Šikana dětí učitelkami v MŠ Pohořelice - fakta

amy2005
2. kvě 2016

Dobrý večer,
jsme rodiče jednoho z dětí, které bylo obětí šikany a otřesného zacházení ze strany učitelek v mateřské škole Pohořelice u Brna. S ostatními rodiči jsme založili fcb stránku obsahující veškeré dokumenty týkající se této kauzy. Bohužel se nic neděje, učitelky stálé učí a paní ředitelka společně s panem starostou bezstarostně nad našimi dětmi vládnou. Zde je odkaz:

https://www.facebook.com/…079/timeline

Jen bychom chtěli říci, že kdo nezažil, nepochopí.

Hezký večer

schotja
2. kvě 2016

@amy2005 Odkaz je nefunkční... Jinak toto je otřesné téma i bez podrobností.. ☹

michalelka
2. kvě 2016

Odkaz nefunguje..

schotja
2. kvě 2016

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Já nemam slov :(

amy2005
autor
2. kvě 2016

my, jako rodiče jsme z toho vyřízení. Nikde nenacházíme zastání. Naše dcera je velmi citlivá, od ledna chodí do nové školky kde jsou naprosto úžasné paní učitelky, které teď zachraňují to, co ty pseudoučitelky v Pohořelicích spáchaly. Ten nezájem nás absolutně ničí.

nelam
2. kvě 2016

Nevim,kam to konkretne u Vas dospelo a vubec se nechci vyjadrovat k tomu,kde je pravda,ale povazuji za spravne,ze jste se ozvali. Neni to malo a neni to zbytecne,i kdyz ted citite bezmoc! Jinak zcela objektivne-reditelka (potazmo zrizovatel) nemuze zamestnance s trvalym prac.pomerem vyhodit tak snadno (vlastne je to skoro nemozne) a evidentne ani zaver z inspekce k tomu nestacil. Ale treba se zucastneni alespon trochu chytnou za nos,kdyz se hopou zidle 🙂

eficenka
2. kvě 2016

budu šířit, at se o tom ví...
chiudáci děti.. jedno by si to vymyslet mohlo, ale více dětí opravdu ne 😒 ☹

amy2005
autor
2. kvě 2016

holky, budeme moc rádi. Je to sice strašné, ale tato zkušenost je varováním i pro ostatní rodiče, kterým se malé dítě mění v uzlíček nervů.

kika_21
2. kvě 2016

Tak když se to bude vědět veřejně, školce ubydou žáčci a co s prázdnou školkou? Nechápu, proč by nešlo vyhodit někoho, kdo nemá u dětí co dělat. 😕

amy2005
autor
2. kvě 2016

@kika_21 to je přesně ono. Proč nejde vyhodit učitelky, které nejsou absolutně schopné pracovat s malými dětmi. S tou prázdnou školkou nevím. Už jsme se dozvěděli, že někteří rodiče dokonce drží těm osobám palce a vyjadřují dík za skvělou práci. Nepochopitelné

kika_21
2. kvě 2016

@amy2005 No kdybych zjistila i že jsou 2 skupiny rodičů , preventivně bych tam dítě nedala, abych ho tam nemusela tahat násilím. Mělo by se tam těšit. Jasně-má poslouchat, ale předpokládám přirozenou autoritu, trpělivost a lásku k dítěti-viz naše mateřská školka s hodnou paní uč. Aničkou a Danuškou... 🙂 Pokud jsem pochopila, tak je u těch dětí prokázáno prodělané trauma!

zuzineckah
2. kvě 2016

@amy2005 prozente to mediema, obratte se na Novu. Buď se to dá zpracovat do zpravodajstvi, ale osobne si myslím, že by z toho mohli byt docela slusny publicistický prispevek do nektereho z obcanskych poradu. To je obvykle nejrychlejsi a nejucinnejsi cesta jak kompetentne rozhybat. Jakmile dostane problém tvar, jmeno a prijmeni tak je to zcela jiny pristup jako kdyz nekdo hodi anonymne podpis pod rozhodnuti.... opravdu bych vám to doporucila, vim o cem mluvim. Kdyz nebude chtit Nova, zkuste jinou celoplošni tv.

evaamy
2. kvě 2016

Fuj! Tohle mě utvrdilo v tom, že dítě nikdy nedám do státní školky. A jestli do nějaké půjde tak až co nejpozději!!!

panickatlamicka
2. kvě 2016

@evaamy tez nemam ve statni skolky duveru. Jedna ucitelka na 20 deti,casto vyhorela,....

amy2005
autor
2. kvě 2016

holky, dali jsme to na Primu TV a udělali z toho totální pasvil. Ve finále z nás udělali hysterické rodiče. Ty zprávy jsou k shlédnutí na www.iprima.cz z 24.4. Článek vyšel MFD minulý týden v pondělí. Můžete ho najít pod sekci kraje - jihomoravský kraj. Stejně se nic neděje.

amy2005
autor
2. kvě 2016

učitelky tam jsou dvě na 24 dětí, které stejně nikdy nejsou v plném počtu.

missska84
2. kvě 2016

@amy2005 take mame spatne zkusenosti s ms:( nam se stal z pohodoveho veseleho chlapecka zakriknuty uzlicek nervu. Maleho jsme z toho dostavali rok nez byl zas v pohode a jen tak pro zajimavost p.ucitelka ve skolce take stale uci:(

amy2005
autor
2. kvě 2016

@missska84 to je ten největší paradox. Ony Vám naprosto zdecimují dítě, ale odpovědnost žádná. Já mít takovou ostudu tak balím kufry a opouštím rodnou hroudu. S takovou pověstí bych musela chodit kanály. Doufám, že maličký na vše špatné zapomněl a zase lumpačí jako každý správný prcek.

nelam
3. kvě 2016

Ono je to tezke,ja treba na skolku s laskou vzpominam,pani ucitelka z MS mi byla jeste na absolvenskem koncerte po x letech,moje sestra se uderem nastupu do skolky zcela prestala smat... Nehazela bych statni MS vsechny do stejneho pytle,i kdyz chapu,ze pro nekoho to neni cesta. Nastesti je porad moznost volby,v tomto pripade bych take ditko prendala.

benny7
3. kvě 2016

Je to strašné. Já sama si nesu celý život (bude mi 40let) trauma ze školky. Zavírali nás do temné místnosti na nářadí, sprchovali studenou vodou, nutili jíst jídlo ze kterého jsem se pozvracela, prostě trauma. Bylo to v MŠ Šromova v Brně -Chrlicích a učitelka se jmenovala Uhlířová. Dodnes to nezapomenu. Nepochopím sama sebe, proč jsem se doma nesvěřila. Řekla jsem to jen jednou s tím jídlem a to tam letěl můj otec a doslova učitelku držel pod krkem, kdybych řekla to ostatní, asi by ji zabil, ale já bych neměla trauma po celý život. Vůbec nevím, prč to dítě neřekne, jestli mi někdo vyhrožoval, netuším. Každopádně, když jsem o mnoho let později v jiném městě vedla svého syna do školky a shodou okolností ta škola byla do vlásku stejná jako ta "moje", jak se v řívějších dobách tak stavěly, že vše bývalo stejné, sevřel se mi žaludek a bylo mě špatně.
Proto je dobře, že se děti svěřují a rozhodně to nenechávejte usnout. Držím pěsti

amy2005
autor
3. kvě 2016

Dobré ráno, děkujeme ještě jednou za tolik podpory. Kéž by to vyslyšeli i ti, kteří mají páky na to, ty lidi vyhodit. Holky ani nevíte jak bychom chtěli říct jména těch učitelek, stejně jako Benny7. Mimochodem, to je strašné, sprchování studenou vodou a zavírání do temné místrnosti. Ten prožitek musel být teda ultra silný, že si to tak pamatujete a to po tolika letech. Úděsné. Máte pravdu, dítě se nesvěří, protože má strach z reakcí dospělých. Naše děti se velmi otevřely paní a pánovi psychologovi v Krizovém centru. Myslím, že nám to všem velmi pomohlo. Dítě nesmí mít pocit, že nemá zastání.

superkousky
3. kvě 2016

@benny7
Tohle je těžké.Ono se dětem všeobecně moc nevěří (sama to moc nechápu,ale je to tak).Jsem v šoku i zde,jak málo maminek věří vlastním dětem.

benny7
3. kvě 2016

@amy2005 přesně tak, dítě by mělo za každou cenu vědět, že vždy a za každé situace se může obrátit na rodiče. Snažím se to svým dětem vštěpovat do hlavičky od mala.
Následky to zanechalo, totální odpor ke školkám.
Vám přeji, aby jste mohla veřejně viníky označit a aby jste dosáhli toho, že někdo takový, už nebude mít pravomoce, mít co dočinění s dětma.
Jen nevím jestli jsem přečetla vše a dobře, pokud to tu je, tak se omlouvám, ale nepodávali jste trestní oznámení? Tím by se policie zabývat musela a celá kauza by se pohnula.

benny7
3. kvě 2016

@superkousky to je pravda a můžu říct, že já jsem ten typ matky, že bych si ověřila vše do nejmenšího puntíku a rozhodně bych dítěti věřila. Zvláště při změně chování.

amy2005
autor
3. kvě 2016

@benny7 , superkousky - s tím trestním oznámením je to tak, že by děti musely opět odpovídat na otázky. Sice je to ve speciální místnosti se spousty hraček, ale stejně. Je to úplně poslední možnost. My se snažíme vše řešit v době kdy už děti spí nebo si hrají aby to nemusely poslouchat. Naivně jsme si mysleli, že to půjde i bez toho a domluvíme se jako slušní lidé. Nevíme kde je chyba

benny7
3. kvě 2016

@amy2005 chyba bych řekla, že je v tzv. ruka ruku myje. Věřím tomu, že ty učitelky mají zastání někde "nahoře" a ten někdo se to bude snažit zamést pod koberec.
Je mi jasné, že hlavním účelem je, aby děti zůstaly v naprostém klidu a nepoznamenány, to chápu a je to rozumné. Na druhou stranu bych měla obavy, že čím později by dítě bylo znovu vyslýcháno, už to nebude mít takovou váhu, jelikož ty zážitky zapomenou. (pokud změnilo MŠ a je jim tam nyní dobře, ne jak u mě, že jsem v tom byla celé 3 roky)

verasis
3. kvě 2016

@evaamy To se může dít i v soukromým mateřských školách...všude kde se potýkáte s lidmi! Buď narazíte na báječné učitelky, které svou práci dělají s radostí, nebo bohužel ty vyhořelé učitelky, které v MŠ u nejmenších nemají co dělat!

evaamy
3. kvě 2016

@verasis dam ruku do ohně za to, že tyhle případy se daleko častěji dějí ve státních MS. Hádat se nechci, neberte to osobně. Ale opravdu to co tady na mk čtu, čeho jsou ty učitelky schopny..děje se to až moc často.

verasis
3. kvě 2016

To je hrůza, neuvěřitelné, že si to některé učitelky v dnešní době dovolí!J! Děti jsou důkazem toho, zda to v MŠ funguje tak jak má! A poznáme ,zda se do MŠ těší či nikoli. Když vás rodičů bylo více, tak se divím, že město razantně nezakročí! Jsem taky z oboru, tak mě to zvedá ze židle!!

kika_21
3. kvě 2016

@evaamy Je to o lidech, ne o majiteli školky. Vždy o lidech.Některé soukromé školky slibují věci, které potom nedodrží.Já naopak jsem se státní školkou VELMI spokojená. 😉