Školka - chodí děti ven, když je pod nulou?
Ahoj maminky, zajímalo by mě, jak to funguje v ostatních školkách....Náhodou jsem dnes zjistila, že syn dnes se školkou nebyl vůbec venku. Paní učitelka řekla, že je v takovéto zimě nezdravé pro děti a zvířata chodit ven (ráno bylo u nás -8°C, v době procházky muselo být ještě trochu tepleji). Moc se mi to nelíbí, budu to určitě řešit dále, ale zajímalo by mě, pro mé info, jak to chodí jinde.
Jedná se o malou soukromou školku. Pobyt venku byl pro nás s manželem velmi důležitý a bylo to jedno z klíčových hledisek, podle kterých jsme školku vybírali. Při zápisu jsme byli ujištěny, že děti jsou venku každý den za jakéhokoliv počasí. Dva dny v týdnu měly ýt venku celé dopoledne i přes svačinku. Nyní mám pocit, že i v klasické státní školce jsou děti častěji venku než u nás...
mám kamarádku co pracuje ve školce a zrovna minulý týden jsme se o tom bavili..kdyz je víc jak -5 , tak s dětmi nevylejzá. 🙂
U nás děti v tomto období třeba nejsou venku i 3dny, 4dny:(( Jsem z Karvinska a nechodí kvůli smogu:(((
Chodí nějak nepravidelně, nevím, čím se řídí. Včera nebyli, dneska ano.
pokud není -10 a více tak jdou vždy 🙂
V naší školce nechodí děti ven, jakmile je -5. Paní učitelka bydlí nad námi a hrozně se diví, že chodím s kočárkem a půl ročním dítkem ven (i když třeba jen na půl hodiny, pokud není smog stupně 5 a více). Moje máma je ředitelka MŠ na SR, mají obrovskou zahradu a od hygieny mají dané, že jakmile je -15 už nedoporučují ven. Dopoledne, když chodí nejčastěji ven, to tento rok bylo asi 3 krát, že bylo míň než těch -15. 🙂

také jsem odpověděla 🙂