Jak zjistím, jakou má dcera nohu pro koupi prvních bot?

Zodpovězené
24. čer 2019

Dobrý den.

Dcera bude mít 12 měsíců. Obchází nábytek, venku na dvoře a zahradě víceméně jen leze. Nechávám ji naboso, příp. s ponožkama.

Zajímám se o první botky až se naučí chodit a bude chtít chodit (tipuji až podzim, v létě ji nechám na zahradě bosky, i kdyby už chodila). Jde mi o botky ven, kdyby chtěla místo kočárku ťapat a byli jsme třeba zrovna ve městě, v parku (tam ji naboso nenecham).

Když budu řešit nějaké botky pro ni, jak zjistím, jestli má spíš úzkou nohu, širokou, vysoký nárt atd? Je lepší zajít raději někam do prodejny? Mohu dceři pořídit první botky BF z bazaru, nebo to není vhodné? A co byste doporučila na podzim a pak na zimu?

Děkuji.

Zdravím,

dokud nezačně chodit, ideálně jak říkáte co nejvíce naboso, potom jsou skvělé nějaké kvalitní capáčky (pozor na správný tvar špičky). Jak můžete spočítat, jestli má úzkou nebo širokou nohu, najdete na stránkách mého blogu, stejně tak i způsob, jak orientačně přeměřit nárt, tipy na dobré capáčky a návod, jak postupovat při výběru barefoot obuvi.

Pokud máte poblíž bf prodejnu a jsou na ně dobré reference, máte velkou výhodu. I seznam prodejen najdete na blogu.

Bazarová barefoot obuv není problém, protože jejich podrážka je rovná, není vyšlapaná "na míru" dítětem. Dejte ale pozor, jestli není bota sešlapaná (pokud bota nesedí dobře, noha vyjíždí ze stélky a dítě pak botu sešlapává) a zkontrolujte stav podrážky (zda není viditelně opotřebená, doporučuji kontrolu zvenku i zevnitř boty).

Pokud bude podzim teplý, je to ideální možnost na chození v capáčkách, na zimu poté vybírejte co nejlehčí a neomezující botu se správným nadměrkem (do délky i do šířky) a se správným tvarem špičky. Výběr bude poté záležet na tom, jaké bude mít v době nákupu rozměry nohou.

Pro začínající chodce se často volí zimní návleky Stonz Toddler, ty sedí spíš na baculatou nožku.


Přeji Vám krásný zbytek dne,
Naďa

Mail: info@vpavucine.cz
Tel: +420 777 584 539
Eshop
Blog
Pomůcka při výběru bot