icon

Co děláte se školkovými dětmi?

novamamina
13. bře 2021

Když nemůžou děti do školky, jak je zabavujete? Jaký máte denní program?
Dceri byli v září tři, byla měsíc ve školce a pritahla covid. Pak už jsme ji tam nedali. A teď, když se nemůžeme s nikým stýkat, pořádně ani ven pac je hnusně, už vážně nevím jak ji zabavit. Je jedinacek a pořád vyžaduje pozornost. Je moc šikovná, ale dost živá a já už vážně nevím co dělat.
Vyrábíme z rulicek od toaletaku, zpíváme, cvičíme atd... Ale ona u ničeho moc nevydrží a hlavně chce abych vše dělala s ní. Ale ruku na srdce... Koho by bavilo skákat před televizí s prasatkem piggy a Hankou kynychovou 😀. Máte s dětmi řád? Nebo to tak nějak necháváte plynout?
Diky za tipy 🙂

eithelwing
13. bře 2021

Dcera, za měsíc 4 roky, a náročné miminko. Takže nechávám plynout. 🙂 Někdy jsou dny akčnější, někdy méně. Hodně ráda tvoří z časopisu Puntík, miluje modelinu. A ven za každého počasí. 😊 Jsme na vesnici, takže zahrádka, za domem les. Program je v hrubých obrysech.

novamamina
autor
13. bře 2021

@eithelwing a modeluje si sama?

magdanaty
13. bře 2021

Dcera 4,5 roku, jsem s ni sama, pracuju na poloviční úvazek aktuálně z domova😀takže dopoledne kouka na seriály, já pracuji, pak společně vaříme oběd, během toho si většinou i cca 20 min zacvicime, odpoledne jdeme ven, pak si hrajeme doma, uklizime atd. Je potřeba chodit ven, já se snažím denně, pokud není fakt hnusne, nejen děti to potřebuji🙂

korin
13. bře 2021

Dcera měla 3 roky v červenci. Ze samostatných aktivit ji baví vystřihování, omalovánky, plastelína, převlékání panenek.

janina228
13. bře 2021

Kolem tří let holky bavilo puzzle, obrázkové knížky, Albi tužka + zpívánky.. a pak třeba ještě modelína zubař.. to je bralo opravdu hodně 🙈..

emamaira
13. bře 2021

Synovi jsou těsně tři, program nechávám plynout, částečně pracuju, tak kouká na YouTube, pravidelně jen chodíme naproti manželovi, když jede z práce🙂

novamamina
autor
13. bře 2021

@magdanaty máme naštěstí zahradu, takže ven chodíme tam. Má tam velký domecek, pískoviště, klouzacku, houpačky, takovou tu lanovou dráhu... Ona má vyžití tolik že ani nevím. A stejně se nezabavi....

novamamina
autor
13. bře 2021

@emamaira to tedy nic moc že. Tak já mám asi nějaký extra živý dítě, nebo nevím 🤣

novamamina
autor
13. bře 2021

@janina228 ano, puzzle ji baví moc. Skládá 30ks obrázky. Ale ona se to hned nauci a pak už ji to nebaví. Albi také máme, to vydrží tak 10 minut... Ten zubař je dobrý jo? Já jsem slyšela že je to pro ně těžké, jakože se s tím špatně pracuje

novamamina
autor
13. bře 2021

@korin ano, vystěhování ji taky baví. Omalovánky jen chvilku a u prevlekani se vzteka že to nejde 😃

janina228
13. bře 2021

@novamamina u puzzle musel být obrázek, na kterým byla oblíbená postavička (Elsa nebo My little pony 🙂).. to pak tu mou mladší bavilo stavět opakovaně a dávala i docela hodně dílků (= klid na delší dobu🙈😂).. je to tedy i povahou dítěte, starší jen tak něco nezabaví doteď.. musí tam být vždy nějaký účel..

zmrzlinka
13. bře 2021

Dcera má 4,5 roku...někdy něco děláme ( malování , modelína, stolní hry) a někdy se hraje sama.Kdyz jsem po noční ,tak ji pustím televizi a kouká na pohádky.Kdyz mám volno,tak se snažím být a dětma co nejvíc venku na zahradě nebo v lese.

priefi
13. bře 2021

@novamamina já syna učím abecedu, hrajeme si, občas tvoříme, čteme. Mladší má 2, takže občas zase projíždíme obrázky a říkáme, co to je. Staví Duplo, dělají lumpárny, hrajou si spolu a školku, nebo jedeme jakože na výlet doma. No a procházky.

izz76
13. bře 2021

Mám předškolacku a nejlépe se zabaví tak, když si může hrát s kamarádkou, takže se pravidelně navštěvuje s jednou holčičkou že školky.

vikinkav
13. bře 2021

Ja malyho (3 roky) nechavam hrat si s cim chce. Obcas za mnou chodi a zadoni sladkosti nebo televizi, jinak beha po baraku a radi s mladsi sestrickou. Takze cely den koordinuju a davam pozor at se nikomu nic nestane. Nastesti nepracuju protoze to by mi sedeli na kline a tukali na klavesnici. Aktivity moc nevytvarim, nejsem na to 🤷‍♀️

monina1210
13. bře 2021

@novamamina Mam doma deti 3,5 a 1,5 a starsi si nastesti umi hrat moc pekne, nerad ale dela cokoliv podle navodu a ja bych tak rada s nima tvorila! Obcas kouknu na Pinterest, delali jsme treba snezenky z papiru, pak obrazky poslali babickam a do ms, zkousime ruzne techniky (toho bince ale furt! 🤦🏻‍♀️) Kdyz varim, deti casto prelivaji - tac, na nej vsechno mozne a vodu, jsou mokri, bavi je to ale hodne. No a casto ven, dvakrat denne, nekdy jen tak na kola, jindy neco pocitame, sbirame, kreslime kridama atd..

e_v_k_a83
14. bře 2021

Ja mam 4 a 1,5 roku. Starsi syn od mala byl typ, s kterym jsem si hrala, u hodne veci vydrzel. Hrali jsme si spolu ale vydrzel. Dcera je jina kategorie 😁, je vice hemziva. Takze hodne věci je povahou. Taky se to dost meni v čase. Loni jsme se synem hodne tvořili... Letos nechce. Zije uz od Vanoc vlackodrahou. Co je altualne zabavi:zpivani, cteni kineticky pisek, bagrovani strouhanky😁, plasteliny, draha v byte, hra s vodou, trocha vareni.

roxolanka
14. bře 2021

Já jsem momentálně se čtyřleťákem taky doma a tentokrát jsme si trochu řád udělali. Dopoledne jdeme se psem aspoň na hodinku ven, pak si hrajeme, potom jdu připravit oběd, takže se prcek zabaví sám, miluje knížky, takže si k nim většinou sedne a sám si prohlíží. Po obědě si chvilku pohrajeme spolu, koupila jsem pár pracovních sešitů pro předškoláky, to ho teď moc baví, vždycky říká, že má vyučování 😄 u toho jsme po tom, co si dohrajeme tak půl hodiny až hoďku, pak na další vycházku a dál už volná zábava podle nálady, zatím to docela funguje a moc se nenudíme.