icon

Jak lépe komunikovat se školkou než přes nástěnku?

8. únor 2022

Prosím, jakým způsobem Vám školka předává informace? Přijde mi to v době, kdy je běžné a jednoduché komunikovat mailem, trochu tristní, že téměř veškeré informace (důležité, méně důležité), jsou jen na nástěnce. Ač to jsou výlety, mimořádné situace, kroužky, výskyt infekční nemoci, pomůcky, které si mají děti donést atd.. odkazují nás na nástěnku se slovy, že ji rodiče musí sledovat a nemají čas na psaní mailu. Bohužel se stane, že rodič někdy opravdu ráno spěchá do práce a je rád, že dítě předá. Nebo má u sebe menšího sourozence, který mu utíká a nebo nedej bože, doprovází ho tatínek, který tyhle věci neřeší 🙂. Samozřejmě nastane situace, kdy dítě přijde po nemoci do školky a nemá to, co potřebuje. A nebo dokonce zjistíme při příchodu do školky, že je třída v karanténě...? 😀

Strana
z3
zuzineckah
9. únor 2022

@zuzkasim tak to u nás by si byla tím pádem namydlená i co se školy týče. Obě starší děti jedou Bakaláře, takže nemít pc nebo chytrý telefon, tak nevím nic a školu by to příliš nezajímalo....

A docela by mě zajímalo, jak řeší tyto "nástěnkové" školky info o tom, že je školka třeba v karanténě.... Nám to nejednou přišlo do mailu v neděli večer (patrně víkendový + výsledek personálu nebo děcka), takže jsme automaticky zůstali doma a objednali dítě na test... Být to na nástěnce, tak se tam jako x rodičů sejde, aby si přečetli, že tam vlastně vůbec nemají chodit??? To je dobrý úlet

zuzkasim
9. únor 2022

@zuzineckah Proč? Každý školní systém jede přece na počítači. U PC sedím velkou část dne, takže jsem ráda, když si aspoň chvilku během dne můžu od toho odpočinout, proto o chytrý tel. nestojím.

zuzineckah
9. únor 2022

@zuzkasim jj, vždyť říkám, PC nebo telefon. Ale stalo se mi u nejstarší (SŠ), že Bakaláři jeli jen na mobilu. Něco bylo špatně s tou aplikací a trvalo několik měsíců, než se dalo přihlásit přes PC...

hance09
9. únor 2022

@zuzineckah karantény byly na webu nebo posílali SMS nebo volali

zuzineckah
9. únor 2022

@hance09 to chápu, že v "normální" školce to avizují nějak takhle. Ale co ty školky, které jedou tvrdou nástěnku??

areh
9. únor 2022

Školka dává info na webové stránky, kde si můžu nastavit zasílání do mailu, z třídního mailu posílá učitelka info týkající se konkrétnía třídy a karanténu telefonují. Všechno je pak ještě na nástěnce. Dobrý systém.

veruuu_kubesovic
9. únor 2022

@zuzineckah karanténu měl syn ze školky poprvé teď, přišla SMS z hygieny, informovala mě o tom paní učitelka při vyzvedavani syna a ještě psala paní ředitelka mail... takže kolem toho relativně dobrý...
Jen ty informace, že ma donést tu fotku rodiny, tu nějaký kus ovoce/zeleniny, tu že bude nějaká akce bych fakt nechtěla číst jen z nástěnky...

gracinka7
10. únor 2022

U nás funguje nástěnka, karanténu teda posílají mailem. Úkoly pro nemocné předškoláky taky. Webový mají spojené se ZŠ a o školce je tam minimum. Aktuality žádné.

ele_nka
10. únor 2022

Karantény a rychlé změny dávají vědět buď emailem nebo volají. Ale takové ty běžně věci jako výlety, pomůcky jsou také na nástěnce, dávají to tam minimálně 14 dní předem, plus mají kalendář s akcemi na měsíc a to mi přijde úplně v pohodě.

pani_elli
10. únor 2022

Vše jen na nástěnce.

leymea
10. únor 2022

U nas bohuzel taky jenom nastenka. Blby je kdyz pak dite delsi dobu chybi tak je clovek v haji. Napriklad nam bylo receno, ze nekdy v rijnu bude Vanocni foceni. Jenze nas syn onemocnel a kdybych si to sama nezjistovala tak by o foceni prisel, protoze me nikdo neinformoval. A pak clovek cte jak to funguje v jinych skolkach a je akorat tak nasranej 😀

petuliiik01
10. únor 2022

Vše e-mailem + paralelně nástěnka - soukromá školka.

amenophus
10. únor 2022

@petuliiik01 dulezite informace a vypisy plateb mailem, na zbytek maji "nastenku" na svem uctu na webovem portalu a na mail chodi upozorneni kdyz tam neco pribyde (vetsinou je to tema tydne, na ktere meli zamerene aktivity a tvoreni - treba pred vanoci se to tocilo kolem vanoc, fotky - pro kazdy dite je tam slozka kam maji pristup jen rodice a tam davaji fotky toho ditete, a obcas reporty o tom jak se dite vyviji, co se naucilo, co ho bavi a nebavi a navrhy kam ho smerovat dal a jake dovednosti u nej rozvijet). Fyzickou nastenku maji sice taky, ale tim ze v dobe covidove rodice nesmi dovnitr a predavame deti u vchodu, to stejne nikdo necte.

veronikav31
11. únor 2022

U nás o karanténě školka informuje mailem nebo telefonicky.co se týká akcí,tak jsou na nástěnce.co se týká úkolů,tak z 95% jej řeknou učitelky dětem a ty tlumočí rodičům.tim se učí komunikovat a já toto podporuji.obcas nějaké úkoly jsou vyvěšené na dveřích.ve škole se ne vše posílá mailem.mam dvě skolkove děti a s nimi chodí děti mých kamarádek,tak když my nejsme ve školce,tak se ptám kamarádek zda něco mají mít a funguje to i opačně.kdyby tam kamarádky nebyly,tak zvednu telefon a zeptám se učitelek. líná huba holé neštěstí

veronikav31
11. únor 2022

@amenophus u nás vždy jeden z rodičů do školky mohl,nikdy jsme si děti u vchodu nepředávali a jsem za to ráda.ve školce máme 8 tříd tak to by byl zástup za rodičů u vchodu než by předali dítě...a já osobně jsem se ráda za osobní kontakt s učitelkami.u syna se teď baví o eskymacich.dcerka měla tematické týdny hodiny,v šatně mají vše vystavované k tomu danému tématu a je to přehlednější než na pc

ajja87
11. únor 2022

@leymea jp přesně s timhle focenim jsme na tom byli stejně... Dcera byla 14 dni nemocná... cca do úterý měla atb, do patku jsem ji nechala ještě doma, jenze pres vikend jsme se dozvěděli, ze manžel je pozitivní na covid,takže jsem ji v pondělí ráno omlouvala s tim, že zase další 14 nepřijde a ucitelka mi jwn tal v klidu do telefonu řekne jl,, Jo pani XY,, dnes bude probíhat vánoční focení, kdybyste měli zájem,, Takže pokud bychom v pondělí došli do školky, tal by o focení přišla, protože jsme o nem nevěděli...

gujduska
11. únor 2022

U nás je to taky divočina, někdy píše reditelka maily den dopředu o karanténě, někdy to najdeme na vstupnich dverich školky ráno 🙈 jine info nám lepí pani ucitrlky na dveře od třídy, třeba když je potřeba něco přinést na tvoření nebo tak, nebo že se vyskytly neštovice, vši apod. 🤣
Jinak máme školka svuj web, kde se dočteme o potencialnich aktualitach, máme každá třída své složky s fotkami a občas i infi co se bude dít. Teď máme novinku od ledna aplikaci do mobilu, která nás může rovnou o novinkach informovat.
Na nástěnce máme ale upozornění znovu, takže na nás to srší ze všech stran, aby se pak někdo nemohl vymlouvat 🤣🤣🤣

rencinka87
11. únor 2022

Mame lesni skolku - informace pres skolkovou aplikaci (temer denne shrnuti programu a par fotek, kazdy mesic jidelnicek, atd), mailem, kazdy mesic shrnuti, co bude dalsi mesic, jake budou delat rikanky a basnicky atd, pak samozrejme pozvanky na akce, kterych se ucastni i rodice, jeste mame whatsapp skupinu, tam se posilaji takove ty dulezite akutni zpravy, ne kazdy hned kontroluje mail, tam jsme se treba navzajem informovali, kdyz jsme meli ve skolce potvrzeny covid.
Plus jednou nebo dvakrat do roka individualni tridni schuzky.

leymea
11. únor 2022

@ajja87 v tomhle je to fakt blby. Aspon ty dulezitejsi veci by mohli davat vedet kdyz treba vidi, ze dite nejakou dobu chybi. Ja pak volala do skolky a domluvila si, ze prijdeme vylozene jen na foceni. Ted maji mit nejaky ocni vysetreni, reknou unor/brezen a tim to konci. V tydnu jsem si vsimla, ze maji datum na nastence jiny tridy. Kdyz uz teda neinformujou online, tak to maji dat aspon na velkou spolecnou nastenku nebo nam to osobne rict. Bohuzel za cely rok pridaji na fb max.5 fotek cele tridy, coz je v dnesni dobe taky smutny kdyz pak vidim, ze jinde maji furt nejake fotky.

amenophus
12. únor 2022

@veronikav31 takhle, nase skolka ma jen 2 tridy a vzdycky je u predani a vyzvednuti jeji ucitelka a kdyz je potreba neco probrat tak neni problem treba zavolat reditelku a ta prijde a ochotne vse dohodne.

veronikav31
12. únor 2022

@amenophus u malotridek to ještě jde,u nás ve městě máme dvě malotřídky,dalsich 5 skolek máme o 6-8 třídách.dcerka je teď předškolák, navzdory covidu měli na podzim plavání,teď měli bruslení,u toho jsme mohli být, protože jsme pomáhali do/z bruslí a to při 2 ucitelkach na 20 dětí pořádně nejde

ckei
12. únor 2022

Výhradně emailem.

martasek
13. únor 2022

Jako vážně někdo potřebuje upozornění, aby zaplatil školkovne a stravné? Existuje něco jako trvalý příkaz...
Jinak já ve školce pracuji a informace máme na nástěnce a na webových stránkách školky. Nechápu, proč bych měla každý prd psát rodičům na mail nebo esemeskou. Navíc s rodiči komunikujeme individuálně při předávání a vyzvedávání dětí.

luci_ela
13. únor 2022

U nás jsou všechny informace na nástěnce a ty důležitější, jako třeba fotograf, divadlo, u starších dětí třeba plavání jsou uvedeny na webu školky

Strana
z3