icon

Je normální chování ředitelky při individuálním vzdělávání?

klokanka31
3. zář 2025

Dnes jsme byli s Eliškou na schůzce v MŠ kvůli individuálnímu vzdělávání, a jsem dost zaskočená. Ředitelka arogantní chování, tvrdí že jsme povinni na listopadové přezkoušení donést vyplněné sešity, výtvarné práce, fotky z akcí. Jako s tím problém nemám, už jsme na tom začali pracovat, ale udivuje mě že je to povinné. A prý když na přezkoušení nepředvede to co budou chtít, když bude i např.stydlivá, neotrkaná, tak okamžitě individuál ukončí. Když jsem říkala jak je šikovná, že umí vše co bude potřebovat do školy (umí už dobře i zpaměti počítat, zná písmena, umí je napsat, vyjmenuje dny v týdnu, měsíce, roční období, teď se začala učit hodiny,atd) tak naprostý nezájem. Je tohle chování ředitelky normální? 😳

Strana
z6
petlep
9. zář 2025
@klokanka31

@petlep Abych měla jistotu, že se jí to opravdu dostane do ruky. A já myslela že jakékoliv smlouvy, dohody musí být podepsané od obou stran jednání...

@klokanka31 Co se tyka podpisu tak to je pravda, ze uz si uplne nepamatuju jak to v techto dokumentech MS byva, uz davno resim jen skolu a tam mam zkusenost, ze je to uplne jine, alespon v nasi bylo. Nicmene jestli je ve skolce zajete, ze to staci dat to schranky, zvlast jestli jsi ji nedala predem vedet, ze prijdes tak na tom nevidim nic tak spatneho.

klokanka31
autor
9. zář 2025
@petlep

@klokanka31 Co se tyka podpisu tak to je pravda, ze uz si uplne nepamatuju jak to v techto dokumentech MS byva, uz davno resim jen skolu a tam mam zkusenost, ze je to uplne jine, alespon v nasi bylo. Nicmene jestli je ve skolce zajete, ze to staci dat to schranky, zvlast jestli jsi ji nedala predem vedet, ze prijdes tak na tom nevidim nic tak spatneho.

@petlep Když řekla že ať jí to dám do schránky, tak jsem řekla jestli bychom si nemohly dát schůzku nějaký jiný den, že bych to ráda předala osobně, ale odmítla. Tak budu doufat že se to k ní opravdu dostalo..

petlep
9. zář 2025
@klokanka31

@petlep Když řekla že ať jí to dám do schránky, tak jsem řekla jestli bychom si nemohly dát schůzku nějaký jiný den, že bych to ráda předala osobně, ale odmítla. Tak budu doufat že se to k ní opravdu dostalo..

@klokanka31 no my tady máme jen tvoji verzi tohoto tématu. Takže těžko říct co tam všechno hrálo roli. Nicméně i kdyby se dokument někde ztratil určitě to bude řesitelne a kontakt ve školce na Tebe asi mají kdyby od Tebe ještě něco potřebovali.

klokanka31
autor
9. zář 2025
@petlep

@klokanka31 no my tady máme jen tvoji verzi tohoto tématu. Takže těžko říct co tam všechno hrálo roli. Nicméně i kdyby se dokument někde ztratil určitě to bude řesitelne a kontakt ve školce na Tebe asi mají kdyby od Tebe ještě něco potřebovali.

@petlep Jojo mají 🙂

j.a.n.i
9. zář 2025
@petlep

@petlep No, jelikož je skolka instituce, tak musi mit datovku, takže bych se pani reditelce na nejake hazeni do schránky vybodla a poslala to datovkou.

kacka1994
9. zář 2025
@evolf

@ai30 Samozřejmě. Ale nejsem odborník... Neučím nikoho číst.

@evolf no tak moje dite jsem taky cist neucila a ono se to naucilo samo... nepotrebovalo na to zadne odborniky :D cte plynule a s porozumenim. Byli jsme v ppp u psycholozky a ano, mame ho v tom podporovat a dal rozvijet, mame delat i pracovni sesity pro skolaky, pokud on sam chce. U deskovek se naucil scitat, odcitat i nasobit, umi psat tiskacim, taky mu to nezakazuju. Miluje unikovky, rebusy - kupujeme mu casopisy a pracovni sesity s tim, ale je to jen nabidka, kdyz si bude cely den hrat s autama, tak ja mu nebudu pripominat, ze si ma jit neco delat, ale to si u nej proste nedokazu predstavit, ze by si hral (krome lega)... to si ale nejde predstavit, pokud to clovek nezazije, nektere deti to proste maji jinak.
Na druhou stranu to teda dela kvuli sobe, protoze chce a neceka ze ho za to budou ve skolce nebo jinde chvalit.

petlep
9. zář 2025
@j.a.n.i

@petlep No, jelikož je skolka instituce, tak musi mit datovku, takže bych se pani reditelce na nejake hazeni do schránky vybodla a poslala to datovkou.

@j.a.n.i paní ředitelka nic nevyzadovala. Její iniciativa to nebyla alespoň tak to tady z příspěvku vyplynulo...

somalicats
9. zář 2025
@petlep

@j.a.n.i paní ředitelka nic nevyzadovala. Její iniciativa to nebyla alespoň tak to tady z příspěvku vyplynulo...

@petlep No, pokud dítě končí docházku do MŠ v průběhu školního roku, tak se papír o ukončení sepisuje. To není o tom, že ředitelka nic nevyžadovala, papíry by měla mít v pořádku. Osobně řeším ofiko dokumenty pro školku stejně, jako píše @j.a.n.i , školka má datovku, tak posílám datovkou. Pak se nemůže stát, že by někde tvrdili, že nic nedošlo.

j.a.n.i
9. zář 2025
@petlep

@petlep No, odmítla se setkat a tedy odmitla potvrdit prevzeti a ja bych to chtela mít potvrzené, proto datovka.

petlep
10. zář 2025
@j.a.n.i

@petlep No, odmítla se setkat a tedy odmitla potvrdit prevzeti a ja bych to chtela mít potvrzené, proto datovka.

@j.a.n.i Myslim, ze Ti nějak rozumím. Nicméně o Klokance si iluze moc nedělám. Opět víme jen to co udělala nebo řekla ona . Do školky přišla neohlasene, setkání domluvené nebylo. Třeba měla paní ředitelka nějakou práci, vyřizování. Snad jedině si mohly setkání domluvit třeba po tom telefonu např.

petlep
10. zář 2025
@j.a.n.i

@j.a.n.i Tahle informace se zrovna Klokance může dost hodit typuju.

petlep
10. zář 2025

Pardon "tipuji"

j.a.n.i
10. zář 2025
@petlep

@j.a.n.i Myslim, ze Ti nějak rozumím. Nicméně o Klokance si iluze moc nedělám. Opět víme jen to co udělala nebo řekla ona . Do školky přišla neohlasene, setkání domluvené nebylo. Třeba měla paní ředitelka nějakou práci, vyřizování. Snad jedině si mohly setkání domluvit třeba po tom telefonu např.

@petlep No, ja si nedelam iluze ani o spoustě reditelek, takže tomu klidně verim.

petlep
10. zář 2025
@j.a.n.i

@petlep No, ja si nedelam iluze ani o spoustě reditelek, takže tomu klidně verim.

@j.a.n.i tomu rozumím. Já se snažím v zivote nesoudit tam kde znám pohled jen jedné strany. A u zakladatelky diskuze obzvlášť. Ale samozřejmě chápu, že někdo s ní souzní. Lidi jsou různí tak to je.

petlep
10. zář 2025

Nešlo mi zas tolik o to jestli tomu věřím či ne, spíš jsem u toho osobně nebyla.

j.a.n.i
10. zář 2025
@petlep

Nešlo mi zas tolik o to jestli tomu věřím či ne, spíš jsem u toho osobně nebyla.

@petlep Tak to, ze jsem u něčeho nebyla, ještě neznamená, ze to budu apriori zpochybnovat, pokud se to pohybuje v mantinelech, se kterymi jsem se setkala.

klokanka31
autor
10. zář 2025
@petlep

@petlep A proč bych si vymýšlela? Co bych z toho měla?

petlep
10. zář 2025
@j.a.n.i

@petlep Tak to, ze jsem u něčeho nebyla, ještě neznamená, ze to budu apriori zpochybnovat, pokud se to pohybuje v mantinelech, se kterymi jsem se setkala.

@j.a.n.i nevím jestli něco apriori zpochybnuju. Faktem je, že jsem proti autorce zaujata. A vadí mi když někdo neuznává autoritu a nesnaží se s lidmi vyjit. Teoreticky by mi to mohlo byt jedno, netyka se to me, vsak dotycny stezuje zivot sam sobe a mozna potazmo svym detem. Neříkám, že ředitelka neřekla něco blbě ale..

petlep
10. zář 2025
@klokanka31

@klokanka31 tak vymyslela asi ne. Asi jsi se chovala dle své přirozenosti.

ai30
10. zář 2025
@klokanka31

@klokanka31 Nemyslim, ze si vymyslis, ale extremne to dramatizujes. Proc by se ze schranky k reditelce papir nedostal? Stacilo ji napsat mail, ze tam papir ma a hotovo, ona se sama bude dost snazit, aby se k ni dostal a nemusely ste spolu nic vic resit.

petlep
10. zář 2025
@ai30

@klokanka31 Nemyslim, ze si vymyslis, ale extremne to dramatizujes. Proc by se ze schranky k reditelce papir nedostal? Stacilo ji napsat mail, ze tam papir ma a hotovo, ona se sama bude dost snazit, aby se k ni dostal a nemusely ste spolu nic vic resit.

@ai30 trefna poznámka. U sebe vím, že bych ani nechtěla mít více volného času. Pak člověk vymysli "bejkarny" 🙂

ai30
10. zář 2025
@petlep

@ai30 trefna poznámka. U sebe vím, že bych ani nechtěla mít více volného času. Pak člověk vymysli "bejkarny" 🙂

@petlep Presne. Reditelka nevi na zacatku roku kam skocit a tady matka decka, ktere k ni do skolky ani nebude chodit ji zada o schuzku kvuli predani papiru. Bych ji taky poslala nekam, konkretne do schranky.

klokanka31
autor
10. zář 2025
@petlep

@j.a.n.i nevím jestli něco apriori zpochybnuju. Faktem je, že jsem proti autorce zaujata. A vadí mi když někdo neuznává autoritu a nesnaží se s lidmi vyjit. Teoreticky by mi to mohlo byt jedno, netyka se to me, vsak dotycny stezuje zivot sam sobe a mozna potazmo svym detem. Neříkám, že ředitelka neřekla něco blbě ale..

@petlep Ona pro mě ale není žádná autorita, ale partner v jednání.

rebe
10. zář 2025
@petlep

@j.a.n.i tomu rozumím. Já se snažím v zivote nesoudit tam kde znám pohled jen jedné strany. A u zakladatelky diskuze obzvlášť. Ale samozřejmě chápu, že někdo s ní souzní. Lidi jsou různí tak to je.

@petlep Hele, když o sobě tvrdíš, že se v životě snažíš nikoho nesoudit, tak bys asi neměla na základě jedné diskuse, v níž maminka řeší práva svého dítěte, někoho odsoudit jako člověka, který neuznává autority a nesnaží se s lidmi vyjít. To nejenže JE souzení, to dokonce je odsuzování, a navíc hloupé, když o tom člověku ani o té situaci nic nevíš.

klokanka31
autor
10. zář 2025
@petlep

@klokanka31 tak vymyslela asi ne. Asi jsi se chovala dle své přirozenosti.

@petlep Jediné v čem jsem jí odporovala, a ve vší slušnosti, tak bylo to, že skákání po kládách je nebezpečné, a že individuál se může ukončit jen pokud na přezkoušení nedorazíme. Tohle mi potvrdily i ostatní školky, dnes přišlo i vyjádření z ministerstva školství. Takže ona v právu opravdu nebyla.

klokanka31
autor
10. zář 2025
@ai30

@ai30 Prostě téhle ředitelce nevěřím. I jak "spletla" datum, přece jako ředitelka musí dávat pozor co a kde píše.

j.a.n.i
10. zář 2025
@ai30

@ai30 No, prostě protože když neco jen tak hodit do schránky, tak nemas zadne potvrzení o tom, ze jsi to udělala a kdy, takže je zcela normální toto chtit predat proti podpisu o převzetí. Nic, proc bys mela mit pripominky naznacujici, ze zakladatelka s nekym nevyjde...

ai30
10. zář 2025
@j.a.n.i

@ai30 No, prostě protože když neco jen tak hodit do schránky, tak nemas zadne potvrzení o tom, ze jsi to udělala a kdy, takže je zcela normální toto chtit predat proti podpisu o převzetí. Nic, proc bys mela mit pripominky naznacujici, ze zakladatelka s nekym nevyjde...

@j.a.n.i No ale ona prece zadne potvrzeni nepotrebovala, nesla tam ten podepsany papir z vlastni iniciativy, reditelka to po ni nechtela. Mne rukama projde dost dokumentu (osobnich i pracovnich) a pocet tech, kvuli kterym se musim s nekym sejit abychom to oba na miste podepsali je naproste minimum

petlep
10. zář 2025
@rebe

@petlep Hele, když o sobě tvrdíš, že se v životě snažíš nikoho nesoudit, tak bys asi neměla na základě jedné diskuse, v níž maminka řeší práva svého dítěte, někoho odsoudit jako člověka, který neuznává autority a nesnaží se s lidmi vyjít. To nejenže JE souzení, to dokonce je odsuzování, a navíc hloupé, když o tom člověku ani o té situaci nic nevíš.

@rebe vím o ty situaci asi tolik jako ty. Ale ok. Rozhodně nesoudim tazatele na základě jedné diskuze. Já jsem zde s přestávkami 13 let, troufnu si říct, že ne méně než zakladatelka. Čtu si zde pravidelne takže si troufnu říct, že ji z diskuzi znám. A projevuje se celou dobu dost podobně.

petlep
10. zář 2025
@klokanka31

@petlep Jediné v čem jsem jí odporovala, a ve vší slušnosti, tak bylo to, že skákání po kládách je nebezpečné, a že individuál se může ukončit jen pokud na přezkoušení nedorazíme. Tohle mi potvrdily i ostatní školky, dnes přišlo i vyjádření z ministerstva školství. Takže ona v právu opravdu nebyla.

@klokanka31 ano ale to jak si ji to řekla si tady můžeme jen domýšlet. Ty jsi kontaktovala ministerstvo školství?

Strana
z6