možná i míň. Kde jsou všichni ti co říkají jak nevolit je nezodpovědné? Chápu, že při někoho jsou to méně důležité volby, ale stejně tak někdo může pohlížet na volby do parlamentu ve srovnání třeba s krajskými volbami.
Také moc nechápu tu větu, že hlasy nevoličů se přičtou vítězné straně. To přece není pravda. Hlasy nevoličů se nikam nepřičítají. Jde jen o to, že o vítězích rozhoduje menší počet lidí a pak se může vyšvihnout strana, která má více loajálních voličů. Mělo to význam v dobách silné základny komunistů. Pokud se mýlím, prosím vysvětlete mi to někdo.
Jinak já volit půjdu, budu volit jednu z menších stran, aby to povolební vyjednávání nebylo příliš monopolní. Ale přiznám se, že politiku moc nesleduji, jen tak co ke mě propadne.
@lovemusicsun ja to takhle taky chapu , a nikdy jsem o zadnem přiřazovani hlasu lidi co nesli volit neslysela ...
@fire85 Asi nechápeš význam toho slova zvláštní ( neobvyklý, odlišný, nestandardní, podivný, zkrátka jiný ). A to zakladatelka bude nebo ne, když si nedokáže vybrat lístek nebo nejde nebo půjde a jako vrchol hodí prázdnou obálku? Tak to může sedět doma a nemusí to tu vůbec psát, že nejde, nikdo se jí na to neptal. Založila téma, má odpovědi a je mi jedno, zda se jí líbí nebo ne.
@1pomnenka tak zvláštní jsi přinejmenším ty sama, když máš potrebu tady psát takovy zbytečný komentáře. Klidně k volbám jít nemusí a může to tady napsat, ty to nemusíš číst .
Hezky to vysvětluje Tomáš Sedláček, takže i ten, kdo nevolí, tak vlastně volí: https://www.facebook.com/sedlacekt/posts/není-z...
Nechápu tvůj důvod tady sdělovat, že nejdeš k volbám.
Volby nejsou manželství, kde hledáš životní ideál. Taky mi na kažsé straně něco vadí, ale nesnesu zkrátka už jen představu, že to tady převezme stbácká prokremelská sv*ně, která půjde do vlády s kýmoliv.
@1pomnenka tak zvláštní jsi přinejmenším ty sama, když máš potrebu tady psát takovy zbytečný komentáře. Klidně k volbám jít nemusí a může to tady napsat, ty to nemusíš číst .
@fire85
Taky mi to přijde zvláštní, ze některým nezáleží na svým státě. Jestli chce zit v demokracii nebo komunismu! 🤷🏻♀️
Nezapomeň na to, že hlasy těch, kteří nejdou volit, se přičtou straně, která zvítězila. Takový je u nás volební zákon, u nás neexistuje se z voleb vyvázat, bojkotovat je, nevolit. Přečti si článek ředitele Knihovny Václava Havla Tomáše Sedláčka. Máš problém najít si jednu stranu a zaškrtnout 4 lidi? Tak jsi přinejmenším zvláštní.
@1pomnenka "Nezapomeň na to, že hlasy těch, kteří nejdou volit, se přičtou straně, která zvítězila." To je co za blbost?
A obecně - jít nebo nejít k volbám, je právo každého. A neznamená to, že tím automaticky dávám hlas někomu jinému. Ano, pokud vím, že ten, kdo nechce jít k volbám, by pravděpodobně volil nějakou "rozumnou" stranu, tak ho může motivovat, že svojí absencí pomůže ke zvolení nějakému ksindlu. Nicméně v tomhle případě vůbec netušíte, komu by dotyčná ten hlas dala a jestli tady nepřemlouváte ke hlasování potenciální voličku Stačilo. Takže nechápu, proč tolik lidí tak moc vzrušuje to, že se někdo té volby vzdá a nechá rozhodnutí na ostatních. Je to každého svobodné rozhodnutí, stejně jako to, komu ten hlas dá. Úskalí demokracie se tomu říká.
@1pomnenka "Nezapomeň na to, že hlasy těch, kteří nejdou volit, se přičtou straně, která zvítězila." To je co za blbost?
A obecně - jít nebo nejít k volbám, je právo každého. A neznamená to, že tím automaticky dávám hlas někomu jinému. Ano, pokud vím, že ten, kdo nechce jít k volbám, by pravděpodobně volil nějakou "rozumnou" stranu, tak ho může motivovat, že svojí absencí pomůže ke zvolení nějakému ksindlu. Nicméně v tomhle případě vůbec netušíte, komu by dotyčná ten hlas dala a jestli tady nepřemlouváte ke hlasování potenciální voličku Stačilo. Takže nechápu, proč tolik lidí tak moc vzrušuje to, že se někdo té volby vzdá a nechá rozhodnutí na ostatních. Je to každého svobodné rozhodnutí, stejně jako to, komu ten hlas dá. Úskalí demokracie se tomu říká.
@suzanna123 Co je to za blbost, to se ptáš mne? Já přece volební zákon nevytvořila, ptej se na těch správných místech.
@suzanna123 Co je to za blbost, to se ptáš mne? Já přece volební zákon nevytvořila, ptej se na těch správných místech.
@1pomnenka volební zákon, respektive zákon o volbách ne, ale tohle ano - nebo ten, od koho tuhle pitomost máš. Počítají se pouze odevzdané hlasy.
*...platné odevzdané hlasy
Anonymy, asi jako v každé takovéto předem kontroverzní diskuzi, nikdy nezklamou, že vám to za to stojí, pokud jo tak někoho chcete, stačí k volbám jít a ne tu anonymně psát, že nepůjdu a doufat, že vyhraje Babiš. To je takový problém tam ten lístek s ním hodit??? Holt zas někdo chce být zajímavý. Je možnost volby, chci nechce, ale dělat z toho takový tyjádr, nepochopím, ale vrána k vráně ... ;)
@1pomnenka Hm,tak to letos bude asi hodně "zvlástnich" lidí....v mém okolí mám opravdu hodně lidí, kteří volit nepůjdou, přitom posledně volili...jsou znechuceni politikou a celkově vším. Nebo hodně lidi zvazuje ten prazdný listek (vč. mě...nemám to na 100%...možná na poslední chvíli tam něco hodím proti Babišovi...mozná fakt zvolím zvolit naslepo ze 2 možností, aniz bych věděla)
@anonym_682b7e U mě v okolí jde volit docela dost lidí, protože nechtějí jít na východ jako Slovensko. K vládě mají výhrady, ale ví, že dělat podržtašku Rusku nám nepřinese nic dobrého.
Letos nejdu. To, co se teď děje, je mi proti srsti. Nevím, kdo lže více, aby získal voliče. Nejvíc mi vadí uvědomělé příspěvky přátel na Facebooku a následně hádky, když má někdo jiný názor. Manžel jde.
@macik84 Politici lhali vždycky, to si nedělej iluze, že to někdy bylo lepší, teď je to víc vidět. A někomu se podařilo vytvořit atmosféru, že to stojí totálně za ho*no, máme se prach bídně. (Nepopírám, že to mají některé skupiny obyvatel těžké.) Díky sociálním sítím se můžou zviditelnit některé výroky, jiné vytrhnout z kontextu, také můžeš o někom velmi snadno šířit pomluvy. Provádět praktickou politiku je dost náročné, chtít přidat někomu, pak na to musíš, ale někde vzít, což buď můžeš vzít jinému resortu, nebo zvýší daně, půjčíš si, tedy to budou splácet tvé děti... A dělat reformy, měnit systém je velmi komplikované, protože lidi nemají rádi změny a není to tak, že si řekneš, uděláme reformu školství a všichni se budou snažit udělat školství, co nejlepší, ale někteří ti budou házet klacky pod nohy, musíš získat pro svůj nápad, takže zase slíbíš někomu, že podpoříš jeho návrh v jiné věci. Já bych politiku dělat nechtěla.
Hláaím, že u nás 14:15 - zástupy voličů, převážně starší ročníky. Jako frontu před volební místností jsem snad ještě nestála...
U nás se mi zdálo, že kolem čtvrté bylo také dost rušno.
17:25
Až čtvrtina voličů odevzdala na řadě míst v Česku dnes do 16.00 hlas ve sněmovních volbách. Vyplývá to z informací od volebních komisařů nebo zástupců radnic a hejtmanství. Účast za první dvě hodiny voleb je tak vyšší než při volbách do Sněmovny v roce 2021, kdy za stejnou dobu dorazila k urnám většinou méně než pětina voličů. (ČTK)
https://denikn.cz/minuta/1855577/
Možná je to dobrá zpráva, protože se chtělo opozici a proruským stranám vyvolat dojem, že tahle vláda selhala úplně nejvíc v historii a lidi je mají potrestat tak, že volit nepůjdou?? (Jen má domněnka.)
@lovemusicsun nj , to bylo jasny, že na MK zakladatelku rozcupujou
@lovemusicsun nj , to bylo jasny, že na MK zakladatelku rozcupujou
@petlep vždyť ji nešlo ani o diskuzi, pouze o to vyvolat zle.... To je teda opravdu chudák.
@alice180 no a vy jste se nechaly vyprovokovat, proč asi?
@nimomo já konkrétně jsem napsala, že volit jdu a že mi letošní kampaň přijde dost agresivni. Na to, že ona nejde volit jsem nenapsala zhola nic a následně pouze poznámku, že zakladatelka vložila úvodní a pouze jeden příspěvek a dále již se debaty neúčastní. Tak moc jí to leželo v žaludku, že založí diskuzi a dál už se k tomu nevyjadřuje. Takže bejt tebou bych se co se týče mě neopouštěla do žádný evaluace o provokovaci....
@nimomo já konkrétně jsem napsala, že volit jdu a že mi letošní kampaň přijde dost agresivni. Na to, že ona nejde volit jsem nenapsala zhola nic a následně pouze poznámku, že zakladatelka vložila úvodní a pouze jeden příspěvek a dále již se debaty neúčastní. Tak moc jí to leželo v žaludku, že založí diskuzi a dál už se k tomu nevyjadřuje. Takže bejt tebou bych se co se týče mě neopouštěla do žádný evaluace o provokovaci....
@alice180 tak ona svůj názor, napsala..nejdu volit. Co vic k tomu ještě napsat? A na oboji má právo. Nejit a napsat to sem. A je jen nas jestli na to budeme reagovat, nikdo nas nenutí.

Nezapomeň na to, že hlasy těch, kteří nejdou volit, se přičtou straně, která zvítězila. Takový je u nás volební zákon, u nás neexistuje se z voleb vyvázat, bojkotovat je, nevolit. Přečti si článek ředitele Knihovny Václava Havla Tomáše Sedláčka. Máš problém najít si jednu stranu a zaškrtnout 4 lidi? Tak jsi přinejmenším zvláštní.