icon

Jak řešíte zničené oblečení ze školky?

marecek4
17. lis 2014

holky,mám možná sama-problém,který mě tak trošku vytáčí,malý chodí do školky a každá víme,že ani když pořizujeme tepláčky a trička z druhé ruky tak ani ty nejsou zadarmo-stejně jako školka,tak by mě zajímalo jak řešíte zničené oblečení barvama,lepidlem a podobně-kdyby to bylo nějak nárazově tak nepovím,ale je to u nás celkem pravidelný jev,a na to jak je malý čistotný se mi to vůbec nelíbí,za každý půlrok aspoň dvoje tepláky,už mě to nebaví a mám 100 chutí to donést učitelkám k vyprání a nebo náhradě,myslím,že jsou rozhodně lepidla která nezanechávají stopy,tuhá lepidla,vypratelné fixy i barvy-tak fakt nevím od čeho to má,ale rozhodně už jsou nenositelné protože vypadají jak po ....

Strana
z5
anushka111
17. lis 2014

Přidávám se k @achjonetusim dceru nákupy nebaví a je to s ní potom únavné, takže kupuju bez ní, buď na bazárku požádám o rozměry a poměřím podle kalhot které jí jsou, nebo co se týče kamnného obchodu vezmu kalhoty s sebou a poměřuji dle nich 😉

marecek4
autor
17. lis 2014

@achjonetusim když je malý ve školce tak jsem v práci a obchody po jeho vyzvednutí-které stíhám bohužel taky málokdy,tak jsou už většinou po našem příjezdu zavřené-musím totiž i navařit pro ostatní a na netu nakupuju taky,ale ne vždy se mi vše líbí

achjonetusim
17. lis 2014

@marecek4 Ale vďyť přeci nemusíš kupovat další, stačí se smířit s těma skvrnama, vždyť je to školkový oblečení 🙄 Vadí ti aby v tom chodil? V šatně ho převleč do "pracovního", před odchodem ze školky zas do civilu. Porstě nerozumim tomu co řešíš, promiň. Působíš na mě nevděčně.

nonacek
17. lis 2014

přidávám se. Můj syn se vracel opakovane ze školky jako z popelnice..... od bláta,jídla,barviček............

achjonetusim
17. lis 2014

@marecek4 Mi to už hlava nebere, není to provokace? U tepláků řešíš jestli se ti líbí, kor když jsou do školky? takže radši táhneš kluka po obchodech a pak ti je zničenejch (dvou kusů) tepláků líto. Máš to holt těžký no.

marecek4
autor
17. lis 2014

@achjonetusim nevadí mi normální fleky-ty chápu a ano počítám s nima,ale aby to vypadalo jak ............. psala jsem výše,no na to nemám žaludek a do školky chodí v civilu,a převlíká se,to je samozřejmost,něco jinýho bylo,když jsem velký vozila autem,to se jim převlíkat nechtělo

achjonetusim
17. lis 2014

@marecek4 Tak PROČ ty fleky řešíš? Vźdyť je to dítě, mezi ostatníma dětma. To je jak řešit fleky na montérkách, nepřijde ti?

marecek4
autor
17. lis 2014

@achjonetusim hele víš co,přečti si co jsme psala a pak piš odpovědi-ono to jsou i patery tepláky za půl roku,a jestli řeším,že se mi i tepláky líbí-ono je totiž zbytečný se s dítětem pak dohadovat,že to nebude nosit,je vidět,že ještě nevíš co děti dovedou i kvůli obyčejnýmu oblečení

marecek4
autor
17. lis 2014

@achjonetusim a Ty by jsi nosila kalhoty které vypadají jak potřísněné od ejakulátu?????a ano řeším to

kackaj
17. lis 2014

@marecek4 jako asi to naštve (jak koho, mě to taky nechává chladnou), ale co tady chceš slyšet (přečíst) za odpověď? Stejně to nikdo za tebe nevyřeší a vidím, že už začínají být odpovědi i nepříjemné... Radši se neptat🙂 Asi bych teda zašla za učitelkou, zkusila se zeptat, od čeho si myslí, že to je...a jestli by se teda ten matroš nedal nahradit nějakým jiným, aby malej nechodil domů jak čuně🙂 Jinak u nás ve školce jsme třeba výtvarné potřeby nakupovali každý rodič svému dítěti sám a pak se to používá hromadně, tak jestli je to tak i u vás ve školce, tak asi učitelka s tím nic nenadělá, když by nenakupovala školka sama... Je to těžké, ale já bych se s tím spíš smířila a dávala malému do školky klidně ty upatlošené tepláky a just jiné ne, když se dokáže tak ušpinit.

scvrcek
17. lis 2014

dítko mám zatím malé a jen poslední měsíc chodí na tři dopoledne týdně do školky, ale dvoje tepláky máme zničený za měsíc, ne za půl roku..... tepláky seženu v bazaru od maminek z města i za dvacku, takže to fakt neřeším...denně lítá na zahradě, doma vyrábíme, u jídla se zmaže, převlíkám několikrát denně, peru denně... takže dvoje tepláky za půl roku mi přijdou trochu k smíchu 😀

scvrcek
17. lis 2014

navíc si myslím, že náhradní tepláky do školky není nutné kupovat v obchodech i s malým, alespoň já jsem snad žádné oblečení s malým nekupovala...

marecek4
autor
17. lis 2014

@kackaj učitelky neví,a nechávalo by mě to tak chladnou,nedostat se do jisté pozice,kdy počítám každou kačku a i dvacka bude asi za chvíli přepych,kdyby někdo donutil bývalého platit řádně výživné tak by to bylo o něčem jiném,takto musím řešit i tohle,ono mít a nemít každý měsíc 4500 je rozdíl

achjonetusim
17. lis 2014

@marecek4 Já jsem četla všechny tvoje příspěvky, i příspěvky ostatních. A zas tak mimo si nepřipadám, vzhledem k reakcím 😎 Jestli bych nosila kalhoty které vypadají jak potřísněné od ejakulátu? Kdyby mi bylo jako dceři/tvýmu synovi, bylo by mi šumák jestli maj tepláky flek, zajímala bych se o to co je na stole za hry a další zábavný úkoly co paní učitelka zas vymyslela. Asociaci s ejakulátem máš v hlavě ty, ne tvůj syn 😅 Mý holce jsou ve školce fleky na oblečení fakt jedno - asi proto že má na sobě "pracovní" oblečení, vidí že to neřešim já, nijak jí za pošpinění netrestám ani nekomentuju. Proč taky. Má "monterky".

kackaj
17. lis 2014

@marecek4 chápu no, každý se nedokáže vcítit do druhého pozice...nám fakt připadnou teplajzny jako tuctové zboží, lehce nahraditelné. Ale je vidět, že každý má své možnosti jiné. Je to blbý, ale tak dál už asi neporadím. Jen popřeju hodně zdaru při vymáhání peněz z neplatícího tatínka😉

marecek4
autor
17. lis 2014

@achjonetusim jo,asociaci mám v hlavě asi jen já,a právě proto jsem je vyhodila-a nebyly první,nevím jak to funguje u vás,ale tady bych byla hned na tapetě,že se o děti nestarám a měla bych doma sociálku jak na koni

anushka111
17. lis 2014

Pokud řešíš každou dvacku (sama to znám) tak bych se tedy vyprdla na to jak ten flek vypadá a investovala čas a peníze do něčeho jiného. Dětem je fuk jestli na oblečení mají či nemají fleky, případně jak ty fleky vypadají 😉

rioko
17. lis 2014

Jsem učitelka ve školce. Barvy a lepidla vypratelné těžko budou učitelky používat, to jim nikdo nekoupí - navíc třeba tuhé lepidlo sice je, ale drží tak na papíru jinak se používá herkules. U mě ve třídě děti měli na kreslení a vyrábění nějakou starou zástěru, staré dlouhé triko které sahalo i na nohy, prostě něco co měli jen na výtvarku a nevadilo, že bylo spinavé a zničené, je jen na vás jak to vyřešíte, ale učitelka fakt nemůže uhlídat všechny děti aby se nezamazaly - taky jsem takové děti měla a nikdy to rodičům nevadilo - to samé u syna, taky to neřeším, dávám staré triko a je to

berenika39
17. lis 2014

@marecek4 pro flekaté tepláky ještě žádná sociálka nenaběhla🙂. to trochu přeháníš. ptala ses, od čeho to je?

luciebx
17. lis 2014

@marecek4 to chces rict ze na tebe bude nekdo volat socialku jen proto ze ma dite sice ciste vyprane obleceni ale od fleku? to ze ty to porovnavas ejakulatu to mas v hlave ty... vis kolik ja mam legin a teplaku od sava vyzrany a nektery taky vypadaji taky silene... ale neresim.. na uklid furt dobry..prosimte kolik je synovy ze ti rekne ze neco nebude nosit... proste to na nej narvu a de se do skolky ne.. aby mi male ditko vykladalo co bude nosit do skolky.. no jaky si to clovek udela takovy to ma... malymu sou 4.. a v zivote mi nerekl ze to nebbo tamto nosit nebbude.. 🙄

pisisvori
17. lis 2014

@marecek4 prosim te vyprdni se na diskuzi. Normalnimu je jasne,zes chtela vedet,jak je to jinde a jestli se zeptat ve skolce nebo ne. A misto toho te tady maminy urazi a radi jak mas nakupovat. Neuveritelne. Jen zopakuju, ze u dcery ve skolce vyrabi porad,maluji,lepi atd a jeste jsem v satne zadne dite spinave od barev a lepidla nevidela.

lenicka07
17. lis 2014

@marecek4 Učitelek se zeptat můžeš a navrhnout změnu také můžeš, i ostatních maminek se můžeš zeptat na názor, pokud vás bude nespokojených víc, je větší šance na změnu. Ze svého pohledu k tomu řeknu ještě tohle: dcera, ač jí ještě nejsou tři roky ,nechodí ze školky umazaná (nepočítám venkovní oblečení), ale myslím si že je to způsobeno tím (jak jsem si z dosavadní tvorby všimla) že použijí max. tak tužku nebo pastelku, barvičky zatím snad jednou. A trochu mi to připadá, že je to hlavně kvůli tomu, že paní učitelky nechtějí mít špinavou školku. Hračky se uklízejí stylem, že např. autíčka musí být vyřádkovaná na polici jak podle metru, všechna předkem na jednu stranu atd., mám ze všeho pocit že pořádek je na prvním místě, úplně mi to nesedí, raději bych snad špinavé oblečení, než stále jen pastelky...Jinak oblečení se nechá sehnat i levněji, dá to trochu hledání, tepláky a trika do školky seženu i za 25 kč, v aukcích můžeš výhodně koupit balíky oblečení, takže to může být případně i méně, ale záleží na štěstí. Spíš kupuju dopředu a čekám až do toho děti dorostou.

marecek4
autor
17. lis 2014

@luciebx s malým jsem to ještě neměla,ale Honzovi když byl v první třídě jsem koupila sportovní bundu-a prý je moc červená tak ji nosit nebude,a nebo se mu líbily lacláče a košilí,ale když jsem je sehnala tak to samý,o pár let to samý s maskáčema,jela jsem pro ně do Brna,tehdy normálně nesehnatelný,až přes známý ve skladu na Olomoucké-chtěl totiž jedny určitý a taky nakonec zůstaly ve skříni,ještě i s cedulkama,nic není tak černobílý jak se to jeví,takže pořizuju to co se děckám líbí a pak vím,že to unosí

luciebx
17. lis 2014

@marecek4 tak ono je neco jinyho kdyz je ditku 8-9 let.. to se uz chteji strojit.. ale rekni mi ze 4lety dite nebo 5tilety.. nevim jak mas stary ditko ti bude diktovat... zkus se proste zeptat ve skolce..a nebo mu hold nech veci na prevleceni.. u nas se taky chodilo jako prase... neco se nevypralo.. ale proto sem fakt mela veci z druhy ruky.. podedeny ze sekacu o kterych sem vedela ze kdyz se poserou nebudu brecet...

marecek4
autor
17. lis 2014

@lenicka07 jo,taky jsem nakupovala dopředu,ale zásoby dochází,a na další zásoby nejsou už korunky, o skladování ani nemluvím

mandala
17. lis 2014

U nás se používají zástěrky s rukávy, domů chodily špinavé pouze od oběda. Asi bych se zeptala, jestli bys mu tam nemohla nechat nějakou starou delší košili, nebo tak něco., aby mu to v případě potřeby oblékly. Jestli se s nima dá trochu mluvit, tak ti to umožní. 😉

marecek4
autor
17. lis 2014

@luciebx u nás se jako prasátka nechodí-ani doma ani ze školky-jen ty tepláky a malému je pět a půl a půjde k zápisu do školy,dědit nemáme po kom,po velkých jsem už dávno vše dala pryč,s dalším prckem jsem nepočítala,nezmaže se ani v lese a je to zdravý kluk,který nesedí na klíně,ale hezky si to užije,samotnou mě kolikrát udivuje že není jako čunče

uzivatelkaja
17. lis 2014

@marecek4 On je celkem rozdil, pokud se staram o jedno dite, aby se doma neumazalo a ne o dalsich treba dvacet. Jsem puvodem ucitelka v materince a opravdu neni realne ocekavat, ze dite prijde domu jako prave vytazene z pracky. Staraji se Vam o dite, dohlizeji, aby si neublizil, pomahaji mu s vyvojem a tady je vdek, ze ma 2x do roka spinave nebo znicene teplaky. 😠

marecek4
autor
17. lis 2014

@marecek4 o umožnění pochybuju,tady se učitelkám nechce ani klukům vytřít prcka když jdou na velkou ☹ naštěstí je malý samoobslužný

somalicats
17. lis 2014

@marecek4 Dceři jsem do školky a pak i na výtvarné kroužky do školy dala některé svoje staré triko - vydrželo vždycky celé pololetí, pak jsem ho zhodnotila a buď vyhodila, nebo vyprala a jelo se dál. Takže od barev, lepidel a spol nikdy neměla špinavé oblečení, zato to triko vypadalo... Ale to mi pochopitelně nevadilo. Osobně bych byla ráda, že tam "výtvarkují" i s něčím jiným, než jsou tužky a pastelky, a s učitelkama se domluvila, aby děcku na tu práci prostě natáhly to triko/zástěrku.

Strana
z5