Jaké bylo vaše nejlepší životní rozhodnutí?
Trochu zamyšlení při pondělku. Zrovna se rozhoduji o dost zásadní věci.
Jaké bylo vaše nejlepší životní rozhodnutí? Čeho se týkalo? A s odstupem doby, bylo fakt nejlepší?
Jít na VŠ
Odjet do zahraničí a po letech se vrátit zase zpět
Mít druhé dítě i když se jedno zdálo náročné
Změnit zaměstnání po deseti letech u jedné firmy
Taky mám pár rozhodnutí, které se s odstupem času zdají špatné, ale kdyby nebyly, nebyla bych tam kde jsem teď. Takže se snažím neohlížet a nebilancovat.
Když se podívám na svůj život zpětně, tak mi ani nepřijde, že bych dělala nějaká zásadní rozhodnutí nebo se rozhodovala mezi dvěma variantami. Všechno tak nějak přirozeně plynulo. V 15 letech jsem měla jasno, kam směřuji a co od života chci. O pár let později jsem potkala podobného mimoně, který to měl nalajnované stejně, a už to jelo samospádem 😀 .
Kdybych měla vypíchnout jedno jediné rozhodnutí, tak to, že jsme si po měsíci vztahu naplánovali aspoň 4 děti a šli si za tím, navzdory všem pochybovačům a skeptikům kolem nás. 🙂
Odstěhovala jsem se,500km daleko,za maminkou🤣ktera na par mesicu poskytla zazemi.bylo mi 22,od pritele,ktery si mne nevazil,a mel mne jen jako prechodnou stanici, dokud se nevrati ke sve lasce(byli jsme spolu 2 roky),prace bez smlouvy za min.mzdu,...behem 2 tydnu v novém meste se vse obratilo o 1000 procent,nove prace,vetsi platy,lide si mne vazili,uz jsem nebyla ta chudinka co dela podrztasku...rozvijela jsem sebe a svoje zajmy,bez starosti okolo,uvedomila jsem si,ze svuj život si muzu zit sama podle sebe jak chci,...jaky si to udelas,takovy to mas...
@anonym_autor Nejlepší netuším, ale vše má svůj význam, cestu a čas, takže můžu říct, že ke všemu jsem dozrála a nelitovala svých rozhodnutích a minulosti. I ta špatná v danou chvíli mají svůj význam, přestože to nemusíme v tu chvíli chápat. Takže všechna byla správná, protože mě zavedla tam, kde jsem a kde mám být 😍
Nejlepší životní rozhodnutí bylo dovolit si zaškobrtnout na životní cestě, kterou jsem si v 18 naplánovala, nejdřív tím, že jsem odešla z oboru, na který jsem skoro deset let dřela do jiného, zamilovat se do něj a využít všechny výzvy co nabízel a pak v něm potkat i svou soulmate. Díky, minulá drep, bylo to skvělý rozhodnutí😘
Upřímně, zpětně vůbec nechápu, že jsem našla odvahu... Měla jsem kariéru, byt, naplánovaný život a usazené vztahy. A všechno jsem opustila a odstěhovala se do Švýcarska za chlapem, se kterým jsem před jeho odstěhování měla vztah dva měsíce. Zní to šíleně a vůbec nechápu, kde jsem vzala tu jistotu, že to za to stojí. No, stálo to za to, a všechno, co mě dneska naplňuje a dělá šťastnou, vyplynulo z tohohle jednoho rozhodnutí. Děkuju za možnost si to uvědomit.

- nechat si dítě, přestože k tomu neplánovaně došlo po pár dnech “vztahu” - přes ten šílený začátek jsme spolu, máme hezký vztah a rodinu
- má drzost odmítnout pozici hlavní asistentky ředitele korporátu a raději tam tehdy vyšívat jako brigádnice - to mne nasměrovalo profesně
- přesně ve třiceti vše zabalit a přestěhovat se z Brna do Prahy, nastoupit bez znalosti IT do firmy v tomto oboru
Vše se propojilo v jeden celek a už pár let si žijeme fakt hezky…
P.S.
Všechna ta rozhodnutí původně vypadala jako šílenost a průser v jednom. Začátky byly kurde těžké a pořád je to dřina. Ale stálo a stojí to za to.