Obliba prezidenta Pavla. Jaký na něj máte názor?
Docela sleduju politiku, ně nijak vášnivě, ale tak nějak abych věděla, kam směřujeme....🙂))). Registruju dva tábory, nic mezi tím - někdo prezidenta obdivuje, někdo ho nesnáší.
Napíšu po vás, abych diskuzi neovlivnila🙂)
Jediný co se mi na něm líbí tak to, že chodí upraveně.
Já ho miluju..konečně prezident, za kterého se nemusíme stydět. I první dáma je skvělá. Potkala jsem ho i na živo a je moc příjemný, milý .
Za me jako prezident super. Uplne bych to neklasifikovala jako obdiv, v prvnim kole jsem ho nevolila, ale za me ma Cr po velmi velmi dlouhe dobe dustojneho reprezentanta. Zatim neudelal nic, cim by me nastval, prave naopak.
Taky nemám pocit, že ho obdivuji, prostě z nabídky kandidátů byl přijatelný a ve druhém kole už jediný volitelny kandidát co nedělá ostudu a neleze Rusům do ....
V prvním kole jsem ho nevolila, v druhém ano. Nemůžu říct, že ho obdivuju, ani že ho nesnáším. Vnímám ho tak nějak neutrálně, nevadí mi. Nedělá nic, čím by mě vyloženě štval. U prezidenta je důležitá reprezentativní funkce, a tu podle mě plní výborně.
Musím třeba říct, že neznám prezidenta, který by byl tak hodně nenáviděn. Jde spíše o postoj a celkový názor na dané věci, pokud ho uvidím já v Ostravě, raději půjdu jiným směrem😁
V prvním kole jsem ho nevolila, ve druhém pro mne byl jasná volba. Jsem moc ráda, že máme presidenta, který nedělá ostudu a umí nás reprezentovat. Z představy, že by byl presidentem Babiš je mi špatně.
Já jsem spokojená. Zemi reprezentuje na úrovni a s citem a v dnešním světě, plném toxické maskulinity, může být i vhodným mužským vzorem pro mladé.
Jsem k němu ambivalentní, v prvním kole voleb jsem volit nešla a v druhém jsem to tedy hodila Pavlovi, protože jsem za žádnou cenu nechtěla mít za prezidenta Babiše (ano , souhlasím s názorem, že z představy Babiše jako prezidenta mi bylo až špatně). Osobně mi nevadí, nějak extra ho nesleduji, ale určitě se za něj alespoň nemusím stydět jako za toho předchozího...s čím jsem teda nesouhlasila, tak s tou kauzou "platu" pro první dámu.
Ale třeba naši ho rádi nemají a prohlašují, že jsou prý rádi, že ho nevolili...že jde moc na ruku vládě a je jejich "loutka" (což mi teda úplně nepřijde, každý máme to vidění asi úplně jinačí).
Komunistickou minulost jsem u něj vůbec neřešila, to bylo opravdu to poslední...
V prvním kole jsem ho nevolila, druhého kola jsem se proto nezúčastnila, protože mezi nima nebyl jeden, který by byl menší zlo. Takže mě jeho zvolení nenadchlo, ani neurazilo. Jako prezidenta ho ale respektuji a jsem ráda, že se za jeho reprezentaci nemusím stydět.
V prvním kole jsem ho nevolila, ale ve druhém jsem měla naprosto jasno.
Jsem moc ráda a po dlouhé dlouhé době hrdá na to, jakého prezidenta si občané ČR zvolili. Po letech absurdnosti, arogance, neslušnosti a mafiánství máme prezidenta, který je důstojný, slušný, reprezentativní a moudrý. Navíc není tendenční a opravdu se snaží být prezidentem všech, nikomu nenadržovat a nikoho nepřehlížet.
Není tak umělecká duše, jako byl Václav Havel. Ale za mě je to posun dopředu. Je pragmatický, ale s Havlem má společnou právě moudrost, slušnost a důstojnost - tyhle všechny kvality náš národ nesmírně potřeboval. Mají také společný zájem o dialog. Otevírání témat a diskuzi. To je něco, co bylo po dlouhou dobu v naší zemi ze strany pana "saláma" cílevědomě potlačováno.
To, kam se za vládnutí předešlého prezidenta posunuly morální hodnoty našeho národa, respektive jeho reprezentace, by se nedalo nazvat jinak, než hulvátství. Teď máme na hradě opět slušnost. A ať už s prezidentem souzníme či nikoliv, minimálně tohle bychom na něm mohli ocenit asi všichni.
Jsem s ním v míru. Jsem ráda, že máme prezidenta, který nedělá ostudu. A je hot.
Me se líbí , jaka úleva po tom ožralovi , kterého jsme tam roky měli . Bohužel, hodně lidi ho neocení , neb jsou jednodušší a mají radši hulváty .
V prvním kole jsem ho nevolila, ale ve druhém jsem měla naprosto jasno.
Jsem moc ráda a po dlouhé dlouhé době hrdá na to, jakého prezidenta si občané ČR zvolili. Po letech absurdnosti, arogance, neslušnosti a mafiánství máme prezidenta, který je důstojný, slušný, reprezentativní a moudrý. Navíc není tendenční a opravdu se snaží být prezidentem všech, nikomu nenadržovat a nikoho nepřehlížet.
Není tak umělecká duše, jako byl Václav Havel. Ale za mě je to posun dopředu. Je pragmatický, ale s Havlem má společnou právě moudrost, slušnost a důstojnost - tyhle všechny kvality náš národ nesmírně potřeboval. Mají také společný zájem o dialog. Otevírání témat a diskuzi. To je něco, co bylo po dlouhou dobu v naší zemi ze strany pana "saláma" cílevědomě potlačováno.
To, kam se za vládnutí předešlého prezidenta posunuly morální hodnoty našeho národa, respektive jeho reprezentace, by se nedalo nazvat jinak, než hulvátství. Teď máme na hradě opět slušnost. A ať už s prezidentem souzníme či nikoliv, minimálně tohle bychom na něm mohli ocenit asi všichni.
@reeeza Mně se líbí, jak si Havla všichni strašně idealizují. Moudrost, slušnost...prezidentem se stal, protože byl disident a protože to bylo de facto domluveno s komunistickým vedením. Byll oceňován, možná až přeceňovám, v zahraničí, o tom žádná. Českou republiku přivedl do západního světa, co se zahraniční politiky týče a těch kontaktů, co měl, to mu nikdo upřít nemůže. Ovšem jako osobnost měl charakter docela pokleslý, kouřil jak fabrika, chlastal, chodil za děvkama a obě své manželky, Olgu i Dášu, opakovaně podváděl. Jó, morální vzor národa, V porovnání s ním je myslím Pavel morálně navýši (až na to mládí s komunistama, ale to za mě odčinil svými dalšími činy po revoluci mnohonásobně). Havel ve srovnání se Zemanem alespoň nebyl veřejně vulgární a neurážel novináře a vůbec pomalu každého na potkání.
Za mne nejlepsi prezident ever.
Spolecne s Masarykem
Mam ho moc rada.
Mně tedy vůbec nevadí ani jako prezident, ani jako člověk. Osobně jsem se s ním nesetkala, ale jsem ráda, že máme právě jeho. Konečně někdo, o kom můžu hrdě říct, že jsem ráda, že reprezentuje naši republiku. A taky se mi na něm líbí, že je vždycky hezky upravený, tak to má být. 😄
@reeeza Mně se líbí, jak si Havla všichni strašně idealizují. Moudrost, slušnost...prezidentem se stal, protože byl disident a protože to bylo de facto domluveno s komunistickým vedením. Byll oceňován, možná až přeceňovám, v zahraničí, o tom žádná. Českou republiku přivedl do západního světa, co se zahraniční politiky týče a těch kontaktů, co měl, to mu nikdo upřít nemůže. Ovšem jako osobnost měl charakter docela pokleslý, kouřil jak fabrika, chlastal, chodil za děvkama a obě své manželky, Olgu i Dášu, opakovaně podváděl. Jó, morální vzor národa, V porovnání s ním je myslím Pavel morálně navýši (až na to mládí s komunistama, ale to za mě odčinil svými dalšími činy po revoluci mnohonásobně). Havel ve srovnání se Zemanem alespoň nebyl veřejně vulgární a neurážel novináře a vůbec pomalu každého na potkání.
@ninive211 Promin, ale tady ty odhaleni, ze Havel kouril, pil a byl n zensky, to je fakt sok roku 😂😂 Diky za odhaleni, ale ja si ho s dovolenim neprestanu vazit. Peace.
Úplně nejradši mám anonymy, co tu pokládají schválně výbušný otázky.
S prezidentem Pavlem jsem maximálně spokojená, v současné době je pro mě absolutně stěžejní politika zahraniční a prodemokratické, proevropské, antifašistické a antitototalitární směrování, takže tímto pan prezident plně naplňuje moje očekávání. Že často souzní s vládou je milý bonus. A vlastně jeho vnitrostátní působení je mi taky sympatický. Prostě odčinil si hříchy mládí, v postkomunistický zemi těžko najdeš významnou osobnost, která nemá nějakou pošramocenou minulost.
@ninive211 já třeba Havla nijak zvlášť nemiluju, ale svého nejoblíbenějšího politika ever Winstona Churchilla rozhodně nepřestanu milovat proto, že měl rád doutníky a whiskey, to je snad u politika naprosto irelevantní, pokud to není ožralý čuně, který jenom dělá státu ostudu…
@ninive211 já osobně třeba s některými Havlovými rozhodnutími nesouhlasím (je mi proti srsti, že komunistická strana nebyla postavena mimo zákon, a rozsáhlá amnestie byl obrovský průšvih), ale to, že byl silný kuřák, teda za známku pokleslého charakteru nepovažuju. Havel byl osobnost, velmi výrazná osobnost, se silnými stránkami i slabými. Myslím, že ho nemusíme stavět na piedestal, jen ať se mluví i o tom špatném, ale stojím si za tím, že je potřeba tu osobnost nahlížet komplexně. Jak jsem psala, vytknu mu amnestii, ale že podváděl obě své manželky pro mě s onou amnestií nemá stejnou váhu. Navíc si vezmi ten disidentský kolorit: Magor Jirous, Ludvík Vaculík...

Vidis, registruju naprostou vetsinu s nazorem "mezi tim". Jsem rada, ze je prezident, rozhodne lepsi nez predtim, ale bezvyhradny obdiv k nemu tedy take nechovam. Jsem rada, ze se za nej na mezinarodnim poli nemusime stydet, dobre reprezentuje, ale je i spousta veci, co mi vadi