Jak skloubit práci s dvanáctihodinovými směnami a školkou?
Dobry den prosim hak to zvládáte s prací a školkou?
Čeká me za 2 mesice příchod do práce kde jsou 12ky denní a nocni 2 a 2 od 7 do 7 a pritel ma praci od pul 7 do pul 4
S vyzvedáváním by problém nebyl ale ráno do skolky je problem😏
Školku máme od pul 7 a ja uz pred pul 7 musim vyrazit do prace a pritel tez v pul 7 musi vyrazet presne😢
Premyslela jsem o zkráceném úvazku na 2 dny 12ky denní a ty 2 dny by malinka byla u babičky a nesla do školky ale zase prijdu o hodně penez a budu brát treba 10-14 tisic 😢
Jak to prosím zvládáte vy?
Pokud je s tebou zamestnavatel spokojeny , nevidim duvod proc bys nenohla chodit o treba 30min pozdeji ( pokud to prace umozni )
@eliska1998 Nečetla jsem komentáře tak nevím jeatli to tu už nepadlo. Ale šo školky vozil mladšího manžel sice dělá od půl sedmé , ale v práci si vyjednal že bude jezdit mezi na 7:00 hod. cesta mu trva cca půl hodiny školku máme otevřenou od 6.20. Teď syna takhle vozí i do družiny. Když je nemocný jezdi do práce už třeba na šestou nebo je v práci déle, když je potřeba. Nešlo by se zkusit domluvit se zaměstnavatelem, že by jsi ty nebo přítel jezdily o něco déle?
Mám kratší úvazek a pracuji od 8h ráno..nemáme žádné hlídací babičky...
@nagojka můžu se zeptat jak to zvládá syn brzo vstávat a být ve školce už na 6h? Mam stejne směny jako ty, čekám me to teda až za 2 roky, ale už ted se toho hrozim🥹
@dadavdadav Taky mame problem rano 😣🤨😆 sice ted vstavame v 7 ale i tak se ji vubec nechce a to chodi spat mezi 8-9hod a spí celou noc
@dadavdadav hale já se toho taky hrozně bála a musím teda říct že to zvládá nad mé očekávání dobře ...líp než já...já z toho mám akorát výčitky protože je tam první a sám vlastně...ale aby byl v pohodě musí večer už v osum spát což je trochu problém když spí ve školce po obědě logicky spí vždycky protože vstava v 5:30...nařizuju mu budík na mobilu kde má relaxační hudbu aby to vstáváni nebylo tak krutý...položím ho na gauč prikreju dekou,dáme jogurt a v šest vyrážíme takže ve školce jsme v 6:05 třeba...tím že to není každý den se to nechá zvládnout ...Jak říkám zvládá to líp než já...🙂za to sem neskutečně vděčná protože kdyby mi ty rána pokaždý probrecel a dělal scény že chce spát a že nechce do skolky?byl by to můj konec ..
@eliska1998 dávala jsem na 6:30 do skolky, v práci jsem byla 7:10 problem nebyl, domluvili jsme se že proste skolka, tak přijdu o 10 minut později… spis problém že dcerka ve školce v prvních pár dětech a vyzvedavala jsem taky v posledních pár dětech .. manžel si nemůže domluvit pozdější příchod a ze to treba napracuje v den kdy budes vyzvedávat ty? Jinak vzít školku v blízkosti manzelovi prac, at zvládne vyklopit dítě a zavést do školky.. pak najít si jinou práci.. moc možností není
@eliska1998 nečetla jsem vše ale chápu správně, že dcera půjde do školky poprvé? Totiž jestli jo, tak rozhodně bych nenechala nikoho jinýho aby ji zkraje takto ráno vozil než ty nebo manžel.. No tak jak tak bych jako první zkusila nějakou domluvu ohledně úpravy pracovní doby, částečný úvazek nebo něco podobného.
@95newmommy2020 ale dá.... 2 děti, byli jsme na to s manželem sami, žádná podpora od "rodiny " (technicky to úplně nešlo), oba extrémně náročné pozice, kde se nám o pracovní době 40 hodin týdně mohlo jen zdát a taky se to zvládlo. Neříkám, že bych se do tohoto období chtěla vrátit, ale dá se to, když člověk chce.
@eliska1998 zkusila bych úpravu pracovní doby, aby jsi mohla začínat o něco později. V případě, že to není možné, tak vzít ten zkrácený úvazek s hlidanim babičkou a od září, kdy ti vezmou dceru k vám do školky tak přechod na plný.
Ted uz syn je vetsi, ale ve skolce a prvni tride jsme to "lepili" cela rodina.. jeden z duvodu, proc jsme se prestehovali z Prahy zpatky na moravu. Babicky. Bez nich bych vubec nemohla pracovat atd atd.
Jak to znám, jsem se synem sama, takže sem šla dělat na půl úvazku na vratnici. Sice peníze mizérie ale mám má kluka čas, teď už je druhák. Na konci roku mi končí smlouva, tak snad už se bude vypravovat sám a já půjdu do lépe placený práce.
Sestra se domluvila se ředitelkou školky a syna vodila do školky 6:15, i když otevírali až 6:30. Taky dělala na směny a vyšli ji vstříc ty dny, kdy potřebovala. Ve školce jsou vždy minimálně od 6hodin. Ale záleží na vstřícnosti školky..
@eliska1998 Řesila jsem to nedávno. Jsme na děti sami, takže mám práci na třičtvrtě úvazek a se začátkem nejdříve v 8/pul 9. Musím vodit i vyzvedávat, muž má nepravidelně směny, takže je vše na mě. Musela jsem oželet finance a jít kvalifikacne dolů, ale zase si říkám, ze je to na čtyři pět let a pak se můžu někam kariérně posouvat.
U tebe bych požádala o úpravu pracovní doby, to se mi zdá jako nejlepší řešení teď.
@veroniquecz Mám to stejně, práce jiná, kde nepotřebuju školu, ale v místě, odpadá dojíždění, finančně to mám podobně jak práci v kanclu, takže jsem kariéru odložila, mám půl úvazek. Děti jsou malé jen jednou, ve školce bylo období nemocí. Syn od konce 2. třídy začal fungovat sám, tak čekám totéž u mladší, ale ta je v 1. Nechci být uhoněná matka, nestojí to zato.
@eliska1998 Co si najít jen brigádu zatím a rodičák posunout? Stejně plánujete druhé? Ve školce jsou i nemoci, mohla by si postupně zvykat třeba na půl dny nebo méně dní. Ve 3 letech ještě každé dítě není připravené na školku a může to být stres pro vás obě.
To, co popisuješ je masakr a žádná práce zato nestojí, je lepší být dětem při ruce, pokud neřešíš, abys nevypadla z profese.
@eliska1998 vetsinou jak to vidim v okolí, tak se opravdu jeden rodic vzda sve prace a hleda jinou, aby zvládali. Nase skolka mela otevreno od 6:00, takze jsme toto nastesti nikdy neřešili. Myslim, ze kdyz je babicka ochotna pohlídat, asi bych resila touto cesroz. Držím palce.
Už to tu bylo psáno, my pracujeme od 7h oba dva, školka otvírá 6:30, tak prostě už před otevřením jsme u dveří, syn jde hned s paní učitelkou jakmile odemkne, má sebou krabičku se snídani. Ale on je tam rád a těší se, že tam bude první.
Upřímně nechápu, jak ostatní pracují, já mám za mě normální pracovní dobu 7-15:30 a mám pocit, že tam jsme první a odcházíme mezi posledními. 🤷🏻♀️
@pipi_puncocha Když jsem ještě dojížděla, než jsem si našla práci přímo u nás, kluk byl v 6:30 jako první ve školce a odcházel chvíli před 16:30 skoro jako poslední. Občas jsem mohla odejít já první z práce, takže chodil dřív a nebo když jsem měla volno, tak jsem ho vyzvedávala už v 15h. Jak jsem si našla práci u nás 10 minut od školky, chodil na osmou hodinu a bylo to lepší pro nás oba. A než nám kluka vzali u nás do školky, jezdil s námi ráno do Prahy do firemní školky. To byl vůbec děs. Vstával s tatínkem už před pátou ráno, když jsem já musela být v práci už brzy ráno. Ale on školku i to dojíždění miloval. Ve školce se krásně prospal a i večer neměl problém usnout. Každopádně už jsem ráda, že máme školkové období za sebou.
@95newmommy2020 Dá se to, ale třeba na úkor financí, což může být krátkodobé řešení. Pro mě jsou ale děti důležitějši než jakákoliv práce. Chápu, že někdy to nejde jinak.
My máme babičky daleko, jedna starší a zdravotně už to sama nedává, druhá ještě nedávno pracovala.
Letos konečně vypomůže v létě, což bodne, když už nebude po 1. třídě školka.
Náročné jsou i letní prázdniny, pokrýt 9 týdnů, aby byla rodina spolu a člověk si to s dětmi trochu užil.
Osobně si nedovedu představit 12 hod směny s dítětem? Toho vůbec neuvidíte.
Částečný úvazek 12.000 je děs.
Měla jsem 6hod úvazek za cca 18.000,-
Jsou práce kde to lze zařídit i když třeba ne "lukrativní" ale než dítě povyroste než se zajedete je to výhoda.
Teď už je asi pozdě, prodloužit rodičak do září a hledat jinou práci.
Určitě je skvělé jak se tu psalo zaplatit odvádění dítěte....
@me_druhe_ja Myslím, že pokud má rodina dobrou finanční situaci a muž vše pokryje, není pak chůva atd. nutná, pokud chce být žena s dětmi. Je to lepší, než je dávat do institucí, minimálně po to školkové období, případně první roky ve škole.
Je pravda, že řada žen změní profesi nebo zkrátí úvazek. Na přechodnou dobu to může být skvělé řešení.
Vidím, jak je to pro řadu rodin složite téma. Ani si neumím představit vstávat s nimi třeba před 6, mladší ke spáč a ještě po 7. by vyspávala, ale nedá se nic dělat. A taky chápu, že v určitých profesích žena nemůže vypadnout z profese.
@janina228 nene dcera je ve školce od září ale v jiné vesnici než bydlíme a s dcerou jsem měla rodicak do října a ja byla těhotná a byla jsem na nemocenské na ktere porad jsem a za 2 mesice nastupuji zpět do práce
@blondynka400 Ano o tom jsem uvažovala taky ale chceme se opět za nějaký čas třeba 4-5mesicu snažit zase o miminko a na zkráceném úvazku prijdu o mateřskou kterou mam v me práci 30k měsíčně.. vím že penize nejsou vše ale v dnešní době kdyz na nic nemam nárok protoze jsem zamestana a pracovala jsem je tezke
@pospis Bohužel v téhle školce by to neprošlo takže s tom ani nepočítám 😢
@lennus Rodicak už nepobírám od října minulého roku a momentálně jsem na nemocenské kterou ukončím za 2 mesice a brigádu si nemohu dovolit skrz finance 😏
@pipi_puncocha Bohužel v práci musím být tak kolem 6:40 protoze uz v 6:55 musím byt na místě a střídat jinou směnu a školku od své práce mam tak cca 20 minut takze jsem proste v prdeli 🤣😢
@eliska1998 Naopak, ne? Na materskou nebudes mit narok, pokud nebudes mit odpracovanou nutnou dobu... (Kdyz clovek planuje vic deti, tak je proste problem je planovat tak, abys vybrala u kazdeho do maxima celou rodicovskou a mezi nimi nepracovala.)
@ai30 Ja jsem pracovala než jsem otěhotněla s dcerou a nárok na mateřskou bych měla i teď kdybych zpátky nastoupila na hlsvni poměr ale kdybych šla na zkrácený úvazek na 2 dny v týdnu tak tím pádem ztratím nárok na mateřskou a přešla bych rovnou na rodicak 😇😏
Čekala jsem miminko a rovnou z rodicaku jsem přešla na nemocenskou protoze jsem mela rizikac kvůli předešlému potratu a pak bych hned přešla na mateřskou dovolenou ale tím že jsem před týdnem ztratila miminko a musela na revizi a opravdu jsem nemyslela že by se to stalo tak jsem ani nepočítala s tím že půjdu do práce ale bohužel ted na poslední chvíli to musím řešit..

@mary.jane zkusim pohledat ale pochybuju ze někoho najdu 😢 ale zkusim napsat na fb do nejake skupinky ale zase nemuzu dat treba pulku penez pryč..