Nástup do školky a adaptace 4leťačky

katussaa
20. lis 2013

Máme starosti s dcerkou 4 roky. V září nastoupila do školky, první dva týdny trvala euforie. Podle učitelek vše Ok, jen se prý trochu stranila dětí. Jinak je přátelská, na hřišti vyhledává děti, chce se s každým hned kamarádit a z toho možná plynou ty problémy. Je citlivá, jedináček a tvrdohlavá. Když k někomu např. na pískovišti přijde a poprosí ho jestli se s ní nebude houpat nebo hrát a ten dotyčný odpoví negativně, hned si to bere a ptá se proč nechce a sklopí hlavu. Jinak když někoho zná tak si hraje a je veselá. Po těch dvou týdnech ve školce byla přes měsíc nemocná a teď se to zlomilo. Prý začala brečet a dnes prý do svačinky vše ok, ale pak když si děti hráli tak Verča prý zůstala sama a brečela, když se z ní asi učitelky snažily něco dostat nebo se jí ptaly tak jim prý řekla ať jí dají pokoj a zavolají tatínka☹ Je vzpurnější, spíš tvrdohlavá ale zlá ne. Docela mě to překvapilo když jsem se to dnes dověděla. Učitelka pak dodala, ať nesmutníme, že Verča má nevýhodu v tom, že díky nemoci byla ve školce krátkou dobu a že všichni už mají kamaráda tak jí bude nějakou chvíli trvat než si zvykne a začlení se. Jinak je prý hodně šikovná jen si nevěří. Měli jste někdo taky podobné problémy při vstupu do MŠ?

barborka09
21. lis 2013

@katussaa My nastupovali do školky v necelých třech letech a bylo to u nás to samé. Po čtrnácti dnech nemocná a pak do školky s problémama. Když prostě byla v prvním roce delší dobu nemocná, tak návrat do školky byl s řevem, nechtěla tam. Ale když už tam byla, tak jakmile se uklidnila tak byla v pohodě. Od druhého roku co chodíme do školky už je to OK. Já si myslím že opravdu je problém v tom, že děti už mají nějaké své kamarády a ona neví s kým si má hrát, ke komu se připojit. Chce to čas a doufat že nebude často nemocná aby jste tyhle stavy prožívali co nejméně.
Třeba naše paní ředitelka preferuje aby všechny děti nastoupily do školky v září a ne během školního roku. Prý se tak líp adaptují. Tak držím pěsti ať to malá brzo překoná a chodí do školky s radostí.

katussaa
autor
22. lis 2013

@barborka09 Děkuju za reakci 😉 Doufám také, že bude líp protože se už sem tam zapojí i si prý někdy s někým hraje, jen ji občas něco popadne začne brečet a sekne se. U nás právě nejsou ty ranní řevy a hysteráky ale krize po svačince. I občas přijde a nadšeně vypráví co ve školce dělali tak snad je to opravdu jen otázka času.