icon

Dárek pro učitelky: Jakými nápady se letos inspirovat?

ivkasolavova
18. čer 2024

Dobrý večer , co dáváte paním učitelkam letos ? Potřebuji nějakou inspiraci 😄Děkuji

Strana
z3
nektarinka123
19. čer 2024

@mourovatakocka a proc nikomu jinemu za sve sluzby darky nedavas kdy je to naprosto v poradku? Kdyz prijde kurier das mu taky kyticku a cajicek?

emmuska18
19. čer 2024

ahoj..my jsme se skládali učitelce na parfém. :D chtěli jsme něco netradičního.. tak tady jsme kupovali - https://www.koku.cz/parfemy-1?gender=13095 :D ale předtím jsme se jí skládali na výlet.

moudivlacek
19. čer 2024

@nektarinka123 pokud se ti kurýr věnuje od po do pá několik hodin denně, tak jo

sticker
moudivlacek
19. čer 2024

@nektarinka123 není to povinnost a je na každém, zda chce, či může, to je na tom to skvělé, ty nechceš, jiní ano, nic se nestane tak či tak ;)

miryp
19. čer 2024

@nektarinka123 já si jen říkám, jestli tvá podrážděnost pochází z toho, že se cítíš v osobním či profesním životě nedoceněná, nebo jde o závist, nebo jsi nemajetná a dárky ostatních v tobě probouzí stud, že ty nic dát nemůžeš... Něco za tím být musí, jinak bys tomu nevěnovala tolik času a pozornosti a neměla potřebu na ostatní útočit, protože by ti to bylo u tvé oblíbené zadele...

rebe
19. čer 2024

@nektarinka123 Nepochopila jsi zásadní věc - lidé, kteří chtějí učitelkám dávat dárky, je nedávají jako protihodnotu za službu. Za svou práci učitelka dostává výplatu, rodiče jí nic dávat nemusejí. Dárky se dávají lidem, které máme rádi, vážíme si jich nebo jim chceme udělat radost. A proto někteří rodiče a děti dávají dárky svým učitelkám, protože je mají rádi a chtějí je potěšit. Jestli máš ráda svou kadeřnici nebo kurýra, bude naprosto v pořádku, když se jim rozhodneš udělat radost. Pro mě třeba to jsou cizí lidé, které ani neznám jménem, kdežto učitelé mých dětí jsou lidé, s nimiž mám osobní přátelský vztah. Svým kamarádkám z jiných oborů taky dávám dárky. Pokud dávání dárků lidem, které máš ráda, považuješ za projev vlezdoprdelismu, je to smutné, ale my s tím nic neuděláme.

nektarinka123
19. čer 2024

@miryp
@rebe
Ne holky praveze jste vubec nepochopili. Nevadi.

izz76
19. čer 2024

@ivkasolavova Klasika květina, čokoláda. Když dite někde končí,ve školce, na prvním stupni, na střední atd.. tak se skládá třída na větší darek, nějaká poukázka, masaz, večeře atd.

lovemusicsun
19. čer 2024

No @nektarinka123 je už asi přes čáru a za vším vidí "pár švestiček z naší zahrádky".. Ale na druhou stranu já třeba jsem v táboře, že malý dárek stačí jako pozornost. Dcera teď odchází z MŠ do školy, vím, že se jí učitelky věnovaly, tak jim poděkuji tím, že jim koupím Prosecco, ať si udělají hezký večer. Nebudu jim vyrábět hrnky z keramiky ani srdceryvná přáníčka. Mám dvě kamarádky učitelky, tak vím, kolik svíčiček, hrnečků, květináčků a podobných pitomin doma mají a celý rok pracují na tom, aby se jich smysluplně zbavily. Květiny jsou tak půl na půl, když je jich moc, tak blbý, když tak akorát, tak podle mě každou ženu potěší. Ona se ta "originalita" občas míjí účinkem..

rebe
19. čer 2024

@nektarinka123 Máš problém a nikdo tě nechápe. To se stává. Snad máš ve svém okolí někoho, kdo tě obejme 🙂

nektarinka123
19. čer 2024

@rebe 😀 snad no. Jdi se radsi ucit prijimat i jiny nazor. Ne vsichni totiz budou s tebou cely zivot za jedno. A nemusi za tim byt hned nejaky komplex nebo frustrace. Jenomze tim asi sama trpis kdyz te to hned napadne.

moudivlacek
19. čer 2024

@nektarinka123 jenže přijímat a vyjadřovat jiný názor znamená, že řekneš ve vší slušnosti svůj názor, mně to přijde blbý, naše rodina nedává, konec, ale nevím, asi máš problém s vyjadřováním, tak si to po sobě přečti, co a jak jsi napsala ;) nikdo nemá problém přijmout, že někdo nedává, my třeba jak kde a jak komu, a pokud někdo nedává, přijde mi to v pořádku, ale mají problém, jakým stylem komunikuješ, hned útočíš, jakoby šlo o život, hlavně klid ;)

enoli
19. čer 2024

@nektarinka123 možná by ses mohla začít řídit svou radou🙈🙉

miryp
19. čer 2024

@nektarinka123 ty jsi ale zatím ten jiný názor neodprezentovala. Z tebe zatím vypadly jen urážky, že smýšlíme prokomunisticky a že lezeme učitelům do zadele, pokud dárky dáváme...

nektarinka123
19. čer 2024

@moudivlacek no prave spousta dam evidentne ma problem prijmou ze nekdo vyznava jine hodnoty nez davani darku. Jinak bych nebyla oznacena za nemajetnou, zavistlivou a podobne. A nestoupila bych na otlak tolika damam. Ja se jen nepotrebuji vychloubat a uctu a vdecnost pani ucitelce projevujeme jinak. Jenomze to uz prave lidi dnes neumi.

nektarinka123
19. čer 2024

@miryp no protoze mi to tak prijde. Ja mam v rodine nekolik ucitelu a rikali ze jim to mnohdy prislo az trapny s cim rodice prisli. Spousta jich byla takovych co na ne pomalu rvali, celej rok byli za nespravedlive, neobjektivni, zasedle na chudackovi a na konci roku velka vdecnost, darecky a usmevy. Mne to prijde jako kupovani si toho ucitele a nemejme iluze ze se v nekterych pripadech neodzrkadli chovani ucitele k zakum kteri prinesli velkou kytici a drahy dar a k zakum kteri neprinesli nic.
Stejne u nas v rodine rikali ze je nej vic potesi kdyz je ma dite rado a uplne staci ze rekne jak se na ne v novem roce tesi nebo je i na ulici mile s usmevem pozdravi.
I v teto diskuzi je videt ze je to uz povinnost nosit darek jinak ses chudak.

moudivlacek
19. čer 2024

@nektarinka123 přečti si, co jsi odpověděla a jak hned na začátku, lepší radu nemám, pak už je to jen zacyklený kolotoč ...
to, že je někdo vlezlej a dává dárečky ala Hujer, neznamená, že to tak mají všichni, někteří učitelé, asistentky pracují vysoce nad rámec svých povinnosti, a pokud někdo chce za to poděkovat nějakou dobrotou, proč ne, přijde mi, že v tom vidíš něco jiného protože tví příbuzní/známí mají špatné zkušenosti

nektarinka123
19. čer 2024

@moudivlacek mozna mas v necem pravdu. Vidim v tom i to co vy ne. Ale jiny nazor se tady nenosi.

miryp
19. čer 2024

@nektarinka123 to je furt dokola. Máš problém s porozuměním textu? Nikdo nemá problém s tím, když vyjádříš svůj názor ve stylu „My dárky nedáváme, protože úctu a vděčnost pedagogům projevujeme jinak.“ či „Já bych to vnímala tak, že si učitele kupuji.“, protože nikdo z nás to nevnímá jako povinnost a nemáme problém (nebo tedy alespoň já nemám) přijmout takový pohled na věc. Ale když přijdeš a dárce bez dalšího označíš za přisluhovače totalitního režimu a ještě se tváříš, že je to v pořádku, tak to sorry, ale to v pořádku není. A pokud nejsi úplně hloupá, tak ti to musí dojít.
A pokud sis z mé otázky, co tě vede k takovému chování, vzala to, že tě považuji za chudáka, pokud dárek nedáš, tak jsi opět mimo. Já v tu chvíli polemizovala pouze nad tím, co tě vede k tomu, že se tu chováním projevuješ jako kravka (a sorry, tak ses prostě chovala), vůbec to nesouviselo s tím, jaký názor mám na to, když dárek nedáš. Mně je fakt upřímně úplně jedno, zda někdo dává či nedává, já se řídím čistě tím, jak to chci já a věř, že kdyby se mi někdo vozil po dětech, tak od nás neuvidí ani kytku a nebudu se za to vůbec stydět…
Stejně tak si nemyslím, že je v pořádku na vzorku názorů pár učitelů, které máš ve svém dosahu, dělat závěry, že tak to vnímají všichni učitelé.

palja
19. čer 2024

@ivkasolavova my dáváme letos belgické pralinky a malou kytku. Minule jsme dávali oříšky, malé prosecco a malé ferrero rosher. Dáváme jedlé dárky.
Dcera chodí do logop. školky a máme je tam všechny rády, dárky dáváme z tohoto důvodu. Nikoho si rozhodně nechceme kupovat, ani mu lézt do zadku.

nektarinka123
19. čer 2024

@miryp myslim ze muzeme ukoncit tuhle debatu. Hezky den

miryp
19. čer 2024

@nektarinka123 pěkný večer.

rebe
19. čer 2024

@nektarinka123 Tady vůbec nejde o tvůj názor, ale o neslušnost, hrubost a vulgaritu, s níž ho vyjadřuješ.

martinka_33
19. čer 2024

@nektarinka123 asi v jednom Ti dám za pravdu, ze tahle zvyklost poslední doby (ano posledni, doby ne komunistická) muze být nefer k nekterym detem, kdy spoluzaci pronesou a jim rodice nic nedaji, bud protoze.nemaji nebo nechteji. Nemyslim si ze by to vadilo ucitelkam, ale muze to byt lito tem detem ☹ Osobne nemam na to, abych dáva hodnotmé dary, ale detem neco maleho pro pani ucitelku dám. Jen doufam ze se nebudou citit trapne ze donesou pytlik ořišků a ne drahé pečené čaje apod. 🙏 ale to uz je spis na me jim vysvetlit ze nezalezi na tom kolik to stalo, ale ze si clovek vzpomnel a dal neco pro radost.

mourovatakocka
19. čer 2024

@martinka_33 Naše balíčky se vešel jeden do stovky plus taška 🤭 Ono to o ceně není 😊

ivkasolavova
autor
19. čer 2024

Všem moc děkuji za typy na dárky. Syn končí ve školce a jde do školy tak bych chtěla něco za ty roky trpělivosti ale to víno zní dost dobře 😀 také nechci hrníčky a nic na prach vím že toho musí mít už taky dost . Minulý rok jsem jim nakoupila školní potřeby když mají určité finanční limity pro školky . Tak snad měli taky radost

michaela666
19. čer 2024

@martinka_33 Oříšky jsou hezký dárek. U nás hodnota něco málo přes 100,-/ osoba a přijde mi to dostačující.

rebe
19. čer 2024

@ivkasolavova Já hodně oceňuju čaje, přes rok jich mám v práci velkou spotřebu. Letos jsem taky od několika dětí dostala domácí marmeládu nebo med (malou skleničku jako pozornost, samozřejmě ne kilovou sklenici), to je velká radost. A vždycky mě zaručeně potěší jakýkoli výrobek od dítěte, klidně i "jen" obrázek. Samozřejmě naprostou většinu časem vyhodím, ale ta radost z toho, že mi dítě věnovalo čas, myšlenku, že se mi snažilo udělat radost, je pokaždé veliká.
@martinka_33 Oříšky jsou super! Potěší i hezky zabalený čokoládový bonbon za šest korun, o poněžní hodnotu fakt nejde...

martinka_33
19. čer 2024

@rebe mam letos v planu k pytliku oříšku propnout venovani, ktere napisou samy deti, at je to od nich.

martinka_33
19. čer 2024

@michaela666 no ja objednala kilo ořísku za 300, ktere rozdelim do 4 pytliků (2 ucitelky, 2 vychovatelky). Mam to nastavene ze do 500,- komplet se chci vejit, coz teda letos bude i míň. Plis teda u dcery se vybiralo na spolecny darek na rozloucenou 50 korun od kazdeho.

Strana
z3