icon

Jaké bylo vaše nejlepší životní rozhodnutí?

15. zář 2025

Trochu zamyšlení při pondělku. Zrovna se rozhoduji o dost zásadní věci.

Jaké bylo vaše nejlepší životní rozhodnutí? Čeho se týkalo? A s odstupem doby, bylo fakt nejlepší?

Strana
z2
brunetka11
18. zář 2025

- nechat si dítě, přestože k tomu neplánovaně došlo po pár dnech “vztahu” - přes ten šílený začátek jsme spolu, máme hezký vztah a rodinu
- má drzost odmítnout pozici hlavní asistentky ředitele korporátu a raději tam tehdy vyšívat jako brigádnice - to mne nasměrovalo profesně
- přesně ve třiceti vše zabalit a přestěhovat se z Brna do Prahy, nastoupit bez znalosti IT do firmy v tomto oboru

Vše se propojilo v jeden celek a už pár let si žijeme fakt hezky…

P.S.
Všechna ta rozhodnutí původně vypadala jako šílenost a průser v jednom. Začátky byly kurde těžké a pořád je to dřina. Ale stálo a stojí to za to.

lovemusicsun
18. zář 2025

Jít na VŠ
Odjet do zahraničí a po letech se vrátit zase zpět
Mít druhé dítě i když se jedno zdálo náročné
Změnit zaměstnání po deseti letech u jedné firmy

Taky mám pár rozhodnutí, které se s odstupem času zdají špatné, ale kdyby nebyly, nebyla bych tam kde jsem teď. Takže se snažím neohlížet a nebilancovat.

jajulin
18. zář 2025

Když se podívám na svůj život zpětně, tak mi ani nepřijde, že bych dělala nějaká zásadní rozhodnutí nebo se rozhodovala mezi dvěma variantami. Všechno tak nějak přirozeně plynulo. V 15 letech jsem měla jasno, kam směřuji a co od života chci. O pár let později jsem potkala podobného mimoně, který to měl nalajnované stejně, a už to jelo samospádem 😀 .
Kdybych měla vypíchnout jedno jediné rozhodnutí, tak to, že jsme si po měsíci vztahu naplánovali aspoň 4 děti a šli si za tím, navzdory všem pochybovačům a skeptikům kolem nás. 🙂

lenivekotatko
18. zář 2025

Odstěhovala jsem se,500km daleko,za maminkou🤣ktera na par mesicu poskytla zazemi.bylo mi 22,od pritele,ktery si mne nevazil,a mel mne jen jako prechodnou stanici, dokud se nevrati ke sve lasce(byli jsme spolu 2 roky),prace bez smlouvy za min.mzdu,...behem 2 tydnu v novém meste se vse obratilo o 1000 procent,nove prace,vetsi platy,lide si mne vazili,uz jsem nebyla ta chudinka co dela podrztasku...rozvijela jsem sebe a svoje zajmy,bez starosti okolo,uvedomila jsem si,ze svuj život si muzu zit sama podle sebe jak chci,...jaky si to udelas,takovy to mas...

lennus
20. zář 2025

@anonym_autor Nejlepší netuším, ale vše má svůj význam, cestu a čas, takže můžu říct, že ke všemu jsem dozrála a nelitovala svých rozhodnutích a minulosti. I ta špatná v danou chvíli mají svůj význam, přestože to nemusíme v tu chvíli chápat. Takže všechna byla správná, protože mě zavedla tam, kde jsem a kde mám být 😍

drep
21. zář 2025

Nejlepší životní rozhodnutí bylo dovolit si zaškobrtnout na životní cestě, kterou jsem si v 18 naplánovala, nejdřív tím, že jsem odešla z oboru, na který jsem skoro deset let dřela do jiného, zamilovat se do něj a využít všechny výzvy co nabízel a pak v něm potkat i svou soulmate. Díky, minulá drep, bylo to skvělý rozhodnutí😘

rebe
21. zář 2025

Upřímně, zpětně vůbec nechápu, že jsem našla odvahu... Měla jsem kariéru, byt, naplánovaný život a usazené vztahy. A všechno jsem opustila a odstěhovala se do Švýcarska za chlapem, se kterým jsem před jeho odstěhování měla vztah dva měsíce. Zní to šíleně a vůbec nechápu, kde jsem vzala tu jistotu, že to za to stojí. No, stálo to za to, a všechno, co mě dneska naplňuje a dělá šťastnou, vyplynulo z tohohle jednoho rozhodnutí. Děkuju za možnost si to uvědomit.

Strana
z2