icon

Školka - chodí děti ven, když je pod nulou?

elzak
23. led 2017

Ahoj maminky, zajímalo by mě, jak to funguje v ostatních školkách....Náhodou jsem dnes zjistila, že syn dnes se školkou nebyl vůbec venku. Paní učitelka řekla, že je v takovéto zimě nezdravé pro děti a zvířata chodit ven (ráno bylo u nás -8°C, v době procházky muselo být ještě trochu tepleji). Moc se mi to nelíbí, budu to určitě řešit dále, ale zajímalo by mě, pro mé info, jak to chodí jinde.

Jedná se o malou soukromou školku. Pobyt venku byl pro nás s manželem velmi důležitý a bylo to jedno z klíčových hledisek, podle kterých jsme školku vybírali. Při zápisu jsme byli ujištěny, že děti jsou venku každý den za jakéhokoliv počasí. Dva dny v týdnu měly ýt venku celé dopoledne i přes svačinku. Nyní mám pocit, že i v klasické státní školce jsou děti častěji venku než u nás...

Strana
z2
vicky007
31. led 2017

také jsem odpověděla 🙂

verus04
31. led 2017

mám kamarádku co pracuje ve školce a zrovna minulý týden jsme se o tom bavili..kdyz je víc jak -5 , tak s dětmi nevylejzá. 🙂

cutie_01
31. led 2017

@janevka Možná bych tam přidala kolonku, zda je dítě očkováno a čím

kami1984
31. led 2017

U nás děti v tomto období třeba nejsou venku i 3dny, 4dny:(( Jsem z Karvinska a nechodí kvůli smogu:(((

paprikasova
31. led 2017

Chodí nějak nepravidelně, nevím, čím se řídí. Včera nebyli, dneska ano.

leikkka
31. led 2017

pokud není -10 a více tak jdou vždy 🙂

anatanka
16. únor 2017

@elzak Ono se vsem maminkam ani zavdecit nejde...Nektere jsou pro chodit ven vzdy i v mrazu, pro jine je to zase spis na obtiz.
Ve skolkach se ale vesmes chodi ven dopoledne kazdy den aspon na chvili, pokud tedy neprsi nebo neni smog.

barchen
16. únor 2017

V naší školce nechodí děti ven, jakmile je -5. Paní učitelka bydlí nad námi a hrozně se diví, že chodím s kočárkem a půl ročním dítkem ven (i když třeba jen na půl hodiny, pokud není smog stupně 5 a více). Moje máma je ředitelka MŠ na SR, mají obrovskou zahradu a od hygieny mají dané, že jakmile je -15 už nedoporučují ven. Dopoledne, když chodí nejčastěji ven, to tento rok bylo asi 3 krát, že bylo míň než těch -15. 🙂

1lenuska1
16. únor 2017

@barchen -15? Ty jo, to uz je doosst i pro dospelaky. Maji na SR tuzsi korinky 🙂 U nas mame hygienou doporucenou hranici -10. A od -5 do -10 chodime jen tak na prochazku, na pul hodinky. Jinak aspon na hodinu, pri peknem pocasi na dve, pri super pocasi treba na cely den 🙂

puresin
16. únor 2017

@elzak U nas mame pana ucitele a s nim se ven chodi, i kdyby padaly trakare. Doted nevynechali jedinou prochazku - ni dest, ni mraz ho nezastavi. 😝

Strana
z2