Jak lépe komunikovat se školkou než přes nástěnku?
Prosím, jakým způsobem Vám školka předává informace? Přijde mi to v době, kdy je běžné a jednoduché komunikovat mailem, trochu tristní, že téměř veškeré informace (důležité, méně důležité), jsou jen na nástěnce. Ač to jsou výlety, mimořádné situace, kroužky, výskyt infekční nemoci, pomůcky, které si mají děti donést atd.. odkazují nás na nástěnku se slovy, že ji rodiče musí sledovat a nemají čas na psaní mailu. Bohužel se stane, že rodič někdy opravdu ráno spěchá do práce a je rád, že dítě předá. Nebo má u sebe menšího sourozence, který mu utíká a nebo nedej bože, doprovází ho tatínek, který tyhle věci neřeší 🙂. Samozřejmě nastane situace, kdy dítě přijde po nemoci do školky a nemá to, co potřebuje. A nebo dokonce zjistíme při příchodu do školky, že je třída v karanténě...? 😀
Většinou je vše na nástěnce s občas něco na stránkách. Absolutně mi to nevyhovuje, protože děti vodí do školky manžel a ten nic neřeší. Taky placení je na nástěnce a já dost často zapomínám platit, protože to nemám ani v emailu a ani v sms. Hrozný systém.
@veruuu_kubesovic vy ste necetla nastenku?! Tam nic neni. Je! Neni! Tady kouknete... jo aha😅😅😅
@konidana
...nejsme my ségry? 😂😂😂
Soukromá školka whatsapp. Máme tam hromadnou skupinu plus kontakt na ředitelku pro hlášení omluv apod. Faktury k platbě chodí mailem. Na nástěnce máme jen jídelníček.
U nás taky hodně věcí na nástěnce, občas na něco upozorní ústně. Máme i skupinu na whatsappu, tam posilaji fotky a několikrát tam poslali i vyfocené info z nástěnky, myslim, že tohle je zrovna rychlovka, vyfotit a poslat, ale taky to bohužel nedělají vždy. Mě spíš trochu chybí, že mi neřeknou o tom, zda dítě jedlo nebo, co ten den dělalo, během adaptace informovali lépe. Teď když se nezeptam, tak nevím, ale teda mimořádné věci hlásí, to zase jo...
nástěnka. A letos jsme si "vydupali" alespoň částečnou komunikaci mailem. Furt ho všude píšeme - do přihlášek, do evidenčních listů, všude mail. Ale pak jsme ho museli psát znovu pro komunikaci se školkou. Tak nám aspoň jednou měsíčně pošlou přehled, co se bude dít, kam pojedou atd. Ale jinak furt nástěnka. Nejlepší, když to tam dají na poslední chvíli. Nepochopím, jak v dnešní době nemůže fungovat online komunikace. A jejich odpověď "nemáme na to čas", to jako fakt neberu. Já jsem taky učitelka a musím mít čas na komunikaci se žáky.
U nás funguje hlavně nástěnka. U důležitých věcí, jako je schůzka rodičů a pod. posílají email.
Nástěnka. Co je předškolák, tak občas něco přijde mejlem.
Hele jsme na tom úplně stejně, máme sice uzavřenou fb skupinu, ale vše řeší přes nástěnku a momentálně třeba ja jsem doma s druhým dítětem a do školky chodí z větší části manžel nebo babička, manžel už sice občas koukne, ale většinou zapomene a babičce je to sumak...taky mě to štve, sama jsem dělala v jiné školce a tam se dával rozpis vždycky na celý měsíc na nástěnku a ještě posilal mailem, případně učitelky v nutných pripadech komunikovali přes messenger nebo telefonem. U nás ve školce jsem telefon zažila pouze v roce 2020,kdy se zavíraly školky a my zrovna měli jarní prázdniny.
U nás taky jen nástěnka a sto let staré webovky. Na fb teda dávají fotky, což je sice fajn, ale nic to o důležitých informacích neřekne. Nejvíc mě baví formality typu přihlášky, platby obědů a nejdůležitější info, které prostě nejsou. 🥴 Nikde. Lze je získat fakt jenom osobním setkáním s učitelkami ve školce. V dnešní elektronické době výborné. 😄 Nicméně už jsme si zvykli a děkuju osudu, že jinak je školka celkem fajn, tak neprudím.
Nastenka, pidipapirek na dverich, FB skupinka obcas nejaka zprava.. Mala vesnicka skolka. Brala bych mail, aplikaci, cokoliv 😆
Ve Ct jsme po dvou tydnech prisli do skolky, na dverich papirek "divadlo za 100,-" a udiveny vyraz ucitelky, jak tedy to bude a jestli to jdu zaplatit, ze zitra uz je pozde...
Nejake zpravy a chodu skolky ani nemluvim...
Na stravne dostaneme kazdy mesic minipidipapirek s castkou (a k nemu mi do satny strci i dve me deti...) Musim si ho vzdycky hned vyfotit jinak bych byla v haji (stalo se mi jednou a cely zbytek mesice mi nedokazali rict, kolik jim mam poslat...) Fotim i nastenku 😆
Ale jako skolka je fajn, deti spokojene, maji pohodu.
My máme aplikaci v telefonu a tam posílají všechny informace ,můžeme tam všichni jak učitele tak rodiče mezi sebou komunikovat. A taky u svého dítěte mám napsáno kdy přišlo a odešlo že školky, kdo ho tam přivedl, kolik toho snědl, vypil a plus fotky za ten den.
Jedna trida ma skupinu na Whattsappu, kazdy den dostavame fotky, obcas video, veskere informace chodi tudy. Druha trida pani ucitelka posila jednou mesicne emailem kratke shrnuti a fotky pres Uschovnu, jinak nemaji potrebu s nami neco resit. Krouzek anglictiny pani ucitelka posila materialy a odkazy na videa emailem. Skolka ma webove stranky, sice zmatene, ale ma. Deti i omlouvame emailem. Nastenka v roce 2022🙈
My to máme taky přes nástěnku.
@chumlee71 to zní jako scifi 😄 ale hádám, že dítě nechodí do statní školky, kde jsou 2 učitelky na 20 dětí, ne? Nedokážu si představit, že někde by stíhaly vyplňovat aplikaci, kolik čí dítě vypije tekutin a jinde nemohou 4x do roka poslat mail s důležitými informacemi.
Statni skolka o 3 tridach v Praze, mame aplikaci Nase MS, kam chodi zpravy, informace o akcich, jsou tam i nejake nastenky, dotazniky, jidelnicek, davaji tam obcas fotky z nejaky akci a aktivit a posilame pres ni omluvenky. Za me super. Na nastence ve skolce jsou jen nejake rady, pravidla, co maji mit v kapsari a tak.
100 % věcí mailem… nástěnka je slušný přežitek
My máme udělanou skupinku na whatsappu,jsme ale malá vesnická školka a je to super, tímto způsobem i odhlašujeme děti z docházky...p.reditelka nás o všem informuje...neumím si představit číst jen nástěnku🙈
Moje dítě chodí do státní školky, kde je ve čtyřech třídách sto děti... Nějaké skupinky na WhatsApp, informace v aplikaci nebo snad e-mailem mi zní jako sci-fi z jiné dimenze 😂🤦 Nástěnka forever. Naštěstí tam chodí i děti mých kamarádek z okolí, tak mi řeknou, když je něco důležitého a my jsme třeba nemocní....
U nás to bylo taky na nástěnce. Nebyla jsem z toho nadšená, tatínek nic nečte, po nemoci jsme netušili o výletě atd., ale na druhou stranu chápu, že když nemají ve třídě počítač, tak nemá kdo a kdy ty informace do mailů psát.
Něco nástěnka, ale většina Facebook. Ale nevěděla sem o tom, musela sem zjistit nahodou. Emailem jen konkretni veci k reseni(PPP, atd.)
@zuzkasim Nemá kdo ty informace sepsat? Jakože by ředitelka nebo kterákoliv učitelka nemohla být placená hodinu měsíčně za kancelářskou práci a sepsat základní informace v klidu v kanceláři nebo třeba doma na počítači? Však nejsou 2 počítače v celém městě. 😄 Nepotřebuju, aby mi chodilo týdne deset mailů o tom, že Natálka málo pije a Honzíček zlobí. Ale napsat - kdy a jak přesně se platí obědy, během roku je zvykem jezdit na plavání, na lyže, na výlet - počítejte s takovou částkou, pak upřesnit. Fotíme se, jdeme do divadla apod. A ne to zjišťovat pokoutně po sousedech. U nás totiž ani na té nástěnce nejsou ty stěžejní informace! Tam je vždycky plno s prominutím kravin - týdenní téma s obrázky a požární směrnice. Ale že mají mít oblečení do lesa nebo do divadla, to nikam předem nenapíšou. 😀
@felixfelicis Upřímně, telefon ano, ale ne chytrý telefon🙂 Takže žádné aplikace by mi nepomohly. Teď už je nejmladší ve škole, je mi to jedno, ale nějaké skupiny na aplikacích jdou zcela mimo mě, jedu na tlačítkovém telefonu.
@prejeta_zaba Ona to vůbec není hodina měsíčně, toho času je daleko víc, ač se to nezdá. A teda pracovat doma na vlastním počítači? To zaměstnavatel vyžadovat po nikom nemůže (bez ohledu na to, kolik lidí to dělá). Mailem by mi to taky vyhovovalo víc, ale školce ne. Učitelky byly skvělé, tohle byla jen taková drobnost, kterou bych mohla vytknout.
@zuzkasim pravdepodobnost, ze se v dnesni dobe sejdou ve tride dve ucitelky a ani jedna nema chytry telefon, mi prijde velmi mala 🙂 Pokud ho nema rodic, to uz je jeho nevyhoda. Ale zrovna ten whatsapp je takova nadstavba, obcas mam i vic informaci, nez bych chtela. Pokud skolka nema webove stranky se zakladnimi informacemi, a tam staci jedna osoba za celou skolku, ktera je obsluhuje, tak je to proste mimo.
@felixfelicis Já to brala z pohledu rodiče, že bych si na aplikacích nic nepočetla🙂 A muž též ne. Že jsou ve třídě motýlků vši se nedává na školkový web, to si fakt musí každá třída dělat sama. A jo, píšu, že mi to taky chybělo (mail má každý, ostatně mail se musel uvádět i k elektronické přihlášce do školky), ale co už.
Taky jen nástěnka a pěkně mě to štve... Jakoby to nemohli dávat na nějakou online nástěnku...
U nás komunikace funguje perfektně... vše je na webu, na nástěnce před školkou, na nástěnce v šatně a naše paní učitelky jsou tak skvělé, že nám posílají týdenní přehled emailem - dozvíme se tak podrobně o všem, co se celý týden ve školce dělo a zároveň nám připomenou akce, které budou v dalším týdnu. Ten mail je opravdu super, i pár vět by mi udělalo radost, ale vždycky je to úplný román. ☺️ A když se děje něco mimořádneho, posílaji sms - třeba že kvůli poruše kotle budou na jiné třídě, nebo info ohledně karantény atd.

@konidana 😂😂😂😂 přesně...