Přihláška do školky - potvrzení řádného očkování

kurametla
27. pro 2015

Mate prosim nekdo z posledni doby zkusenost, jak je to s prihlaskou do skolky a potvrzenim radneho ockovani v pripade odkladu ockovani? Zatim jsem synovi MMR nenechala ockovat, ale v breznu budou probihat zapisy na skolni rok 2016/2017, takze by mel byt do podani prihlasky jiz naockovany. Moc se mi do toho nechce, znamenalo by to ockovat v prubehu ledna nebo unora, kdy byva vyssi nemocnost a chripkove epidemie, navic syna nejspise stejne neprijmou, 3 roky mu budou az v prosinci, a takto narozene deti maji minimalni sanci na prijeti. Tak by me zajimalo, jestli jste nekdo mel od pediatra vyjadreni, ze dite sice v dobe podani prihlasky nema radne ockovani MMR, ale ze pred nastupem do skolky bude doockovano, a jestli skolka tento postup akceptovala.

1lenuska1
27. pro 2015

Ano, tento postup školka akceptuje. Pokud MUDr. napíše, ze bude dítě doočkováno dle očkovacího plánu ještě před zahájením školní docházky, je to ok.

kurametla
autor
27. pro 2015

@1lenuska1 Dekuji. Tuto informaci mate z vlastni zkusenosti nebo jineho overeneho zdroje?

veruska007
27. pro 2015

@kurametla Dcerka je čerstvě po operaci a v lednu s ní jdu na očkování (okolo operace ji dr. očkovat nechtěla). Za prvé u nás potvrzení o očkování požadují při zápisu a nechci se rovnou zařadit mezi problémové a za druhé nechápu logiku odkladů očkování (onemocnět může dítě kdykoli). Takže my jdeme také k zápisu a dr. mě už při kontrole upozorňovala, že nás musí doočkovat dřív, než se budeme hlásit do školky.

1lenuska1
27. pro 2015

@kurametla jsem zastupkyne reditelky mš a nekolik let zapisy delam, snad to tak staci🙂

alkena
27. pro 2015

V dubnu jsem hlásila starší dceru. Jelikož jsem ji hlásila do školky v místě, kam jsme se teprve měli stěhovat, vyřizovala jsem to po telefonu. Když došla řeč na očkování, na rovinu jsem ředitelce řekla, že zatím nemá MMR, ale že budeme očkovat než nastoupí do školky. Nicméně do papírů mi doktorka normálně potvrdila, že je očkovaná, bez jakéhokoliv dodatku (ostatně měla kompletní hexu). A už se k tomu nikdo nevracel. Očkovat jsem chtěla na začátku června, když jsme já a miminko měli po šestinedělí, nicméně doktorka sama navrhla, že to necháme na podzim - kvůli horkům.

kurametla
autor
27. pro 2015

@veruska007 Odkladala jsem, protoze jsem nechtela, aby byl syn ockovany drive nez ve 2 letech (coz mu bylo ted v prosinci). Chapu, ze ockovany do skolky byt musi, ale prijde mi jako totalni nesmysl, ze to musi byt splneno jiz v dobe podani prihlasky, ktera se v pripade meho syna bude podavat s temer rocnim predstihem nez bude syn realne do skolky nastupovat. A ockovat v dobe vyssi nemocnosti populace je proste rizikove, zvlast u takove vakciny, jakou je prave Priorix.

kurametla
autor
27. pro 2015

@1lenuska1 Dekuji za ochotu. To jste vice nez overeny zdroj 🙂 .

kurametla
autor
27. pro 2015

@alkena Dekuji i za Vasi zkusenost.

teatime
18. únor 2016

Děkuji za diskuzi a vaše zkušenosti, právě řešíme to stejné.
@veruska007 Naše lékařka sama řekla, že v zimě, kdy je vysoká nemocnost, syna očkovat nebude. A celý očkovací plán byl posunutý kvůli jeho chudokrevnosti v miminkovském věku. Bohužel teď je právě naše doktorka na operaci a záskokem za ni je paní s evidentně opačnými názory, která mi chce naopak s gustem vystavit papír o tom, že je syn neočkovaný.