Kdy je nejlepší čas vodit děti do školky?
Já vodím syna na 7:50-8:15 cca. Jenže od 8:30 mají nějaký kruh, řízenou činnost, svačinu, vycházku a pak oběd. Po oběde ho vyzvedává babička. A on si stěžuje, že si nestihne pohrát, že hned musí uklidit hračky a ten kruh ho moc nebaví.
Já jsem zvyklá chodit do práce až tak na 9. Má pracovní doba je flexi, tak si to mohu zařídit. Přemýšlím, že ho budu vodit dřív, ale bude to znamenat vstávat za tmy. Tak by ně zajímalo na kolik vodíte děti a jestli jste s tím spoko.
@95newmommy2020 Nechavala bych ho tam po obede dele. Aby si stihl pohrat. Kdyz sam chce. Takze bych nebrala ani hned po krouzku domu.
@95newmommy2020 my odcházíme plus mínus 6:30 z domu, cca 6:45 odjezd od školky do práce... a první tam nebyvaji. Jinak do školky se u nás vodí max do 7:45h, pak se školka uzamyka, mají volné hraní, svačinku, řízenou činnosti,atd atd
@me_druhe_ja fuha, fakt přesně? To je dost limitující. Neumím si představit dítě vzít domů na oběd, a pak ho zase dávat do školky. Co kdyby se mu už nechtělo? 🤔
@kristyn86 Já to asi tenhle týden vyzkouším, jen doufám, že si to babička nepřebere tak, že ji ho nechceme dávat.
@95newmommy2020 já vodim na 7,30 a spěchám do práce. Ideálně na 7,15 ale nechce se jí vstávat 😉 školka má do 16,15 (to už musíme být pryč). Když jsem zaměstnaná nebyla, občas jsme to tak tak stihli do 8,30. Občas učitelky dost buzerovaly ohledně pozdního prichodu, navíc problém a odchodem (dvere jsou na čip, po 8,30 už nefunguje).
3 dny 6:30 - 15:30, dva dny 8:00-12:30. Skolka je otevrena 6:15 - 15:30, takze zaviracka mi moc nevyhovuje, driv to proste nestiham. Jo a rano max do 8:00, pak uz jen po domluve, v deset jdou ven.
@tereza0111 No,mit skolku od 7:30,tak nestiham byt v praci do 8. Delam na urade a ten jede 8-17 v uredni dny. Bez manzela bych to nedala. Takze za me dobry tech 6:30-17 hod. A i tak to v uredni dny nestiham. Takze se stridame...
@95newmommy2020 Normálně to babičce vysvětlíš, proč to zkoušíte jinak. A jeden konkrétní den bych jí nechala pevně daný, že vyzvedne ona dřív, ať se s vnoučkem užijí 😊❤️
@95newmommy2020 Hele,sama preci vidi a rika,ze odchod je s brekem,ze tam chce byt. Myslim,ze tam nemusi byt cely tyden takto,ale aspon nejaky den,aby si taky uzil to hrani si...
@95newmommy2020 Naše chodí taky po obědě domů a pak ji vedu na odpoledne na kroužek. Jak jako, že by se jí nechtělo? 😅😅 Prostě je tak zvyklá, že odpo se jde do školky na AJ. Aspoň mi tam nechrápe a nespí pak v 23, no. Jak jsem doma s prckem, tak mi to neva. Je to pohoda. 🙂
Omylem jsem to poslala 2x 🤦🏻♀️😅
@jane46 15:30? To je docela drsný, to nepokryje ani plný úvazek.
@kristyn86 Jojo, to je fakt, dobrý kompromis. Ona ho právě hlídala od 2-3,5 let místo školky, tak se na něj fixovala a je to pro ni těžší. A to sem si myslela, že bude ráda, že má zase čas na sebe a na zahradu.
@tereza0111 to vis, na malomeste odkud vsichni nekam za praci celkem daleko dojizdeji, by se skolka s kratsi otvirackou jaksi nechytala
@emillyhk Jo, dost se s tím počítá...holt tady si ženský nevaleji šunky 3 roky jak u nás 😀 takže logicky i zaměstnavatele počítají s tím, že mají ženy malé prcky a daleko víc vychází vstříc. Ale samozřejmě to není pravidlo. Jo, středy jsou volné celou maternelle (školní docházka povinná od tří let) a primaire...až v 10-11letech, kdy přechází na collège, začínají mít stredu dopoledne. Tohle je nejvíc pitomá věc a nechápu, proč to nezmění. Komplikuje to život všem.
@95newmommy2020 No je to des, ale uz ten posledni rok nejak doklepeme. I kdyz s druzinou ve skole vedle si taky moc nepomuzu, konci stejne 😆 Ale je sance, ze by ji bracha vodil domu 🙏
@95newmommy2020 fakt přesně. 😀 jinak je zavřeno a fertig. 😀 jinak ta možnost vzít děti domu na oběd je jen pro ty nejmenší, 3-4 roky, pak už musí zůstat i na oběd. Ale málokdo to využívá...jak píšeš: dítě je zmatený akorát, už mysli, že jde domů a pak zas zpět...naprd ..ja to tak nedobrovolně měla asi 5 loni koncem roku se starším a hrozný, dycky brečel jak jsem šla zpět. A to jinak nikdy nebrečí a školku má rád....letos už je tam i na oběd a absolutně bez problému.
@me_druhe_ja Přesně to sem si říkala, že to musí být pro to dítě dost chaotický.
6:30 -6:50, není tam rozhodně první. Chodí domu odpoledne podle toho jak to stíhame z práce. Jen jednou byl předposlední.
@95newmommy2020 Vyzkousejte to a uvidite 😃
U nas je skolka v provozu od 6.15 do 16.15, do osmi musi byt deti ve skolce. Jeden tyden vodim ja, to je mala ve skolce na sedmou a vyzvedava tatinek cca v 14.45 - 15, druhy tyden to mame obracene, to je mala ve skolce cca v 6.40 a vyzvedavam ja v 15.50, prvni nebyva nikdy, ale kdyz jde domu az pred ctvrtou, tak casto byva posledni, ale vetsinou jen o par minut.... Pokud chceme vyzvedavat po obede, musime tam byt mezi 12 - 12.15 a po spani nejdrive 14.30.
@me_druhe_ja Ty vogo,aspon,ze tady to jede v kuse. Si neumim predstavit,ze bych z prace,kdy mi cesta trva 45 minut,jela pro dite,dala mu obed a zase jela do prace. To bych vlastne vubec nepracovala. Rano do prace 45 minut,na obed domu cesta 45 minut,po obede zpet do prace 45 minut. A pak domu zase 45 minut 😱
@95newmommy2020 já v 5, děti 5:20. V 5:50 jsme odcházeli k autu. Kvůli tomu,že jsem je musela vozit a pak sebe na 6:30 do práce, jsem po několika letech musela začít řídit. Vyzvedávala jsem v družině 15:05, ve školce 15:15.
@lenickakl Úplně stejně jako vy.
Chodívala před 7. Vyzvedávala jsem po půl 4. Ho tam nech dýl, když se mu tam líbí
Když jsem byla na RD, dceru jsem vodila na 7:45-8:00, jen výjimečně později. V předškolácích musí být pak v 8:00 nejpozději, tak ať si zvyká. Pak jsem začala chodit do práce, tak nějakou dobu před jsem zavedla, že musíme být ve školce na sedmou (nácvik na změnu režimu), po nástupu do práce chodili pak 6:40-6:45, někdy se stihlo, že jsme i otevírali školku. Syn je totiž ranní ptáček, u nás se nikdy do osmi nevyspávalo.
Vodila bych ho dřív, u nás taky učitelky radily, ať nevodíme na poslední chvíli nebo dokonce pozdě, že pak začíná ŕízená činnost a děti jsou smutné, že mají málo prostoru pro volnou hru.

@tereza0111 Kdybych na to byla sama, tak bych tu zavíračku špatně dávala. Často končívám i v 18:00 hodin.