icon

Děti v mateřské škole a rodiče na mateřské. Dáváte i teď děti do školky?

ahojahoja
11. lis 2020

Ahojky 🤗
Dáváte teď maminky které jste na mateřské starší dítka do školky ?

Strana
z2
g_m
11. lis 2020

Teď ne, protože u nás jede jen část školky, protože jedna učitelka byla pozitivní, takže část je v karanténě. Ale od prosince už půjde. Miluje kolektiv a vidím na ní, že to potřebuje jako sůl.
Jinak třeba kámoška je teprve těhotná a syna ve školce má. 😉

mzacikova
11. lis 2020

Já syna ve školce mám. Otěhotněla jsem teda v srpnu, ale neuvažovala jsem, že by zůstal se mnou doma. Vidím, že doma mu to nestačí a ve školce je spokojený. Chodí ale jen do oběda 🙂

puhelin
11. lis 2020

Ne. Proc zbytecne zatezovat ucitelky, kdyz jsem doma a muzu pohlidat stejne. Dokazu zabavit oba, neobtezuje me to.

jane46
11. lis 2020

Ano

meronym
11. lis 2020

Ano. Mam uplakane novorozene, venku je hnusne, takze by to doma pro starsiho byla nuda. Ve skolce ma mnohem vice podnetu.

rikatoka
11. lis 2020

já mám taky syna ve školce a doma mám 1letého

cikitkapb
11. lis 2020

Starší chodil když jsem byla těhotná, a i teď když jsem doma s jeho sestrou, tak chodí taky. Ve školce má kamarády, teď jsme byli 14 dní v karanténě a bylo mu už po nich smutno. Má to tam rád, a já se doma věnuju mladší, a on se doma nudí. Takže jo, kdyby chodil do školy, taky by nebyl se mnou doma jen proto, že jsem doma já. I ve školce se učí spoustu věcí, a navíc sociální kontakt mu fakt nenahradím.

hezz17
11. lis 2020

Ano chodi. Doma jsem s 8m.

cosimamvybrat
11. lis 2020

Momentalne ne, protoze mame doma ani ne mesic stare novorozene a nechci, aby mi mi tahal domu bacily, ale to by nechodil ani, kdyby zadny Covid neexistoval. Doufam, ze v lednu zase nastoupi a s nim poprve i prostredni ditko, uvidim, jak se domluvim s ucitelkami.

j.a.n.i
11. lis 2020

Asi takhle, za normální situace starší vždy chodil, ne na celý týden, ale na pár dnů v týdnu ano. Aktuálně už mám děti starší, ale za této situace bych dítě do školky necpala, pokud bych byla doma s mladším a nepracovala u toho.

terinka86
11. lis 2020

Ne, město nás "žádá", abychom si nechali děti doma, takže předškolák aktuálně nechodí. Mám doma ještě druháka na online výuce a šestnáctiměsíční dceru, dva dny v týdnu sama učím, takže školka by se hodila, ale za dohadování se s učitelkou mi to nestojí. Ale jakmile otevřou školy, půjde i předškolák.

jipe
11. lis 2020

Ano, ted od pondělí. Minulý týden volala učitelka, že je předškolák a měl by chodit, že učitelky se ohrožené necítí a děti chodí téměř všechny

dandaa
11. lis 2020

Ano chodí, ale mám do toho ještě práci. Naše školka nikoho nežádala aby nechal děti doma.

bubinko1506
11. lis 2020

Moji chodia, pracujem z domu a im je v skolke lepsie. Nechavam si ich ale doma v pondelky a v piatky ich vyberam uz na obed

alkuska
11. lis 2020

Moje dcera chodí na tři dny v týdnu. Je hodně živá a doma ji zabavit je problém, zvlášť když je venku škaredě. Přijde mi, že po půl roku, kdy byla doma pořád (březen - srpen), už to potřebuje. Nebo se doma zblázníme všichni.

fouskovi
11. lis 2020

Dávala jsem on ten kolektiv strašně potřebuje a co semnou doma tam má kamarády

astyna88
11. lis 2020

jasně že jo, zrovna ten můj potřebuje kolektiv jak sůl 🙂)))

jitushb
11. lis 2020

Mám předškolačku 5,5 takže dávám, ale u nás funguje školka v běžném režimu a učitelky tam jsou všechny.

puhelin
11. lis 2020

Tak si rikam, jestli argument "potrebuje kolektiv" neni jinymi slovy receno "nechci s nim byt doma".

sayast
11. lis 2020

Ne,nás 4 lety je celý nouzový stav doma. K tomu mám 8mesicniho malého a 11 letou školačku doma. Ani nikdo z mého okolí nedává a mamka učí v jiné školce a chodí opravdu jen děti zaměstnaných rodičů.

astyna88
11. lis 2020

@puhelin
Tak u mě to třeba chápej tak, že buď se neustále ptá, jestli může za E...nebo A... (což jsou sousedovic děti), nebo kdy půjde do školky za R... 😀 pro mě je lepší, když chodí do školky, než chodit za dětmi z paneláku domů, se kterými do školky nechodí (a může dotáhnout cokoliv). Mě se líbí, že tam má fakt to vyžití, které já mu doma nedám (je zajímavé, že se mnou třeba malovat nechce a ve školce maluje tak pěkně, jestli to nemaluje za něj učitelka 😀 ).

Navíc teda denně chodím s prostředním synem na cvičení kvůli adhd a motorice, což by byla nemalá komplikace mít s sebou další dítě (když beru ještě kojence).

puhelin
11. lis 2020

@astyna88 Ze skolky muze dotahnout to same, co od deti z panelaku.

astyna88
11. lis 2020

@puhelin

neřekla bych. Sousedi měli vši, kdyby tam chodil, má je taky.

alcar
11. lis 2020

@puhelin no a co jako? Ja normalne rikam, ze moje decka chodi, protoze je proste doma nemusim mit kazdy den za zadkem. Asi by na me mela prijit socialka. 🤦‍♀️🤣

astyna88
11. lis 2020

@alcar

já také nejsem ten typ matky, která děti doma drží až do svatební noci 😀 já jsem naopak ráda, že je to víc otrká, než se mnou doma vařit oběd, vysávat a chodit nakupovat 😀

alcar
11. lis 2020

@astyna88 stacilo na jare. 🙏🤣 Ted na podzim proste chodi. Nase skolka si navic ani nedovolila rodice “zadat” o to, aby si je ti, kdo nepracuji nechali doma. Deti matek, ktere jsou na materske s jinym ditetem maji na dochazku do skolky stejne pravo jako deti pracujicich rodicu, pokud jiz byly jednou do skolky prijaty. Tak to proste je a ani zadne “moralni cosi” by do toho skolka nemela tahat.

astyna88
11. lis 2020

@alcar

Já jsem o stažení syna ze školky uvažovala, měl období, kdy tam chodit nechtěl, ale když jsem se o tom bavila s učitelkou, tak vzhledem k tomu, že jim tam chodí logoped, sociální pedagog, tak by tam měl syn spíše chodit. Pak jsem prostředního přihlásila do speciální miniškolky, kam chodím s ním, protože beze mě to prostě nejde a tam se platí za počet dětí. Takže, pokud by nejstarší nechodil do školky, tak ani mladší do specky, protože by to spolklo celý rodičák...Ale to kolikrát lidem nevysvětlíš, že dítě do mš neodklízíš, ale prostě jsi ráda, že chodí někam, kde se mu věnují, když doma ho poslouchám na půl ucha, ale on to zase chápe 🙂 A to jsem ještě do letních prázdnin pracovala 😀

puhelin
11. lis 2020

@astyna88 I ve skolce byvaji vsi.

mzacikova
11. lis 2020

@puhelin jako vážně jsi tohle napsala? A jsi vůbec matka? Proboha! To necháš dítě doma nudit se, když si může ve školce hezky hrát? Proč by se matky měly dětí takhle zbavovat, tahle situace tady bude ještě dlouho a aby mi syn nastoupil do školky až jako předškolák, protože to už musí, to mi přijde na hlavu 🤦‍♀️ budu mít druhé dítě v dubnu a nebudu synovi měnit jeho režim.
Do školky bych ho nedala jen kdyby se druhé dítě narodilo kolem nástupu do školky

puhelin
11. lis 2020

@mzacikova Proc by mel byt doma a nudit se? To bych s nim taky nevydrzela. Cele dny jsme venku a uzivame si podzim.

Strana
z2