Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla
Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.
https://www.modrykonik.cz/group/9019/
PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .
@rencinka87 Ale prezident pak zákony podepisuje ne? By mě zajímalo jaký by měl postoj k tomuto tématu.
Tak prezident stejně nemá pravomoc zařídit legalizaci marihuany nebo zavést "tvrdší soudy", na to je potřeba změnit zákony a moc zákonodárnou má parlament. Tudíž by to nové změní zákona muselo vzejít odtud.
@klokanka31 Ale Ty porad nechapes, ze vsechno to, co byste po prezidentovi chteli, on udelat nemuze. Muze tak max vetovat zakon, ale to mu je stejne k nicemu, kdyz ho Snemovna prehlasuje.
@klokanka31 Ty kokos, ty se chystas volit Babise, kterej vsechno to, co te trapi mohl v dobe parlamentovani udelat, ale neudelal a vytykas Pavlovi, ze to nedela? Poslouchas se vubec?
@somalicats Takže je prezident opravdu jen na okrasu.
@klokanka31 Na reprezentaci v zahranici a okrasu. To to trvalo.
@maargit Já mu nic nevytýkám 😃
@klokanka31 no ne, mas vylozene dvoji metr. Babis ze sebe muze delat vola, skakat jak certik z krabicky, vyvolavat skandaly a dovolavat se hlasu od fasounu, ale to, ze za svou dobu premierovani neudelal nic, co pokladas za ozehave tema, to neva. Kdezto nezavislemu cloveku, co nikdy nevladl vycitas to, co preane nikdy nedokazal udelat Babis a mel tu pravomoc.
@klokanka31 Jen pro zajímavost, jak na tebe třeba působí tento pán?
https://www.youtube.com/watch?v=054QL9QTGtU@maargit Já mu nic nevyčítám protože ještě neměl kdy to udělat. A jak jsem se tu dozvěděla, ani takový pravomoce nemá.
@klokanka31 prave, ze pokud te tohle trapi,proc to nevycitas Babisovi?
@hojda Myslíš Prchala?
@klokanka31 ano
@hojda No já viděla jen kousek, tenhle člověk na mě působí tak trochu divně...😄
@klokanka31 tak trochu??? posuň si to víc dozadu
@klokanka31 no prezident u nás v ČR má dvě možnosti - buď bude dělat okrasu nebo ostudu... co šlo líp předchozím dvěma víme moc dobře...
@klokanka31 To, co ses tu dozvedela, je ucivo 2.stupne ZS. Obcanska nauka. Parlamentni demokracie. Tj ti, kdo davali ve skole pozor vedi, ze AB ma jen plnou hubu kecu, ale v realu nemuze splnit nic z toho, co slibuje. Proto rada lidi psala, ze AB voli ti hloupi/jednodussi, protoze pravomoce prezidenta, poslanecke snemovny i senatu a vlady se berou uz na zakladce. Ja se k temto utokum na volice AB snizovat nehodlam, ale faktem je, ze ti lide evidentne o nasi republice moc nevedi, kdyz mu to stale zerou i s navijakem. Stejne tak bych splneni takovych slibu necekala od PP, jenze ten evidentne vi, ze pokud by sliboval, byl by stejny populista jako AB.
@hojda 🤣
@klokanka31 ono to k smíchu moc není, tenhle člověk tu manipuluje lidi😖
Ahojky, poctivě jsem vše přečetla, protože poprvé v životě volit tentokrát prostě s čistým svědomím nemůžu a stále pátrám. Je pro mě naprosto nevolitelný jakýkoliv kariérní komunista a to jsou oba kandidáti. A může si kdo chce říkat, že musel, protože jinak to nešlo....omyl šlo, ale hold člověk nesl následky. Nemůžu uvěřit, že v zemi tak skvělých, pracovitých a schopných lidí se nenašel nikdo, kdo by neměl tak obrovskou morální skvrnu ve svém životě a koho bychom mohli s čistým svědomím zvolit svým prezidentem. Není rovněž pravdou, že je to jen funkce na okrasu, škoda, že jsme se v žádné z debat nedozvěděli, jakou vizi má budoucí prezident s volbou soudců ústavního soudu, co si myslí o činnosti ČNB, jaký je jeho přístup k amnestiím. To jsou totiž věci, které reálně prezident ovlivnit může, to co oba slibují jsou jen prázdná slova.
A stále čtu nějaké příspěvky, že někdo děkuje někomu, kdo bude volit ono ¨menší zlo¨. Ale jak klasik praví, ¨dáme-li malému zlu moc, stane se z něj rázem zlo velké¨.Prostě doma hold dětem vysvětlím, že jsem vždy deklarovala, že volit je právo, které mnoho lidí stálo život a proto jej musíme maximálně využívat, ale je zde také možnost, že opravdu někdy volba není možná.
Omlouvám se za elaborát, ale moc mi to pomohlo srovnat si myšlenky.
@sabatko https://zitrek.cz/spolecnost/celebrity/marta-ku...
kandidáta bez komunistické minulosti bohužel občané neposlali do dalšího kola.
@hojda No jo, když ale mne vychoval člověk, který do strany v životě nevstoupil, i když ho přemlouvali, slibovali hory doly, v práci povyšovali všechny okolo a on je učil a stále byl na svém dolním stupínku. A jak říkal, pro život je potřeba zejména rovná páteř a té nedocílíš lezením do pr.... nikomu ani režimu. Asi jsem vážně zabitý případ, jak říká můj muž🙂
@sabatko rozumím, musíš ale brát v potaz, že většinu naší dospělé populace vychovali předci, kteří v té straně byli. Někteří čistě kvůli vlastnímu prospěchu, jiní kteří třeba opravdu té ideologii věřili, či byli donuceni a nebyli to vždy jen bezpáteřní, zlí lidé. Proto možná ta tolerance.
Já třeba rozhodnutí nevolit naprosto chápu, měla jsem to tak v duelu KS x MZ. Nešla jsem, i když jinak chodím odpovědně.
@sabatko jsem si jista, ze to co pises, ze ses nedozvedela, jsem v nektere z tech debat slysela.
ale je jasne, ze to v te zmeti zapadne, ona to nejsou temata, ktera lidi zas tak pali a zajimaji. ale urcite na to odpovidali.
a s tim komunismem. za me takhle. a to ted nikoho k nicemu nepresvedcuju, ciste muj pohled. vsichni sme jen lidi a delame chyby. chyby by se mely dat odcinit a odpustit. treba Pavel to priznal, omluvil se, za me svym dalsim pusobenim i odcinil.
muj tata byl ve strane, muj tchan byl ve strane...nikdo z nich nijak presvedceny, ale tata chtel byt policajt a tchan byl. bez toho se clovek v nekterych profesich proste dal nedostal.
a s tim trochu souvisi i posledni bod. ani jeden z nich neni tak uplne "clovek z lidu". oba jsou z elitnich rodin. elity tu byly, jsou a budou. jsou u moci, jsou vlivni, jsou bohati...byli to komunisti, ted uz nejsou, ale chapes, je to takova "tradice" v rodine. a to proste vychazi bohuzel casove...ze elitarske rodiny techto dvou panu byli komunisti. casem se toho zbavime, protoze predky uz snad nikdo resit nebude. a Milos byl taky ve strane 😅
Tchanovci zadrzuji manzelovi volicsky prukaz. My ti ho dovezem- my jsme ho zapomneli- je u babky v aute ale ta je nekde na kafi atd.
@sabatko To neni pravda. Nevim, jake debaty jsi sledovala, ale vsem tem tematum se tam venovali. Vcera napriklad resili CNB, jinde amnestie a soudce. Nejake nazory PP na tyto veci (a spousta dalsich podstatnych nazoru a vizi) se muzes docist i na jeho webu.
Musim rict, ze jsem z vyberu kandidatu taky byla nestastna a chtela bych nekoho bez komunisticky minulosti. Ale cim vic PP sleduju, posloucham rozhovory, nazory, vidim, jak se chova atd., tim vic jsem presvedcena o tom, ze je to opravdu clovek na svem miste.
@klokanka31 prezident zakon podepisuje, pokud zakon vetuje, vraci se do snemovny, kde k prehlasovani staci vetsina vsech poslancu, takze 101. To ted koalice ma.
A co bys chtela menit? Jakoze bys chtela zmenit system smerem jako maji v Americe treba? Ze dostavaji pravidelne dozivoti, tresty se jim scitaji, takze dostavaji treba 325 let nebo bys obnovila trest smrti?
Mně Prchal v tom videu přijde něčím nastřelenej.
Včera jsme s kolegyní řešili, že lidi mají úplně nerealistické požadavky na prezidenta, chtějí, aby řešil něco na co nemá pravomoc. Kolegyně to trefně okomentovala, že část lidí nevolí prezidenta, ale báťušku cara - slíbit a seřezat.
Petr Pavel má jistě svoje zápory, na druhou stranu to jak vystupuje a jak vystupuje jeho proti kandidát, tak přestávám vnímat zápory Pavla a Pavel se jeví jako dokonalý prezident naší země.
@levandule_k já to vidím podobně. Komunistickou minulost jsem nikdy nějak extra neřešila, spíš současnost a minulost nedávnou (AB prostě neodpustím, jak tu během posledních 2 let byla doslova cupovaná Ústava a Listina základních práv na cucky kvůli covidu, lidi nesměli ani na návštěvu babičky a do vedlejšího okresu, neočkovaní byli občany druhé kategorie, kteří nesměli do kina, do fitka, nikam, o těch mrtvých kteří v důsledku naprosto chaotických rozhodnutí vlády AB zemřeli, ani nemluvím a teď ten samý člověk se bude ohánět tím, že je za každou cenu pro svobodu slova, svobodu názoru, svobodu pohybu?😈 ) Bohužel, spousta lidí má moc krátkou paměť.
Dle různých těch volebních kalkulaček by mi názorově měl být mnohem blíž Babiš, PP mi vyšel spíš na chvost těch kandidátů - neshodneme se u spousty věcí jako Green Deal, euro...na druhou stranu, on hodně otázek rozepsal, proč má ten názor a za jakých podmínek by byl pro nebo proti,. např. u toho eura jasně řekl, že za současných podmínek stejně nehrozí. GD nám před lety podepsal právě Babiš a teď se proti němu populisticky vyhrazuje, protože vidí, jaká to byla chyba! Navíc v případě, kdy parlament má většinu, tak prezident má opravdu spíš jen poradní funkci a může sice teoreticky vetovat špatný zákon a vrátit ho k projednání, ale sněmovna ho opět může přehlasovat.

@klokanka31 jo takhle. No, to tema se neotevrelo proto, ze o tomhle rozhoduje Parlament, ne prezident. To, jaky trest kdo u soudu dostane, se ridi trestnim zakonem. Takze jedina moznost je zmena trestniho zakona - novelizace. To znamena navrh na zmenu zakona, ktery musi odhlasovat snemovna. S tim prezident nema temer nic spolecneho.
A jen pro uplnost, navrh zakona muze podat poslanec, skupina poslanců, Senát, vláda a zastupitelstvo vyššího územního samosprávného celku (hl. m. Prahy nebo kraje).