icon

Můžou dítě vyhodit ze školky kvůli pomočování?

20. srp 2024

Ahoj maminky,mám teď situaci kdy se mi syn začal neustále pocuravat...vlastně se připocurava celou dobu co je bez plen...první tři měsíce byli naprosto úžasný krásné říkal a došel si..ale teď?teď není den kdyby se nepočural klidně dvakrát...já už sem z toho nešťastná a začínám na něj být ošklivá kuli tomu protože mě to fakt štve...je to chytrej a šikovnej kluk v mnoha věcech je napřed ale tohle je teda bída...Do školky ho vzali úplně v pohodě...a já se teď bojím že mi ho kuli tomu časem vyhodí a že je to bude taky štvát...už sem na pokraji sil s nevím jak mi to víc vysvětlit...podle mě to ví moc dobře že se mu chce ale prostě drží do poslední chvíle až to neudrží...když se ho ptám dělá hystericky scény ze čůrat nechce a nepůjde..a za dvě minuty přijde že se pocural...se stolici není absolutně žádný problém...už nemůžu...dokážu mi na urologii třeba říct jestli tam není něco špatně...u pediatra moč i pindík naprosto v pořádku prej má jen moc zahlcenej mozek,nechce opustit činnost kterou dělá kuli čůrání,pak na to zapomene...víc že tohle se tu řeší denně několik diskuzi...mě jen zajímá jestli ho kuli tomu můžou vyhodit ... děkuji

Strana
z2
azanka
20. srp 2024

Syn se mi eště před dvěma měsíci počůral v autě. Nechtělo se, nechtělo se a najednou se chtělo hned. Což na dálnici úplně nejde. Od tý doby se ho neptám a prostě ho vezmu, i když protestuje. Jinak v srpnu mu bylo pět.
U nás ve školce byla nehoda mnohokrát, ale přijata v pohodě, hlavně mít náhradní oblečení.

konidana
20. srp 2024

Ve skolce je bezne ze se deti obcas pocuraji. Zejmena ti novi nejmensi. Ale chodi tam curat organizovane a casto, takze si myslim, ze to bude v pohode😉 Neboj se toho😘

petulkadodo
20. srp 2024

@mollyweasley Kde v Evropě je školní docházka od 4 let? Když jsme byli se synem v jeho 3 letech na dovolené v zahraničí, kde se v brouzdališti sešly podobně staré děti z různých zemí, koupací plenu jich měla většina. I pro ty učitelky by bylo jednodušší povolit kalhotkovou plenu tomu, kdo ji ještě potřebuje, než řešit převlékání pomočeného oblečení. Když to cvakne samo, dítě se odplenuje velmi rychle a bez nehod.

me_druhe_ja
20. srp 2024

@mollyweasley no tady ve Francii je povinna od tří let a dítě do školky vzít MUSÍ. Tudíž i kdyby se pocuraval. Nehody jsou fakt běžné, nejen při spaní. Neřeší se to, prostě se prevlecou a konec.
Každopádně ten tlak v ČR je šílenej. A dělají si to hlavně matky navzájem: ty mateřský závody, které dítě dřív pase, leze, chodí, mluví, je bez plenek je na hlavu.

mollyweasley
21. srp 2024

@petulkadodo
@me_druhe_ja Ten tlak je ve školce proto, že učitelka správně nesmí převlékat plenu. K tomu jsou chůvy, na které ale nejsou peníze a jsou určené jenom pro děti do 3 let. Umývat pokakané dítě pod sprchou, zatímco dalších 20 dětí je samo ve třídě taky úplně nepomáhá. V českém školství, kde je většinu dne 1 učitelka na až 28 dětí je prostě na houby systém co se týče tady tohoto problému.

me_druhe_ja
21. srp 2024

@mollyweasley tak tady bývá ve třídě taky tak 17-25 děti. A jedna učitelka, co má na starosti výhradně ten vzdělávací program a druhá asistentka, která se stará o přípravu činnosti, úklid, pomáhá děti oblíkat, s toaletou a řeší právě ty nehody a tak.
Každopádně v ČR stejně děti chodí do státní školky až po tom 3.roce co vím...někdy i později, že není místo.....a v té době už je bez plenek určitě tak 95% zdravých dětí. 🙂 že se pak stanou nehody je snad normální, s tím se musí počítat.....jen mi přijde zbytečné na ty plenky tlačit už v tom roce, což často čtu...

mollyweasley
21. srp 2024

@me_druhe_ja Jenomže asistentku nemá každá třída, o tom to je. Kdyby byly ve třídě dvě střídající se učitelky a jedna pomocná, byla by to pecka. Ale to už by byla moc velká revoluce ve školství, které by možná i začalo fungovat.

michaela666
21. srp 2024

@mollyweasley Máme dvě učitelky + asistentku v každé třídě naší MŠ a stejně plenka neexistuje. Odůvodnili to speciálními hygienickými požadavky na manipulaci s plenou 🙈😀 - koš, místo na přebalování, skladování....takže to zřejmě nejde ani organizačně udělat.

mollyweasley
21. srp 2024

@michaela666 No ale mají pravdu. Přes hygienu jiná manipulace s plenkou opravdu neexistuje. Přebalovací pult je hodně velké scifi u takových dětí, ale stejně se pro děti do 3 let oficiálně vyžaduje. No a nakonec, učitelka je pedagog a přebalovat děti může jenom chůva pro děti do tří let, nebo sestřička v jeslích.

bessinka
24. srp 2024

ahojky.klid.myslím,že to bude ok.zkušenost od nás je taková,že prostě p.uč dítě převléknou a dál se neřeší.jeden synovo spolužák bývá počůraný x krát do měsíce i teď v 5ti letech.těm dětem to musí v tom mozku dozrát a nijak to neovlivníš.některé to zvládne v roce,jiné ve 3 a jiné se ve spaní počůrá i na zš.i takové případy jsou.my si s plínama a okolím užili své.nakonec byl ze dne na den bez plíny ve 2l a 10m i přes noc.teď je mu 5l a 4m a v týdnu se v noci komplet počůral vč.celé postele.občas se mu to stane když tvrdě spí.snaž se být v klidu,i když vím,že je to těžké.bude to ok.uvidíš.držím palce.

mija88
27. srp 2024

Tak moje dcera nastupovala do školky v 3,5 letech.na malou doma chodila normálně..na velkou vždy jen do gati.taky jsem z toho byla fakt ve stresu že ji nevezmou, ale říkala sem si, že třeba když dcera uvidí ostatní děti, jak chodí na záchod, že bude taky...bohužel se to tak nestalo..Takže se jim tam začala i pocuravat, sem tam se posadila..ředitelka na mě začala docela tlačit, že už by to měla umět a tak..ale jak jako? To dítě na to prostě musí přijít samo..každopádně po necelých dvou měsících mi navrhla ať si ji nechám na 3-4tydny doma a pak že se to zase zkusí...no nepomohlo to..myslím že chuderka dcera už z toho byla taky dost unavená, když na ni každej tlačil...a tak nějak se to latalo, až konečně v koncem února přesně v jejich 4 letech už se naučila kakat na záchod...myslím že školka by ho vyhodit neměla, jen možná udělají něco takového jak u nás

Strana
z2